Na jau čia fantazijos reikalas gal ir jūra, gal kalnai, miškas, gal mergaitės trobelė tolumoje... Sunku patarti, nes turėtų atitikti šį minimalistinį stilių Dar manau trūksta melsvumo danguje. Bet ar beverta kankinti šį "atviruką"?
KAd man visalaiką su fonais bėdos.
Jeigu tarkim nupiešt kažka, tai man tada atrodo perkrautas piešinys. O jeigu tuščias (kaip ten) tai man biški per daug tuščia. Nu žodžiu, mokytis man dar ir mokytis.
Einu piešt.
Jeigu tarkim nupiešt kažka, tai man tada atrodo perkrautas piešinys. O jeigu tuščias (kaip ten) tai man biški per daug tuščia. Nu žodžiu, mokytis man dar ir mokytis.
Einu piešt.
Tai niekas negimė viską mokėdamas Tik turėk mintyse, kad kuo toliau, giliau objektai išsidėstę paveiksle, jie tampa prislopintų spalvų. Tada neturėtų atrodyti kaip perkrautas darbas Na piešk, ir rodykis! Linkiu nepritrūkti idėjų
Laba,
Patinka Danutės Virbickienės darbai. Tapo (aliej.) ant drobės mentele. Gal kas ką panašaus darote ..Labai ... domintų darbeliai
Patinka Danutės Virbickienės darbai. Tapo (aliej.) ant drobės mentele. Gal kas ką panašaus darote ..Labai ... domintų darbeliai
QUOTE(Zydryne @ 2009 07 02, 14:36)
Tai niekas negimė viską mokėdamas Tik turėk mintyse, kad kuo toliau, giliau objektai išsidėstę paveiksle, jie tampa prislopintų spalvų. Tada neturėtų atrodyti kaip perkrautas darbas
nesutinku, nereikia čia jokio antro plano ar juolabiau kelių planų, kam jūs peršate savo viziją čia gi ne peizažas, ir tų apvalių kojyčių nebūtina ir punktyras labai savo vietoj... šio darbo uždaviniai kitokie... čia daugiau grafiškas, plokštuminis, konceptualus darbelis, o ne realistinis/natūralistinis vaizdelis. ne visi paveikslai privalo atrodyti kaip langas į lauką su nutolstančia perspektyva...
jei per tuščia tai užtektų vienos simbolinės horizonto linijos ar apvalaus debesiuko kur šone.. bet jei autorė imsis išpiešinėti ir detalizuoti kitus planus, nebeliks pirmojo plano prasmės.. o ir stilistiškai gali prarasti vienovę jei autorius jaučia, kad nebeturi ką pridėti, vadinasi darbas baigtas
dar dėl kojyčių, blogai ne tai, kad jos kaip pagaliukai iš vienos linijos, blogai, kad toms linijoms trūksta išraiškingumo, plastiškumo, kad ir abstrahuoto ar stilizuoto, jos labai kietos, kaip medinės, tas berniukas ne tik nestovi tvirtai, bet ir neturi jokios judesio išraiškos, tarsi ne jis metė tą lėktuvėlį, o lėktuvėlis stengiasi jį pakelti regis pamiršote, kad žmonių galūnės dar lankstosi per kelius ir alkūnes , <duoma> pažiūrėkite prieš veidrodį (arba dar geriau paprašykite "papozuoti" kito žmogaus) kaip juda visas kūnas, kai sviedžiame kažką tolyn.. pabandykite įsivaizduoti tai sulėtintai.. arba susiraskite anatomijos knygą dailininkams ir ten rasite pavyzdžių kaip atrodo kūnas judesyje o šiaip daugiau nieko ten netrūksta, tik to judesio
ir parodyk daugiau darbų, man įdomu ką tai reiškia "problemos su fonu"
QUOTE(trr @ 2009 07 02, 12:59)
aišku galima, kas per klausimas.. aš tai nieko neklausus įsiliejau šita tema ir taip nėra labai aktyvi..
Labai saunu,kad isiliejai labai idomu paskityti tavo pastebejimus,kritika,ka mastai apie darba
QUOTE(yyla @ 2009 07 02, 20:52)
Labai saunu,kad isiliejai labai idomu paskityti tavo pastebejimus,kritika,ka mastai apie darba
Šitą veikėja dar tik antrą kart tepiešiu, todėl labai ačiū už kritiką.
Tiesa sakant, anksčiau aš stengiaus piešt realistiškai, piešiau žmones, bet man tai nebuvo taip malonu, kaip piešti stilizuotai. Tiksliau ne tai, kad ne buvo malonu, bet man nesisekė. Veidus piešiaumanyčiau pakenčiamai, bet kūno niekad nemokėjau piešt. Todėl ir pasirinkau patį papraščiausią būdą nupiešt žmogaus kūną. Kitą kart pasistengsim nepamiršt ir emocijos.
o dabar dėl fono.
nu dedu čia tokį piešinėlį... Pirmas, su šitu veikėju. :}
Nieko gero čia, be jokios minties. Fonas - vėl nieko. :}
O dabar senesnis. šitas man labai patinka.
Nu čia gal jau irgi nelabai ką sugalvoti būtu galima.
Dar, pastebėjau, kad pas mane darbuose pagrindinė spalva dažniausiai geltona.
Tiesa sakant, anksčiau aš stengiaus piešt realistiškai, piešiau žmones, bet man tai nebuvo taip malonu, kaip piešti stilizuotai. Tiksliau ne tai, kad ne buvo malonu, bet man nesisekė. Veidus piešiaumanyčiau pakenčiamai, bet kūno niekad nemokėjau piešt. Todėl ir pasirinkau patį papraščiausią būdą nupiešt žmogaus kūną. Kitą kart pasistengsim nepamiršt ir emocijos.
o dabar dėl fono.
O dabar senesnis. šitas man labai patinka.
Nu čia gal jau irgi nelabai ką sugalvoti būtu galima.
QUOTE(Duoma @ 2009 07 02, 21:16)
o dabar dėl fono.
nu nieko ir šitam fone netrūksta. dekoratyvu ir lakoniška... tie taškai ar nutrūkstanti linija užtektinai pagyvina tą tuštumą. jos nereikia baidytis - tušti plotai irgi yra meninė raiškos priemonė, kompozicijos dalis, turinti savo poveikį, lygiai kaip ir pauzės muzikoje.
tai matyt linksmas ir pozityvus žmogus esate?
Trr tai jūs tikriausiai geriau žinote kur ko netrūksta..... Ir neperšate savo nuomonės. Autorius pats gali atsirinkti kurias pastabas priimti, kurias ne.
Gal būtų galima pamatyti jūsų darbus?
QUOTE(Zydryne @ 2009 07 03, 10:42)
Trr tai jūs tikriausiai geriau žinote kur ko netrūksta..... Ir neperšate savo nuomonės. Autorius pats gali atsirinkti kurias pastabas priimti, kurias ne.
hm, susinervinote? o aš visai ne piktai. žinoma autorius pats atsirinks, kurias pastabas priimti..
mano darbų nepamatysite, nes neturiu nei skaitmeninio fotiko, nei skanerio, kad galėčiau įkelt į kompą. beto jie visaai iš kitos srities, tačiau patikėkit turiu pakankamai kompetencijos apie tai kalbėti (baigiau atitinkamus mokslus); ir esu teoretikė, ne praktikė, t.y. turiu išlavintą akį, bet ne ranką.
Duoma, man labai patiko tavo darbas su balioniuku-sedi sau zmogelis ant pasaulio krasto O mintis-kartais zmogus stengiasi iki negaliu ta minti i kurini ikist-ale nesigauna,o kartais savaime ranka suvedzioja taip,kad paskui vat ziuri-ir matai ka nori-kiekvienam pagal savo sugedimo laipsni,tsakant -man vat pasauliai ir kaledos vaidenasi,kazkam kitkas-ir visa tai isplaukia is to,kad kuriny nieko nei per daug,nei per mazai
Del komentuojanciuju kuriniu-topinis "argumentas" ..Panasiai kaip tai,kad vat negali zmogus, nebudamas puikiu kulinaru,ivertinti skoniniu torto savybiu.. Ar pvz.literaturos mokytojas, turbut butinai turi but parases a la ,,karas ir taika,, -ir nei per zingsni ne maziau
Del komentuojanciuju kuriniu-topinis "argumentas" ..Panasiai kaip tai,kad vat negali zmogus, nebudamas puikiu kulinaru,ivertinti skoniniu torto savybiu.. Ar pvz.literaturos mokytojas, turbut butinai turi but parases a la ,,karas ir taika,, -ir nei per zingsni ne maziau