Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :) (3 tema)

QUOTE(Shalna @ 2009 05 29, 20:54)
Labukas 4u.gif Na, skaicius tikrai nemazas blink.gif  blink.gif Net jei buvai privalgius ar ledu ar ko tik nori, vis tiek sveiko zmogaus kasa turi dorotis ir iki tokiu lygiu negali pakilti. Pasidomek rimciau, o gal tai tikrasis diabetas? Juo, nors itin retai, bet susergama ir nestumo metu. Na, tikekimes, kad as klystu, bet siulyciau rimciau paziureti i visa ta. O dar pagalvojau, gal kokiais kitais matais NOrvegijoj matuoja? g.gif
Angliavandeniu negalima visiskai atsisakyti, kaip aiter ir minejo, valgyk ilgai veikiancius angliavandenius (duona, kruopas), vaisius ribok (jie greitai veikiantys angliavandeniai), , pieno produktai nera labai angliavandeningi, bet juos organizmas greciau skaido, todel greiciau uzkyla cukrai, todel juos pamazink, bet neatsisakyk - juose yra nesciosioms svarbaus kalcio, saldumynu siulyciau visai atsisakyti, kol paaiskes kas ir kaip.
paprasyk, kad mama paskambintu i Abovita (www.abovita.lt), ten berods perkant 2 pakelius juosteliu aparateli duoda nemokamai (vaistinese tos pacios juosteles daug brangesnes).
Sekmes! 4u.gif

as labai rimtai i tai ziuriu, bet cia yra norvegija ir as nieko negaliu cia paskubinti, turiu laukti eiles ir tiek. saldumynu jau atsisakiau ir cukraus nebenaudoju. pradejau valgyti mazesniais kiekiais. aciu uz adresa butinai mamai pasakysiu.
Atsakyti
mergaites gal galite parasyti kiek mazdaug kainuoja tas aparciukas? as suprantu, kad jis bus ne is pigiuju, bet kokia reali jo kaina?
Atsakyti
QUOTE(kelniki @ 2009 05 29, 21:54)
as labai rimtai i tai ziuriu, bet cia yra norvegija ir as nieko negaliu cia paskubinti, turiu laukti eiles ir tiek. saldumynu jau atsisakiau ir cukraus nebenaudoju. pradejau valgyti mazesniais kiekiais. aciu uz adresa butinai mamai pasakysiu.

kažkas su tuo skaičiu 24 negerai g.gif , jei cukrus būtų iki tiek sukilęs, pats savaime jis nenukristų iki 4 ar 5 be papildomų insulino dozių
Atsakyti
sveikos 4u.gif
QUOTE(Odna @ 2009 05 29, 10:40)
Beje nuosirdziausi sveikinimai susilaukus sunelio wub.gif

ačiū 4u.gif o dėl GD, manau, tau reiktų kreiptis į endokrinologą, kuris greičiausiai pasiūlys atsigult 3-4 dienelėm į Kauno klinikas, kad pasektų cukriukus ir pažiūrėtų, ar užtenka dietos. Nors, aišku, jei pati turi kaip pasimatuot, tai irgi gali sekt, ar tau tik dietos užtenka mirksiukas.gif sėkmės, žinau, kad sunku, bet ėl tokio tikslo viskas įmanoma wub.gif

QUOTE(kelniki @ 2009 05 29, 14:20)
pries savaite man tyre krauja ir rado cukraus 24,5. pasake, kad man nesciuju cukrinis debetas ir tik tiek, kad dabar turiu laukti eiles issamiai issitirti.

oho ohmy.gif nebent tikrai Norvegijoj kitokiais matais matuoja, nes jei ne, tai čia, manau, jau diagnozuotų tikrajį CD unsure.gif

QUOTE(kelniki @ 2009 05 29, 16:38)
o kiek kainuoja tas paraciukas kur cukru matuoja?

net neįsivaizduoju, kiek jis kainuoja, bet galiu tik patvirtint, kad perkant juosteles pagal kompensuojamų vaistų pasą, vaistinėje jį duoda nemokamai. Paprašyk savo mamos, ka nueitų pas tavo šeimos gyytoją, kad išrašytų receptuką ir tiek. gausi nemokamai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kelniki @ 2009 05 29, 22:46)
mergaites gal galite parasyti kiek mazdaug kainuoja tas aparciukas? as suprantu, kad jis bus ne is pigiuju, bet kokia reali jo kaina?

http://www.100metu.l...as/gliukomaciai , čia keletas aparatėlių su kainom, tik manau, neapsimoka atskirai pirkti aparatėlį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Asciuke @ 2009 05 30, 09:49)
kažkas su tuo skaičiu 24 negerai  g.gif , jei cukrus būtų iki tiek sukilęs, pats savaime jis nenukristų iki 4 ar 5 be papildomų insulino dozių

as ir nesakau, kad man pavyks paciai iki tiek numusti ta cukru, bet kazkiek nukristi jis juk gali. dar karteli perziurejau visus dokumentus, tai neraso kokiais matais cia matuoja tik parasyta, kad cukrus kraujyje 24,5 o gliukoze 3 plius 1. o norejau paklausti jei mano mama nueis pas mano seimos gydytoja, tai jai israsys tuos vaistus? nereikalaus, kad as turiu pasirodyti?
Atsakyti
QUOTE(kelniki @ 2009 05 30, 10:17)
as ir nesakau, kad man pavyks paciai iki tiek numusti ta cukru, bet kazkiek nukristi jis juk gali. dar karteli perziurejau visus dokumentus, tai neraso kokiais matais cia matuoja tik parasyta, kad cukrus kraujyje 24,5 o gliukoze 3 plius 1. o norejau paklausti jei mano mama nueis pas mano seimos gydytoja, tai jai israsys tuos vaistus? nereikalaus, kad as turiu pasirodyti?

turi būti endokrinologo patvirtinantis raštas, kad tau tikrai nustatytas GD, tik tuomet isšrašys nemokamų juostelių, kitaip galima tiesiog nusipirkti vaistinėje arba pas platintojus,( ten tikrai pigiau). viena pakuotė, kurioje 50 juostelių daugiau mažiau apie 100lt (priklausomai nuo firmos)
Atsakyti
QUOTE(Asciuke @ 2009 05 30, 10:26)
turi būti endokrinologo patvirtinantis raštas, kad tau tikrai nustatytas GD, tik tuomet isšrašys nemokamų juostelių, kitaip galima tiesiog nusipirkti vaistinėje arba pas platintojus,( ten tikrai pigiau). viena pakuotė, kurioje 50 juostelių daugiau mažiau apie 100lt (priklausomai nuo firmos)

o tu 50 juosteliu kiek mazdaug laiko uztenka? prasiau jau mamytes kad pasiskambintu anksciau vienos mamytes duotai firmai ir pasiklausinetu. tai pirmadieni zinosiu kaip ir kas.
Atsakyti
QUOTE(kelniki @ 2009 05 30, 11:53)
o tu 50 juosteliu kiek mazdaug laiko uztenka? prasiau jau mamytes kad pasiskambintu anksciau vienos mamytes duotai firmai ir pasiklausinetu. tai pirmadieni zinosiu kaip ir kas.

na man ju tikrai labai ilgam neuztenka, visgi cukru matuoju 5-6 kartus per diena, kartais ir daugiau. tai tu kur israso gydytojas man neuzteks teks dasipirkti, o manosios vaistineje kainuoja apoie 130 lt
Atsakyti
QUOTE(kelniki @ 2009 05 30, 11:53)
o tu 50 juosteliu kiek mazdaug laiko uztenka?

ilgai neužteks, jei norėsi rimtai sekt cukriukus. man, pavyzdžiui, reikėjo matuotis 4 kartus per dieną. Visa laimė, kad iki mažylio gimimo visai nebedaug likę buvo, tai šiaip taip truputį pataupydama užtekau. O LT visoms nėštukėms su GD visam nėštumo periodui skiriama 150 nemokamų juostelių. Aš jau begavau 50, nes buvo likęs vos mėnuo iki nustatytos gimdymo datos, bet jau po savaitėlės pagimdžiau thumbup.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif

Hmm., o nemokamas juosteles duoda kazkokios vienos firmos ar galima pasirinkti? g.gif
Nes aparatuka as turiu,tik tu juosteliu man reiketu blush2.gif

Dar turiu viena klausimeli. As labai daznai vakarais jauciu saldumo skoni burnoje, idomu ar tai gali buti susije su GD? g.gif

Gvile, kaip suprantu tau irgi GD ir matau, kad tavo sunelis siek tiek anksciau pasibelde smile.gif Girdejau, kad leliukai daznai anksciau gimsta esant CD ar GD, taip pat dazniau atliekamas CP.
Net nezinau, apie tokius dalykus anksciau net nepagalvodavau, bet tikriausiai reiktu ir apie tai susimastyti.. unsure.gif
Atsakyti
na tai aisku tada, reikes mamos prasyti, kad is karto paiimtu kokiu 200 tu juosteliu, kad uztekciau ilgiau. aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti