QUOTE(kelniki @ 2009 05 29, 14:20)
loabas mamytes, pagaliau as jus atradau. pries savaite man tyre krauja ir rado cukraus 24,5. pasake, kad man nesciuju cukrinis debetas ir tik tiek, kad dabar turiu laukti eiles issamiai issitirti. gyvenu ne lietuvoje, tai labai sunku nezinau net ka dabar daryti laukiant tos eiles tyrimams. straipsniu prisiskaiciau visokiu, bet kaip sunku paciai pasidaryti ta dieta. vienur raso, kad visiskai atsisakyti duonos gaminiu, makaronu, ryziu, bulviu, mesos, o kitur raso, kad tik riboti. vienur kad pieno produktu negalima, kitur kad galima. visiskai jau pasimeciau ir nebezinau ka valgyti. o kai laukiuosi, tas apetitas toks didelis. mamytes, gal galite pasakyti is savo patirties, ko tikrai atsisakete, o tik apribojote, bet vis tiek bent karta per savaite valgote. buciau labai dekinga uz jusu atsakyma
Labukas
Na, skaicius tikrai nemazas
Net jei buvai privalgius ar ledu ar ko tik nori, vis tiek sveiko zmogaus kasa turi dorotis ir iki tokiu lygiu negali pakilti. Pasidomek rimciau, o gal tai tikrasis diabetas? Juo, nors itin retai, bet susergama ir nestumo metu. Na, tikekimes, kad as klystu, bet siulyciau rimciau paziureti i visa ta. O dar pagalvojau, gal kokiais kitais matais NOrvegijoj matuoja?
Angliavandeniu negalima visiskai atsisakyti, kaip aiter ir minejo, valgyk ilgai veikiancius angliavandenius (duona, kruopas), vaisius ribok (jie greitai veikiantys angliavandeniai), , pieno produktai nera labai angliavandeningi, bet juos organizmas greciau skaido, todel greiciau uzkyla cukrai, todel juos pamazink, bet neatsisakyk - juose yra nesciosioms svarbaus kalcio, saldumynu siulyciau visai atsisakyti, kol paaiskes kas ir kaip.
QUOTE(kelniki @ 2009 05 29, 16:38)
o kiek kainuoja tas paraciukas kur cukru matuoja? bandyciau prasyti mamytes, kad nupirktu ir atsiustu man, nes dabar nezinau kada jis man nukrenta kada pakyla. kai dariausi kraujo tyrimus buvau privalgiusi ir leda ka tik suvalgiusi.tai nemanau, kad tie skaiciukai yra teisingi. kita savaite butinai eisiu i poliklinika, kad padarytu is naujo.
paprasyk, kad mama paskambintu i
Abovita (www.abovita.lt), ten berods perkant 2 pakelius juosteliu aparateli duoda nemokamai (vaistinese tos pacios juosteles daug brangesnes).
Sekmes!