Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis, 3 tema

QUOTE(saintlina @ 2009 04 04, 16:26)
mamos klausiau, sakė, kad Halės turguj pirko tas morkų sėklas juostelėje. Mes šiemet pabandysim agroplėvele pridengt morkyčių kažkiek, užaugs anksčiau.

aciu. Ieskosiu.
Atsakyti
QUOTE(laimiene @ 2009 04 04, 10:58)
nu ir as su tom juostelem susibyzau  blush2.gif reiks paieskot

o jeigu i siltnami kur pakrasciukuose paberciau morkiuku?  g.gif kazin ar neperkarsta joms butu...labai norisi anksciau sulaukti  rolleyes.gif

Praeitą vasarą šiltnamyje,kur augo pomidorai,pakraščiuose mama prisėjo morkų.Užaugo bigsmile.gif Vakar jau nudobiau 4 kurklius verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spyglė: 05 balandžio 2009 - 16:25
QUOTE(saintlina @ 2009 04 04, 17:49)
na, nežinau, pas mus tikrai kelis kartus nušalo žirniai, o sėti gegužės mėnesį buvo  g.gif  Aš su jais neskubu. Gal pas mus stipresnės šalnos buvo  g.gif  Pas mus Varėnos raj, ten ir gegužę kartais -5 -7 naktį pasitaiko. Šiaip tai smagu būtų žirnių anksčiau sulaukt vaikams smile.gif
Kol kas lauke pasėjau tik ridikėlius, salotas ir krapus. Žinoma, po agroplėvele.

Aš žirnius sėju pirmiausiai, kai tik galima įeiti į dirvą, dažniausiai pirmą balandžio savaitę,( kaip tik šiandien pasėjau) ir uždengiu agroplėvele, renkuosi ankstyvus, žemaūgius. Dar nė karto nėra nušalę, nors būdavo šalnos iki 4-6 laipsnių.
Atsakyti
žirnių dar nerizikavau sėt, bet prisėjau ridisėlių, salotų ir špinatų, svogūnus sukaišiojau. bais savų žalumynų noris ax.gif
Atsakyti
4poklius žirnių prisėjau.Į šiltnamius prisėjau šiandien kopūstų visokių.Vieni ridikėliai jau puikiai sudygę,salotos matosi,sėtos prieš savaitę irgi dygsta,Dar prisėjau ridikėlių,salotų. g.gif O tulpės šiltnamyje per savaitę sukrovė jau žiedus,velykoms bus tulpių garantuotai. g.gif
Atsakyti
Klausykit, kaip patartumėt žemę šiltnamy paruošti? pas mus pieva, priesmėlis, tai velėną MB iškas, turim biški komposto, bet aš tai nelabai nusiteikus jo daug nešti ten, nes nuo jo taip želia, spėk ravėti doh.gif .galvoju juodžemio nupirkti keliolika maišų (mūsų šiltnamis 2 x 3 m), o ką su trąšom daryt? mėšlo tai neturim, nėr iš kur gaut. ar iš anksto reik pamaišyt su žemėm kokių trąšų?

va tokį radau, kažką šiltnamiams atseit http://www.senukai.l...st_tab=articles. gal ką galit pasakyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A-Z: 06 balandžio 2009 - 08:26
mano tevukas Kemyra barste,kai sukasinejome siltnami,bet dar perpuvusio meslo turime gera kruva.sito gerio pas mus per akis.
Atsakyti
mergaites, patarkit. man pastate medini siltnami vienaslaiti, as tokio norejau, o tik dabar pagalvojau, kaip reiks stoga su plevele uzdengt ? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aryvle: 06 balandžio 2009 - 13:41
Matėm šiltnamiui lankus. Vieno lanko kaina 20Lt.
Atsakyti
Man MB sugalvojo šiltnamį iš aliuminio profilių susukt, ir užtrauks plėvelę. paskaičiavo, kad lankai brangiau.
Atsakyti
Vakar vyras nupirko lankus šiltnamiui ERMITAŽE po 17,14Lt berots (su ermitažo kortele).

Norėjau paklaust, kada pomidorus galima sodint į šiltnamį? Aš suprantu, kad n dabar, bet kada? g.gif Noriu dabar pasėt salotų, kad iki pomidorų sodinimo jas išskint, tai nežinau ar spės.... blush2.gif
Atsakyti
nžn ar čia geras mano patarimas, bet tu sėk tas salotas arba pakraščiuose, prie praėjimo, arba su tarpais, pvz dvi eilutes šalia viena kitos, paskui tarpas, kad pomidorai tilptų, paskui vėl salotų. tai jei ir liks kelios eilutės, tai pabaigsit su pomidorais ax.gif
Pas mano tėvų kaimyne šiltnamy toks balaganas, kad nei ji eilučių, nei lizdiniu-kvadratiniu būdu :hihi: sodinimo nepripažįsta, sukiša belekaip, bet derlius thumbup.gif tai ne mamos, išravėtas, po žolelę išgaudytas ir "lygiuot ramiai" susodintas...
Atsakyti