sveikos
ačiū už sveikinimus, adresuotus mano bernužėliui viską priimam ir ta proga vaišinam
sveikinam savo bendradienį Domuką su 3 mėnesiukais
Shalna, sveikinimai draugystės metinių proga mes už mėnesiuko irgi 6 metus minėsim (kas čia visom su tais 6 metais? )
madmuazele, tikiuos, ryt dar užsuksiu, todėl dar nesveikinu
va kiek švenčių pasipylė šiom dienom
sveikos merginos, jau kuris laikas nebuvau pas jus uzsukusi, nes nebuvo kaip. tai va pirmadieni vykstu i kauno klinikas, ir kiek zinau man siulys pompa, bet bijau jos. man baisu del nepatogumu miegant, nes nakti as labai daug vartausi, tai bijau ka padaryti. ir dar noprejau paklausti o kiek kainuoja menesiui pompos islaikymas.
QUOTE(lauruciuxs @ 2009 06 20, 13:46)
man baisu del nepatogumu miegant, nes nakti as labai daug vartausi, tai bijau ka padaryti. ir dar noprejau paklausti o kiek kainuoja menesiui pompos islaikymas.
Man irgi buvo baisu, bet ne prieš užsidedant pompą, bet tik užsidėjus. Pirmas dvi-tris savaites tai buvo vieni nervai (čia jau visos cukrinukės atsimena mano parkes ir gali patvirtint kas ir kaip buvo O ir pati, jei įdomu, gali paskaityt senas temas, tai pamatysi kaip man stogas važiavo vienu metu bet tai laikina, ir praeina ). Bet įtariu, kad man taip buvo todėl, kad kai pirmą kartą man davė pompą jai buvo kažkas ne taip . Nes paskui, kai po mano isterikų, pakeitė ant naujos - visos problemos išsisprendė ir tada jau viskas buvo labai puiku - glikuotas viso nėštumo metu buvo 5,8 ir tikrai cukrai buvo stabilesni (ta prasme nebuvo didelių svyravimų nuo hipo iki hiper). O vartydamasi naktį tai tikrai nieko jai nepadarysi Bent jau aš tai naudojau tas teflonines adatas (jos duriasi kampu, o ne statmenai), tai porą kartų buvo taip, kad pompa pakibdavo ant adatos (persirengiant jei užkabindavau netyčia, tai ji lėkdavo su visa jėga nuo liemenuko žemyn). Bet niekad nebuvo taip, kad adata išsitrauktų ar dar kas atsitiktų
O dėl išlaikymo - tai nėštukėms ir planiukėms nieko nekainuoja. Nebent imtum amerikiečių Paradigmą - tai ten nėštumo metu už jos priedus reiktų primokėt kažkur apie 200 lt. na, bent jau taip buvo praeitą rudenį O jei imsi korėjiečių Danos arba šveicarų Roche - tai tikrai nieko nereiks primokėt.
Sveikos. Mano dieta po to kai nutraukiau insulina, buvo ta kad atsisakiau visko kas saldu, o daugiau tai maiste saves neribojau. Kartais ir saldumynu kokiu suvalgydavau nu bet viskas buvo tvarkoj su cukriukais. Geda bet nepamenu savo gydytojos daugiau nei 2 metus su ja nebendrauju tai ir pamirsau pavarde, kita savaite eisiu pas ja tai jau zinosiu tada as tai is vilniaus
Kai man itare cukralige, tai ligoninej is pradziu sake kad man glikozes tolerancijos sutrikimas kazkoks bet paskutine diena kai jau israsinejo is ligonines tai atejo tokia tetulyte ir pasake kad man cd tai taip ir isleido i namus su kruva insulino. As kadangi esu optimiste siuo klausimu tai vis pagalvoju kad man neteisingai gal diagnoze nustate nu gal man tikrai koks sutrikimas o ne cd , viltis durniu motina
Tai va laukiu kitos savaites su nerimu, nes baisu pagalvot kad vel teks draugauti su svirkstu
Sakykit ar labai didele tikimybe kad mano vaikai gali paveldet cd? As tai is mamos gavau sia bjaurybe
Kai man itare cukralige, tai ligoninej is pradziu sake kad man glikozes tolerancijos sutrikimas kazkoks bet paskutine diena kai jau israsinejo is ligonines tai atejo tokia tetulyte ir pasake kad man cd tai taip ir isleido i namus su kruva insulino. As kadangi esu optimiste siuo klausimu tai vis pagalvoju kad man neteisingai gal diagnoze nustate nu gal man tikrai koks sutrikimas o ne cd , viltis durniu motina
Tai va laukiu kitos savaites su nerimu, nes baisu pagalvot kad vel teks draugauti su svirkstu
Sakykit ar labai didele tikimybe kad mano vaikai gali paveldet cd? As tai is mamos gavau sia bjaurybe
Aciu merginos uz sveikinimus butinai Domukui perduosiu, jis jau kalba sako auuuuuu--uuuaaa.
Kaip saunu kad Eudora pasirode, kazkaip jos cia truksta man siame forume.
Bet Gvile tai kokia slapuke Benuko neparodo nuotraukyciu.
Kaip saunu kad Eudora pasirode, kazkaip jos cia truksta man siame forume.
Sveikos visos! Noriu ir prie jūsų prisijungti, nes CD sergu jau 4 m. Šiuo metu laukiuosi antro leliuko, kuris jei viskas gerai turėtų gimti rugpjūčio pirmą savaitę. Aš su pompa jau tris metus. Man jinai jokio diskomforto nesukelia. Gliukuotas per visą sirgimo laikotarpį nebuvo aukštesnis kaip 5,8. Bet cukrai tikrai pašokinėja. Nėštumo pradžioje ir iki 29 savaitės buvo normalūs cukrai, o dabar būna visko. Ir iki 16 buvo pašokęs. Lankausi pas Biržietį. Tai jis man irgi gerą įspūdį yra sudaręs. Kas dėl pompos priedų, tai man juos išrašo, bet aš vis tiek turiu kiekvieną kartą pasiimdama primokėti 60 Lt.
QUOTE(junė @ 2009 06 20, 22:16)
Sveikos visos! Noriu ir prie jūsų prisijungti, nes CD sergu jau 4 m.
Kas dėl pompos priedų, tai man juos išrašo, bet aš vis tiek turiu kiekvieną kartą pasiimdama primokėti 60 Lt.
Kas dėl pompos priedų, tai man juos išrašo, bet aš vis tiek turiu kiekvieną kartą pasiimdama primokėti 60 Lt.
Labukas prašom drąsiai jungtis į mūsų sektą
O tai kokią tu pompą turi, kad už jos priedus reikia primokėti? arba gal tu daugiau tų priedų imi nei priklauso pagal kompensavimo tvarką?
Ir ar tu ir dabar, būdama , moki už tuos priedus? ar tik kol nesilaukei primokėdavai už juos?
Arba gal dar čia priklauso kur tu tuos priedus pasiimi, t.y. kurioj vaistinėj? nes aš visada imdavau klinikų vaistinėj, tai niekad nereikėjo už Roche pompos priedus primokėti
Nu, žodžiu, kažkaip man įdomiai čia ta tavo priemoka atrodo, nes kiek žinojau nėštukių-cukrinukių, nei viena už priedus nemokėjo
O kad nėštumo metu cukrai šokinėja, ir be jokios aiškios priežasties ir loginio paaiškinimo - tai čia jau faktas ir nieko su tuo nepadarysi. Belieka tik juos gaudyt ir koreguot, ir aišku, kiek įmanoma, nesinervuot
Beje, gal žinai ko laukiesi - sūnelio ar dukrytės? nes mano panelė kol kas be konkurencijos vienvaldžiauja čia vyriškoj kompanijoj
QUOTE(aitiii @ 2009 06 20, 18:10)
nu reiks reiks kada prisiruošt ir parodyt..
QUOTE(junė @ 2009 06 20, 22:16)
Sveikos visos! Noriu ir prie jūsų prisijungti, nes CD sergu jau 4 m. Šiuo metu laukiuosi antro leliuko, kuris jei viskas gerai turėtų gimti rugpjūčio pirmą savaitę. Aš su pompa jau tris metus. Man jinai jokio diskomforto nesukelia. Gliukuotas per visą sirgimo laikotarpį nebuvo aukštesnis kaip 5,8. Bet cukrai tikrai pašokinėja. Nėštumo pradžioje ir iki 29 savaitės buvo normalūs cukrai, o dabar būna visko. Ir iki 16 buvo pašokęs. Lankausi pas Biržietį. Tai jis man irgi gerą įspūdį yra sudaręs. Kas dėl pompos priedų, tai man juos išrašo, bet aš vis tiek turiu kiekvieną kartą pasiimdama primokėti 60 Lt.
sveika prisijungus
Neužsukau savaite, o kiek čia daug sukakčių praleidau. Tai visus ir visas sveikinu
Mes laikomės puikiai, kiekviena diena atneša vis kokią naują gražią naujiena.
Sakykit o jūs kokius papildus naudojat, kad mažinti ar reguliuoti cukriuko kiekį organizme? Kas kiek laiko ir kokius tyrimus darotės?
Mes laikomės puikiai, kiekviena diena atneša vis kokią naują gražią naujiena.
Sakykit o jūs kokius papildus naudojat, kad mažinti ar reguliuoti cukriuko kiekį organizme? Kas kiek laiko ir kokius tyrimus darotės?
[quote=Eudora,2009 06 20, 16:22]
Man irgi buvo baisu, bet ne prieš užsidedant pompą, bet tik užsidėjus. Pirmas dvi-tris savaites tai buvo vieni nervai (čia jau visos cukrinukės atsimena mano parkes ir gali patvirtint kas ir kaip buvo O ir pati, jei įdomu, gali paskaityt senas temas, tai pamatysi kaip man stogas važiavo vienu metu bet tai laikina, ir praeina ). Bet įtariu, kad man taip buvo todėl, kad kai pirmą kartą man davė pompą jai buvo kažkas ne taip . Nes paskui, kai po mano isterikų, pakeitė ant naujos - visos problemos išsisprendė ir tada jau viskas buvo labai puiku - glikuotas viso nėštumo metu buvo 5,8 ir tikrai cukrai buvo stabilesni (ta prasme nebuvo didelių svyravimų nuo hipo iki hiper). O vartydamasi naktį tai tikrai nieko jai nepadarysi Bent jau aš tai naudojau tas teflonines adatas (jos duriasi kampu, o ne statmenai), tai porą kartų buvo taip, kad pompa pakibdavo ant adatos (persirengiant jei užkabindavau netyčia, tai ji lėkdavo su visa jėga nuo liemenuko žemyn). Bet niekad nebuvo taip, kad adata išsitrauktų ar dar kas atsitiktų
o sakykit kur jus ja dedat miegant, nes as miegu visiskai nuoga, tai kur ta aparateli reikia deti.
o sakykit kur jus ja dedat miegant, nes as miegu visiskai nuoga, tai kur ta aparateli reikia deti.
QUOTE(inguška @ 2009 06 21, 11:54)
Aš nenaudoju jokių papildų, nes manau, kad organizmas gauna visų medžiagų, nes valgau įvairų pilnavertį maistą... O mažinti cukriuką man labai padeda mėlynių arbata. Vasarą prisiskinu šakučių, sudžiovinu ir kartas nuo karto geriu tokią arbatytę. Dar mėlynių užsišaldau.
QUOTE(lauruciuxs @ 2009 06 21, 13:15)
Vat man ta pati problema... šiuo metu su kelnaitėm miegu Bet užsisakysiu diržą, tai tada galima ir nuogai, bet tik su diržu (įsivaizduoju koks vaizdas)
QUOTE(lauruciuxs @ 2009 06 21, 14:15)
nu tai ir pasidedi šalia save, nieko jai neatsitinka. Juk kateteris yra pakankamai ilgas ir palieka laisvės judėjimui. Bent jau man tai ji netrukdydavo kai šalia mėtydavosi. Labiau jau ji MB trukdydavo, nes jis bijodavo ją užkabint ir ką nors ne to su ja padaryt
QUOTE(madmuazele @ 2009 06 21, 14:34)
Vat man ta pati problema... šiuo metu su kelnaitėm miegu Bet užsisakysiu diržą, tai tada galima ir nuogai, bet tik su diržu (įsivaizduoju koks vaizdas)
nu vaizdas sexy turėtų būti TB turėtų patikti Nors man tai tas diržas iš viso kažkoks nesusipratimas pasirodė . Gerai, kad davė pasibandyt prieš perkant - tai kai pabandžiau, tai jau ir nebepirkau.