Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis, 3 tema

QUOTE(saintlina @ 2009 04 03, 20:13)
mes pernai sodinom tokias  - labai patiko. Šiemet tik tokias ir sodinsim. Nes paprastų amžinai per tankiai prisėjam, išraut paskui gaila. O šitos labai pasiteisino. Beje, ir ridikėlius tokius pernai sodinom, irgi super buvo.

o kur ju yra pirkti? man neteko tokiu matyt, bet gi labai patogu.
Atsakyti
nu ir as su tom juostelem susibyzau blush2.gif reiks paieskot

o jeigu i siltnami kur pakrasciukuose paberciau morkiuku? g.gif kazin ar neperkarsta joms butu...labai norisi anksciau sulaukti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(laimiene @ 2009 04 04, 10:58)
nu ir as su tom juostelem susibyzau  blush2.gif reiks paieskot

o jeigu i siltnami kur pakrasciukuose paberciau morkiuku?  g.gif kazin ar neperkarsta joms butu...labai norisi anksciau sulaukti  rolleyes.gif

g.gif g.gif man taip pat idomu pasidare kaip butu jei siltnamyje pasodinciau
Atsakyti
ir aš šnd nusipirkau ankstyvųjų morkų (taip parašyta rolleyes.gif ) galvoju pasėt į šiltnamį. nors anksčiausiai tai būna, kai rudenį pasėji...
Atsakyti
as maciau Ermitaze,firmos nepamenu,bet paradvejo paklausus parodytu.jos tame stende kur brandgios seklos.uzsienietiskos.
mes siltnami palei pati pakrasti pernai sejome,gerai uzaugo.
uzvakar perkasinejant zeme dar radome morkyciu,tokios sultingos,tarsi ka tik uzaugosios,puikiai perziemojo.
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2009 04 03, 23:10)
o kur ju yra pirkti? man neteko tokiu matyt, bet gi labai patogu.

mamos klausiau, sakė, kad Halės turguj pirko tas morkų sėklas juostelėje. Mes šiemet pabandysim agroplėvele pridengt morkyčių kažkiek, užaugs anksčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 balandžio 2009 - 15:28
Pasisejau siandien jau kalafijorus ir moliugus bei cukinijas. Oras toks geras, kad nesinori visai namie lindeti.
Tikriausiai jau ir rugstynes bei zirnius, morkas galima laisvai i dirva seti, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(A-Z @ 2009 04 04, 12:07)
ir aš šnd nusipirkau ankstyvųjų morkų (taip parašyta rolleyes.gif ) galvoju pasėt į šiltnamį. nors anksčiausiai tai būna, kai rudenį pasėji...

rudeni???? blink.gif o tai seklos nesunyksta?

QUOTE(kadabra @ 2009 04 04, 15:51)
Pasisejau siandien jau kalafijorus ir moliugus bei cukinijas. Oras toks geras, kad nesinori visai namie lindeti.
Tikriausiai jau ir rugstynes bei zirnius, morkas galima laisvai i dirva seti, ar ne?

nu nezinau,bent pas mane tai dirva baisiai slapia, ir manau kad salta dar ta zeme,o ir salnu dar bus
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2009 04 04, 15:51)

dėl rūgštynių nežinau, bet žirniai tai tikrai nušals - jie bijo šalnų. Mes tik gegužę juos sėjam, ir tai pridengiam pradžioj. Morkoms irgi anksti dar lauke augti.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2009 04 04, 17:13)
dėl rūgštynių nežinau, bet žirniai tai tikrai nušals - jie bijo šalnų. Mes tik gegužę juos sėjam, ir tai pridengiam pradžioj. Morkoms irgi anksti dar lauke augti.

Žirniai sėjami patys pirmi,jie nebijo nedidelių šalnų.Gal maišote su pupelėmis?Aš rytoj ramia sąžine sėsiu žirnius.Kuo vėliau pasėji žirnius,tuo labiau jie kirmyja. mirksiukas.gif Rūgštynes irgi tuoj jau galėsime valgyti.Prieš savaitę jau jos buvo nemažos,tai rytoj nuvažiavųs gal jau ir į sriubą bus galima pasiskabyti?Aš praeitą savaitę pernešiau vieną rabarbarą iškasųsi į šiltnamį ,jau irgi rodė gyvastį.Tai gal bus ankščiau?
Morkos mano jau iš rudens pasėtos šiltnamyje.Vienais metais ir darže sėjau iš rudens. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laimiene @ 2009 04 04, 17:02)
rudeni????  blink.gif  o tai seklos nesunyksta?
nu nezinau,bent pas mane tai dirva baisiai slapia, ir manau kad salta dar ta zeme,o ir salnu dar bus

viska sejau i dezutes.
o morkas tikrai galima is rudens seti.

QUOTE(IngridaB @ 2009 04 04, 17:32)
Žirniai sėjami patys pirmi,jie nebijo nedidelių šalnų.Gal maišote su pupelėmis?Aš rytoj ramia sąžine sėsiu žirnius.Kuo vėliau pasėji žirnius,tuo labiau jie kirmyja. mirksiukas.gif Rūgštynes irgi tuoj jau galėsime valgyti.Prieš savaitę jau jos buvo nemažos,tai rytoj nuvažiavųs gal jau ir į sriubą bus galima pasiskabyti?Aš praeitą savaitę pernešiau vieną rabarbarą iškasųsi į šiltnamį ,jau irgi rodė gyvastį.Tai gal bus ankščiau?
Morkos mano jau iš rudens pasėtos šiltnamyje.Vienais metais ir darže sėjau iš rudens. mirksiukas.gif

tai as taip ir pagalvojau, nes ant pokeliu parasyta, kad sejami ketvirta/penkta menesiais.
ir rugstynes seciau, bet dar darzas nesukastas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 04 04, 16:32)
Žirniai sėjami patys pirmi,jie nebijo nedidelių šalnų.Gal maišote su pupelėmis?Aš rytoj ramia sąžine sėsiu žirnius.Kuo vėliau pasėji žirnius,tuo labiau jie kirmyja. mirksiukas.gif

na, nežinau, pas mus tikrai kelis kartus nušalo žirniai, o sėti gegužės mėnesį buvo g.gif Aš su jais neskubu. Gal pas mus stipresnės šalnos buvo g.gif Pas mus Varėnos raj, ten ir gegužę kartais -5 -7 naktį pasitaiko. Šiaip tai smagu būtų žirnių anksčiau sulaukt vaikams smile.gif
Kol kas lauke pasėjau tik ridikėlius, salotas ir krapus. Žinoma, po agroplėvele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 balandžio 2009 - 16:58