Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :) (3 tema)

Sveikutes 4u.gif

QUOTE(Gvile @ 2009 05 28, 19:52)
man viena gydytoja sakė, kad iki 6,5, o iš kito girdėjau, kad dar dar leidžiama nėštukėms "užkilt" iki 7

Aciu 4u.gif Beje nuosirdziausi sveikinimai susilaukus sunelio wub.gif

QUOTE(Asciuke @ 2009 05 29, 07:02)
labas, aparatėliai nėra visiškai tikslūs, būna nedidelės paklaidos, sergant cd tai reikšmės didelės mums neturi, bet sveikam, tarkim, 0,2mmol/l gali būti reikšminga. Tavo cukrus nėra labai jau aukštas, bet dietos būtinai turi laikytis. Po gliukozės tolerancijos testo cukrus turi būti iki 7,8

Dekui 4u.gif Po GTT pas mane cukriukas buvo 8,8 doh.gif Tai kaip suprantu GD jau tikrai bus diagnozuotas.

Vakar valgiau taip kaip iprasta, tai ryte nevalgius kraujas buvo 4,4, po pusryciu (po 2h) 6,6. O po pietu kaip jau minejau 7,7. Vat tai kaip suprantu nieko cia man gero, plius saldaus ir taip nieko nevalgiau. Tik kelis obuoliukus saldesnius.

Nu, ka reikes pradeti dietos laikytis. Paskaitinesiu info nete.
Taip pat tikiuosi, kad ir pas jus galesiu kreiptis pagalbos blush2.gif

Atsakyti
loabas mamytes, pagaliau as jus atradau. pries savaite man tyre krauja ir rado cukraus 24,5. pasake, kad man nesciuju cukrinis debetas ir tik tiek, kad dabar turiu laukti eiles issamiai issitirti. gyvenu ne lietuvoje, tai labai sunku nezinau net ka dabar daryti laukiant tos eiles tyrimams. straipsniu prisiskaiciau visokiu, bet kaip sunku paciai pasidaryti ta dieta. vienur raso, kad visiskai atsisakyti duonos gaminiu, makaronu, ryziu, bulviu, mesos, o kitur raso, kad tik riboti. vienur kad pieno produktu negalima, kitur kad galima. visiskai jau pasimeciau ir nebezinau ka valgyti. o kai laukiuosi, tas apetitas toks didelis. mamytes, gal galite pasakyti is savo patirties, ko tikrai atsisakete, o tik apribojote, bet vis tiek bent karta per savaite valgote. buciau labai dekinga uz jusu atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kelniki @ 2009 05 29, 13:20)

Sveikute 4u.gif
As irgi neseniai su tokia pacia problema susiduriau, man irgi neramu, jauciuosi siek tiek pasimetusi, ieskau informacijos del mitybos , o labiausiai nerimauju del maziaus, kad tik jam nepakentu GD unsure.gif
As irgi tikiuosi, kad mamytes mums pradzioj pades susigautyti kokie yra pagrindiniai miytbos principai esnat GD, pasidalins savo patirimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2009 05 29, 14:52)
Sveikute 4u.gif
As irgi neseniai su tokia pacia problema susiduriau, man irgi neramu, jauciuosi siek tiek pasimetusi, ieskau informacijos del mitybos , o labiausiai nerimauju del maziaus, kad tik jam nepakentu GD unsure.gif
As irgi tikiuosi, kad mamytes mums pradzioj pades susigautyti kokie yra pagrindiniai miytbos principai esnat GD, pasidalins savo patirimi 4u.gif

as jau siek tiek i nevilti puolu del to maitinimosi. nebezinau nei ka nei kokiu kiekiu galiu valgyti. as labai megsti vaisius ir jogurta, o dabar net nezinau ar galiu juos valgyti. vakar dare echo man tai sake, kad mano pupa sveika ir viskas jei gerai, tai tikrai bent tiek nuramino.
Atsakyti
QUOTE(kelniki @ 2009 05 29, 13:20)
loabas mamytes, pagaliau as jus atradau. pries savaite man tyre krauja ir rado cukraus 24,5. pasake, kad man nesciuju cukrinis debetas ir tik tiek, kad dabar turiu laukti eiles issamiai issitirti. gyvenu ne lietuvoje, tai labai sunku nezinau net ka dabar daryti laukiant tos eiles tyrimams. straipsniu prisiskaiciau visokiu, bet kaip sunku paciai pasidaryti ta dieta. vienur raso, kad visiskai atsisakyti duonos gaminiu, makaronu, ryziu, bulviu, mesos, o kitur raso, kad tik riboti. vienur kad pieno produktu negalima, kitur kad galima. visiskai jau pasimeciau ir nebezinau ka valgyti. o kai laukiuosi, tas apetitas toks didelis. mamytes, gal galite pasakyti is savo patirties, ko tikrai atsisakete, o tik apribojote, bet vis tiek bent karta per savaite valgote. buciau labai dekinga uz jusu atsakyma 4u.gif

24,5 blink.gif blink.gif blink.gif

Neatsisakykit visiskai angliavandeniu, negalima.Valgykit duonos juodos, kruopu.Mesa taip pat neriebia rinkites: vistiena, kalakutiena. jautiena...Darzoviu valgykit daug.Vaisiu gal privenkit.Pieno produktai jei nesaldus, tai manau nepakenks.Net nezinau kap kyla tie cukrai su GD, nes kasa juk dar kazkiek gamina insulino ax.gif
Iki tyrimu pasilaikykit dietos, o kai darys tyrimus manau paaiskins viska issamiau.
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2009 05 29, 14:05)
24,5 blink.gif  blink.gif  blink.gif
Neatsisakykit visiskai angliavandeniu, negalima.Valgykit duonos juodos, kruopu.Mesa taip pat neriebia rinkites: vistiena, kalakutiena. jautiena...Darzoviu valgykit daug.Vaisiu gal privenkit.Pieno produktai jei nesaldus, tai manau nepakenks.Net nezinau kap kyla tie cukrai su GD, nes kasa juk dar kazkiek gamina insulino ax.gif
Iki tyrimu pasilaikykit dietos, o kai darys tyrimus manau paaiskins viska issamiau.

Aciukas 4u.gif Pasiskaiciau info pirmame temukes psl., tai labai paparastai ir aiskiai parasyta, liuks ax.gif
Va siandien po pietu matavausi cukriuka tai 4,2 thumbup.gif o ryte nevalgius tai 3,8 rolleyes.gif
Tikiuosi, kad dietos gydymo uzteks, nors cia tik pirminiai rezultatai, bet gera pradzia puse darbo cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odna: 29 gegužės 2009 - 15:18
QUOTE(Odna @ 2009 05 29, 16:17)
Aciukas 4u.gif  Pasiskaiciau info pirmame temukes psl., tai labai paparastai ir aiskiai parasyta, liuks ax.gif
Va siandien po pietu matavausi cukriuka tai 4,2 thumbup.gif o ryte nevalgius tai 3,8 rolleyes.gif
Tikiuosi, kad dietos gydymo uzteks, nors cia tik pirminiai rezultatai, bet gera pradzia puse darbo cool.gif

o kiek kainuoja tas paraciukas kur cukru matuoja? bandyciau prasyti mamytes, kad nupirktu ir atsiustu man, nes dabar nezinau kada jis man nukrenta kada pakyla. kai dariausi kraujo tyrimus buvau privalgiusi ir leda ka tik suvalgiusi.tai nemanau, kad tie skaiciukai yra teisingi. kita savaite butinai eisiu i poliklinika, kad padarytu is naujo.
Atsakyti
QUOTE(kelniki @ 2009 05 29, 15:38)
o kiek kainuoja tas paraciukas kur cukru matuoja? bandyciau prasyti mamytes, kad nupirktu ir atsiustu man, nes dabar nezinau kada jis man nukrenta kada pakyla. kai dariausi kraujo tyrimus buvau privalgiusi ir leda ka tik suvalgiusi.tai nemanau, kad tie skaiciukai yra teisingi. kita savaite butinai eisiu i poliklinika, kad padarytu is naujo.

As naudojuosi savo tevuko aparaciuku, nes jis serga CD II tipo.
Pati pas gydytoja konsultuotis esiu pirmadieni, tada gal aiskiau bus. Nustacius GD man atrodo isigyti juos galima paprasciau, dalis lyg tais yra kompenuosjama.
Gal kitos mamytes geriau zino g.gif
Niu va, o pries tyrima smaliziauti tikrai nevertejo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2009 05 29, 16:47)
As naudojuosi savo tevuko aparaciuku, nes jis serga CD II tipo.
Pati pas gydytoja konsultuotis esiu pirmadieni, tada gal aiskiau bus. Nustacius GD man atrodo isigyti juos galima paprasciau, dalis lyg tais yra kompenuosjama.
Gal kitos mamytes geriau zino g.gif
Niu va, o pries tyrima smaliziauti tikrai nevertejo mirksiukas.gif

Su endokrinologo išvada nukilau pas šeimos gydytoją, kuri išrašė juostelių cukrui matuoti. Tai vaistinėj davė tų juostelių + aparatą. Mokėti nereikėjo nieko, nes juosteles išrašė pagal kompensuojamų vaistų pasą.
Kiek supratau, kad juosteles būtų išrašius ir endokrinologė, tik kad aš dar nebuvau išsiėmusi to kompensuojamų vaistų paso doh.gif Tai jei neturi dar to paso, išsiimk, turbūt tada nereikės eiti pas šeimos gydytoją g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2009 05 29, 19:01)
Su endokrinologo išvada nukilau pas šeimos gydytoją, kuri išrašė juostelių cukrui matuoti. Tai vaistinėj davė tų juostelių + aparatą. Mokėti nereikėjo nieko, nes juosteles išrašė pagal kompensuojamų vaistų pasą.
Kiek supratau, kad juosteles būtų išrašius ir endokrinologė, tik kad aš dar nebuvau išsiėmusi  to kompensuojamų vaistų paso  doh.gif Tai jei neturi dar to paso, išsiimk, turbūt tada nereikės eiti pas šeimos gydytoją  g.gif

na as gyvenu ne lt, tai manau man cia niekas uz dyka neduos nieko. kita savaite eisiu i poliklinika pasitikrinti kraujo, tai uzklausiu ir jei bus imanoma pati nusipirksiu.
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2009 05 29, 18:01)
Kiek supratau, kad juosteles būtų išrašius ir endokrinologė, tik kad aš dar nebuvau išsiėmusi  to kompensuojamų vaistų paso  doh.gif Tai jei neturi dar to paso, išsiimk, turbūt tada nereikės eiti pas šeimos gydytoją  g.gif

Dekui Gitulia 4u.gif bet itariu jau nebespesiu as to paso issiimti iki vizito pas gydytoja pirmadieni.
Tai jau pradesi matuotis cukriuka, tikiuosi, kad viskas bus gerai 4u.gif
O sveika mityba bus bet kokiu atveju mums i nauda mirksiukas.gif
Beje siandien dar pasiklausinejau, paskaitinejau, tai po valgio 2val. leistina norma cukraus iki 6,8. Berods tavo gydytoja max leido iki 6,5.. kazkaip idomiai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odna: 29 gegužės 2009 - 18:38
QUOTE(kelniki @ 2009 05 29, 14:20)

Labukas 4u.gif Na, skaicius tikrai nemazas blink.gif blink.gif Net jei buvai privalgius ar ledu ar ko tik nori, vis tiek sveiko zmogaus kasa turi dorotis ir iki tokiu lygiu negali pakilti. Pasidomek rimciau, o gal tai tikrasis diabetas? Juo, nors itin retai, bet susergama ir nestumo metu. Na, tikekimes, kad as klystu, bet siulyciau rimciau paziureti i visa ta. O dar pagalvojau, gal kokiais kitais matais NOrvegijoj matuoja? g.gif
Angliavandeniu negalima visiskai atsisakyti, kaip aiter ir minejo, valgyk ilgai veikiancius angliavandenius (duona, kruopas), vaisius ribok (jie greitai veikiantys angliavandeniai), , pieno produktai nera labai angliavandeningi, bet juos organizmas greciau skaido, todel greiciau uzkyla cukrai, todel juos pamazink, bet neatsisakyk - juose yra nesciosioms svarbaus kalcio, saldumynu siulyciau visai atsisakyti, kol paaiskes kas ir kaip.

QUOTE(kelniki @ 2009 05 29, 16:38)

paprasyk, kad mama paskambintu i Abovita (www.abovita.lt), ten berods perkant 2 pakelius juosteliu aparateli duoda nemokamai (vaistinese tos pacios juosteles daug brangesnes).
Sekmes! 4u.gif
Atsakyti