Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :) (3 tema)

sveikos cukrinukes 4u.gif
tai va man pripazino pirmo tipo cukrini debeta, del kurio praradau savo maza mergyte. viskas man labai nauja ir nezinoma. cukrus buvo sukiles beveik iki 30 man buvo beveik koma ir mano mazyle mire. jau leidziuosi insulina ryte ir vakare ilgo veikimo, o pries valgi greito veikimo. po truputi cukrus jau atsistato, bet dar vis neatrandu man tos reikiamos dozes. saldumynu atsisakiau visiskai, aplamai labai daug ko sau neleidziu. tik tiek, kad maitinuosi 3 kartus per diena ir pavalgau sociai, bet baigesi visi uzkandziavimai. vis pagalvojam su mb apie kita leliuka, bet as labai bijau. bijau, kad vel nenutiktu kas negero...
Atsakyti
QUOTE(kelniki @ 2009 06 18, 19:45)
tai va man pripazino pirmo tipo cukrini debeta, del kurio praradau savo maza mergyte. viskas man labai nauja ir nezinoma. cukrus buvo sukiles beveik iki 30 man buvo beveik koma ir mano mazyle mire.  jau leidziuosi insulina ryte ir vakare ilgo veikimo, o pries valgi greito veikimo. po truputi cukrus jau atsistato, bet dar vis neatrandu man tos reikiamos dozes. saldumynu atsisakiau visiskai, aplamai labai daug ko sau neleidziu. tik tiek, kad maitinuosi 3 kartus per diena ir pavalgau sociai, bet baigesi visi uzkandziavimai. vis pagalvojam su mb apie kita leliuka, bet as labai bijau. bijau, kad vel nenutiktu kas negero...

begalinė užuojauta dėl mažylės netekties cry.gif pasitikslinimui susiradau tavo rašytas žinutes ir padariau išvadą, kad tai didelė medikų klaida...juk tau cukrus buvo virš 24, turėjo nedelsdami imtis priemonių sureguliuoti cukrų... O mes manėm, kad pas juos kitokie matavimo vienetai...

Atsakyti
Kelniki, be galo liudna del dukrytes praradimo verysad.gif Ir pikta, kodel gydytojai taip aplaidziai tave priziurejo, su tokiu cukriuku leido vaikscioti blink.gif

Nebijok, priprask prie minties, susigvenk su liga, dazniau uzsuk i musu skyreli-ir mintis apie leliuka taves nebegasdins 4u.gif
As ir bijojau... bet sis skyrelis mane padrasino, ir rudeni as jau planuoju wub.gif
Ir ne tik padrasino cia esancios merginos, bet ir supratau, kad CD nera kazkas labai blogo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 18 birželio 2009 - 20:21
kelniki uzjauciu, del mergytes ir aisku del ligos. Turesi susigyventi su tai, labai daug reiks pastangu( na aisku as pagal save sprendziu, gal kitiems ir lengviau) man labai sunku buvo susigyventi dar ir dabar uzeina kad esu pikta ant viso pasaulio ir ligos, bet....stiprybes tau.

madmuazele su artejanciu tortadieniu. sekmingo planavimo linkiu 2.gif happybday.gif
nes ryt neturesiu kada pasveikinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aitiii: 18 birželio 2009 - 21:06
QUOTE(aitiii @ 2009 06 18, 21:06)
kelniki uzjauciu, del mergytes ir aisku del ligos. Turesi  susigyventi su tai, labai daug reiks pastangu( na aisku as pagal save  sprendziu, gal kitiems ir lengviau) man labai sunku buvo susigyventi dar ir dabar uzeina kad esu pikta ant viso pasaulio ir ligos, bet....stiprybes tau.
madmuazele su artejanciu tortadieniu.   sekmingo planavimo linkiu  2.gif  happybday.gif
  nes ryt neturesiu kada pasveikinti.

Man ir buvo sunku.... buvo visokie etapai-ir optimizmo, ir nevilties, ir pykcio, ir neigimo... jau tik dabar galiu sakyti, kad ismokau gyventi su sia liga...

Aciu 4u.gif Suprantama kodel lotuliukas.gif Padariau 2 tortus-viena darban, kita-sveciams.... Kazkodel nelabai megstu savo gimtadieniu rolleyes.gif
Atsakyti
Madmuazele, su gimtadieniu!!! happybday.gif birthday.gif

QUOTE(madmuazele @ 2009 06 18, 07:44)
O tu dar karta nenori kaip planuojanti pompos pabandyti?

Zinai, jau nesigilinu i ju istatymu keitinejimus, nes jei pradesiu nervintis ir i tai atsizvelgti, tai vel reiks laukti nezinia kiek doh.gif  Pamaniau, kad kazkaip isgyvensim.. g.gif Kai Arnolda auginau, tai berods 70 proc mokejo pirmus metus, o antrus is viso nieko... Svarbu nestumas lengvas butu, gimdymas ir vaikelis sveikas tongue.gif

Nea, kazkaip man su ja daugiau neigiamo negu teigiamo. Paskutiniom dirnsom atsakingiau ziuriu i cukrus, tai jau normalesni blush2.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

tai va man pripazino pirmo tipo cukrini debeta, del kurio praradau savo maza mergyte. viskas man labai nauja ir nezinoma. cukrus buvo sukiles beveik iki 30 man buvo beveik koma ir mano mazyle mire.  jau leidziuosi insulina ryte ir vakare ilgo veikimo, o pries valgi greito veikimo. po truputi cukrus jau atsistato, bet dar vis neatrandu man tos reikiamos dozes. saldumynu atsisakiau visiskai, aplamai labai daug ko sau neleidziu. tik tiek, kad maitinuosi 3 kartus per diena ir pavalgau sociai, bet baigesi visi uzkandziavimai. vis pagalvojam su mb apie kita leliuka, bet as labai bijau. bijau, kad vel nenutiktu kas negero...

Siaubas, kelniki, labai uzjauciu tave... jus visus... laikykites...
Si liga susitaikysi, tikrai, bet su praradimu. Na, gal busimas vaikelis pades labiau uzsimirsti, o iki tol linkiu stiprybes, kantrybes reguliuoti cukriukus ir sveikatos 4u.gif Nera ko bijoti - ismok ir susireguliuok cukriukus ir kunkis prie nestukiu 4u.gif
Nu tikrai, kaip taip medikai lengvai paleido su tokiais cukrais, ir dar nestuke.gif !!! Kai man diagnozavo liga, cukrus buvo 14, ir tai nenorejo net paleisti namo daiktu susirinkti i ligonine (nu tik paskui veliau gydytoja pasakojo, kad nenorejo paleisti del to, kad ko sau nepasidaryciau ar kad galiu nebegrizti, nes labai verkiau tada smile.gif )
O kokius insulinus tau paskyre ir kokia prieziuros tvarka Norvegijoje?
Atsakyti
aciu cukriukes uz padrasinimo zodzius. as naudoju insulinatard ir novorapid bent jie cia taip vadinasi. na man dabar priskyre debetiku gydytoja, su kuria as kalbu telefonu ir kas kazkiek laiko turiu pas ja apsilankyti, kad mokintis gyventi su sia liga, kad kuo daugiau apie ja suzinoti. viena karta i menesi eisiu pas savo seimos gydytoja, kad pasidaryti tyrimus. jau dabar keleta dienu cukrus nebepakyla virs 10 tik po pusryciu dar nori kilti, tai bandysiu didinti insulino doze. norejau paklausti ar lt su cukriniu debetu nepriklauso koks invalidumas? nes dabar grizusi i lt busiu visa menesi bandyciau apsilankyti pas musu medikus, nes kalbos barjeras begalo kisa koja. gal man pasidarytu viskas daug aiskiau. ar kompensuojami vaistai cukriukems? na as kazkaip manau apie metus laiko stengsiuos nepastoti, kad cukrus susireguliuotu ir kad as pati geriau jausciausi. tik tiek, kad as sunkiai pastojau praeita karta.bijau, kad gali tekti pavargti ir dabar. na bet nieko, kai labai nori viskas imanoma.
Atsakyti
Madmuazele- sveikinu su Gimtadieniu happybday.gif bis.gif

kelniki- graudu skaityt tokia istorija cry.gif
Papildyta:
QUOTE(kelniki @ 2009 06 19, 08:52)
aciu cukriukes uz padrasinimo zodzius. as naudoju insulinatard ir novorapid bent jie cia taip vadinasi. na man dabar priskyre debetiku gydytoja, su kuria as kalbu telefonu ir kas kazkiek laiko turiu pas ja apsilankyti, kad mokintis gyventi su sia liga, kad kuo daugiau apie ja suzinoti. viena karta i menesi eisiu pas savo seimos gydytoja, kad pasidaryti tyrimus. jau dabar keleta dienu cukrus nebepakyla virs 10 tik po pusryciu dar nori kilti, tai bandysiu didinti insulino doze. norejau paklausti ar lt su cukriniu debetu nepriklauso koks invalidumas? nes dabar grizusi i lt busiu visa menesi bandyciau apsilankyti pas musu medikus, nes kalbos barjeras begalo kisa koja. gal man pasidarytu viskas daug aiskiau. ar kompensuojami vaistai cukriukems? na as kazkaip manau apie metus laiko stengsiuos nepastoti, kad cukrus susireguliuotu ir kad as pati geriau jausciausi. tik tiek, kad as sunkiai pastojau praeita karta.bijau, kad gali tekti pavargti ir dabar. na bet nieko, kai labai nori viskas imanoma.

Insulinas cia kompensuojamas.Ir juosteliu cukrui tikrinti kompensuoja.Bet ju neuztenka metams(bent jau man)todel tenka dasipirkti.
Ir del invalidumo grupes gali dok. susitvarkyti.Nors kazkiek gausi pinigeliu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū brangiosios už sveikinimus 4u.gif

Kelniki, pas mus suteikia berdos 3 grupę (tiksliau - kažkiek procentų darbingumo)... Tik nežinau kiek moka pinigėlių, bet vis šis tas.

Insuliną ir 600 juostelių/metus kompensuoja. O nėštukėms kompensuoja dvigubą kiekį juostelių nėštumo laikotarpiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 19 birželio 2009 - 09:47
duoda ir II grupę
Atsakyti
Mamuazele, su gimtadieniu!!!!! 4u.gif 4u.gif daug daug visko, kas geriausia wub.gif
šiandien ir mano brolio gimtadienis biggrin.gif

pati didžiausia užuojauta jūsų šeimai.. verysad.gif žinau, kad jokie žodžiai nepadės šioje situacijoje, bet patikėk, labai puikiai tave suprantu.. man irgi tas pats buvo.. praitą vasarą ir mes per gydytojų aplaiumą, kai nebuvo nustatę GD, praradom savo dukrytę. 36 sav. buvo, tai jau ir gimt gyva sveika galėjo, deja.. tad didelės didelės stiprybės ir sėkmės planuojant kitą veikelį 4u.gif wub.gif puikiai suprantu ir tikiu, kad kitas nėštumas bus sunkus psichologiškai (man taip buvo, visą laiką bijojau, kad tik viskas nepasikartotų, tačiau turėjau labai puikius gydytojus, kurie nuo pat pradžių mane žiūrėjo, ir rezultatae - matai, turim gyvą, sveiką ir gražų sūnelį wub.gif wub.gif ). Tad darkart - styprybės didžiausios, tikiu, kad viskas bus gerai 4u.gif

QUOTE(kelniki @ 2009 06 19, 09:52)
na as kazkaip manau apie metus laiko stengsiuos nepastoti, kad cukrus susireguliuotu ir kad as pati geriau jausciausi. tik tiek, kad as sunkiai pastojau praeita karta.bijau, kad gali tekti pavargti ir dabar. na bet nieko, kai labai nori viskas imanoma.

dėl cukriukų tai taip, tikriausiai geriau susireguliuot prieš pastojant, tačiau dėl pačio pastojimo, daug lengviau yra pastot kuo greičiau po gimdymo (tiesa, reikėjo gimdyt?), kai visa gimda būna neseniai išsivalius. Bet dėl būsimo leliuko sveikatos primygtinai nekišu tokios minties.
Atsakyti
Eina sau kokie tie gydytojai Norvegijoj, siaubas doh.gif . Nors sunku cia pas mus Lietuvelej, bet gydytoju prieziura tikrai geresne. Uzuojauta, kelniki console.gif . Grupe gali gauti ir antra, kitaip sakant 40 proc.darbingumo, uztai gautum kazkur apie 350 lt manau. O, kad gautum 40 proc.darbingumo, reikia tartis su gydytoja, kuri surasys viska i lapa, su kuriuo eisi i komisija. Tai tegul nepagaili parasyti, kad yra kokiu komplikaciju, pvz. su akim nelabai gerai, auksti, nepastovus cukrai, na jos zino dazniausiai ka rasyti. O ir apie pacia liga cia tikrai daugiau suzinosi ir patarimu daugiau gausi. O del sekancio nestumo, nesijaudink, tik susitvarkyk cukriukus ir pirmyn smile.gif . Na, matai jei butum Lietuvoj, tai nestumo planavimui gautum insulino pompa metams laiko nemokamai, tai ir cukrai lengviau susitvarkytu ir pati greiciau atsigautum. As irgi nestumo planavimui pasiemiau pompa pries septynis menesius, tai musu zirniukui dabar 10 sav. wub.gif .
Atsakyti