Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis, 3 tema

As siandien sesiu salotu ir ridikeliu siltnamy, bus derlius pries pomidorus ir paprikas(uzdengsiu dar papildomai agro plevele). Tai reikes sukasti siltnamy irgi siandien. Kita siltnami dengsim irgi siandien. Sodininkyste isibeges biggrin.gif su darzininkyste. Tai visada spejam nurauti iki pakolei sodinam pomidorus ir paprikas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano anyta į šiltnamį siūlo sodint tik pomidorus su paprikom, o agurkam daryt atskirą mažiuką (aukštis iki metro), o kai agurkai pradės duoti pirmus vaisius nuimt tuos lankus ir liks tiesiog lauke agurkai.
Kaip jums toks variantas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2009 04 08, 13:45)
Mano anyta į šiltnamį siūlo sodint tik pomidorus su paprikom, o agurkam daryt atskirą mažiuką (aukštis iki metro), o kai agurkai pradės duoti pirmus vaisius nuimt tuos lankus ir liks tiesiog lauke agurkai. 
Kaip jums toks variantas?  g.gif

pomidorai draugauja su baklažanais, agurkai draugauja su paprika. Pomidorai ir agurkai reikalingi skirtingos drėgmės lygio, agurkams jos reikia žymiai daugiau.
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2009 04 08, 11:45)
Kaip jums toks variantas?  g.gif

kai pas mane 2 siltnamiai, tai viename paprika ir agurkai, o kitame vien pomidorai. Agurkai kazkaip lauke pas mane neauga doh.gif . Pas kitus gal visai kitokia politika. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(A-Z @ 2009 04 07, 22:04)
nžn ar čia geras mano patarimas, bet tu sėk tas salotas arba pakraščiuose, prie praėjimo, arba su tarpais, pvz dvi eilutes šalia viena kitos, paskui tarpas, kad pomidorai tilptų, paskui vėl salotų. tai jei ir liks kelios eilutės, tai pabaigsit su pomidorais ax.gif
Pas mano tėvų kaimyne šiltnamy toks balaganas, kad nei ji eilučių, nei būdu :hihi: sodinimo nepripažįsta, sukiša belekaip, be lizdiniu-kvadratiniut derlius thumbup.gif tai ne mamos, išravėtas, po žolelę išgaudytas ir "lygiuot ramiai" susodintas...

kas cia per daiktas?
Atsakyti
mes jau du metus agurkus sodinam tik lauke. Pradžioj dengiam agroplėvele, paskui nuimam. Derlius nerealus buvo. Pernai tai išvis blink.gif Nešėm kasdien po du kibirus. Atsibodo konservuot. Dar dabar pilnas rūsys stiklainių. Šiltnamyje niekad tiek nebūdavo.
Atsakyti
Man agurkai geriau auga lauke, o Šiltnamy auginu tik kokius 2 , kad būtų anksčiau, pernai labai gerai derėjo DIRIGENT F1 savidulkiai, nors vėliau kažkuo susirgo ir nudžiūvo, bet jau tada lauke agurkai pilnai derėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laimiene @ 2009 04 08, 18:13)
kas cia per daiktas?

lizdinis kvadratinis būdas sudomino :hihi: čia mūsų šeimoj toks džeukas lotuliukas.gif kai buvom mažos su sese, mums tėtis subraižydavo lysvėj tokius "kvadračiukus", pvz kai svogūnus, kopūstus, burokėlius ir pan. sodindavom. žodžiu kad ne bet kaip susodintume, bet visi augaliukai kad gražiai, linijom ir išilgai, ir skersai:) tai mama vadina lizdiniu-kvadratiniu lotuliukas.gif
Atsakyti
As paskaitineju, kad visom labai jau gerai lauke agurakai auga, bet ko man jie neauga doh.gif , niekaip nesuprantu. Uzpernai tai as agurkus kibirais skyniau ir tempiau is siltnamio, o pernai tai siaip sau. Visada pasodinu ir ilgavaisiu koki trejeta daigu, jau tada nesu kaip malkas biggrin.gif O lauke man jie kokie susisuka, i agurkus nepanasus doh.gif
Atsakyti
tai kur siltnamistes issilakste?

QUOTE(Shliopke @ 2009 04 09, 16:53)
As paskaitineju, kad visom labai jau gerai lauke agurakai auga, bet ko man jie neauga doh.gif , niekaip nesuprantu. Uzpernai tai as agurkus kibirais skyniau ir tempiau is siltnamio, o pernai tai siaip sau. Visada pasodinu ir ilgavaisiu koki trejeta daigu, jau tada nesu kaip malkas biggrin.gif O lauke man jie kokie susisuka, i agurkus nepanasus doh.gif

duok dieve, kad man lauke augtu. Bandysiu siemet astuonis siltnamyje sodinti, o seklas sesiu i dirva ir dengsiu. Lauksiu diiiidelio derliaus biggrin.gif
Atsakyti
Mergytės patarkit ką daryt unsure.gif
Per anksti agurkus pasodinau, ar juos dabar indeliuose dar perėt ar nešt į lauką, bet bijau, kad dar sušals....
[attachmentid=174787]
Ir cukinijas per anksti pasisėjau....
[attachmentid=174786]
Jos turbūt lauke sušals ane?
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2009 04 12, 22:58)
Mergytės patarkit ką daryt  unsure.gif
Per anksti agurkus pasodinau, ar juos dabar indeliuose dar perėt ar nešt į lauką, bet bijau, kad dar sušals....
[attachmentid=174787]
Ir cukinijas per anksti pasisėjau....
[attachmentid=174786]
Jos turbūt lauke sušals ane?

pas mane agurkai dar didesni, jau usus isleide, laikau vazoneliuose ant palanges. Jeigu reikes persodinsiu dar i didesnius su atramelem kokiom, bet manau, kad i lauka dar anksti jiems, ypac kai namie sudyge unsure.gif
su cukinijom ta pati daryciau (maniskes dar tik du pirmuosius lapelius turi).
Atsakyti