Jei tokie lapai tik ant vieno augalo, gali būti, kad laistydama apliejot lapus. Saulė nublukino spalvą. Bet jei ir ant kitų ar aukščiau, nei liejant pataikoma, tuomet liga. Šiek tiek parašiau pomidorų temoje.
Papildyta:
Auginant pomidorus visada atsiranda neapžiūrėtų ir per daug užaugusių pažastinių ūglių. Juos galima nuskinti ir turimame laisvame plote į žemę tiesiai įkišti. Jie puikiai prigyja. Žinoma, pomidorų bus vėliau, bet tikrai bus. Tokius pomidorus, kol jie nepradeda augti, reikia dažniau palaistyti, kad nenudžiūtų, nespėję išleisti šaknų. Vėliau augs puikiai ir derės tuomet, kai į pabaigą bus kiti.
Būna, kad koks pomidoras anksčiau suserga-nuskini vaisius ir išrauni. Būna, kad šaka nulūžta, lapus nukirpus vietos daugiau atsiranda. Būna, kad gauni tik vieną pomidoro daigą, o norisi tos veislkės daugiau.. štai ir sprendimo būdas.
Ridikai tokiu metu, kai prasideda nokti pomidorai, prasideda agurkai-netikslinga. Jie labiau į rudenį, kai atsibosta šios daržovės. Tuomet vėl būna noras salotų, ridikų. Be to, tokiu šiltu metu, ridikai bus "mediniai", salotos karčios.
QUOTE(Regila @ 2009 07 01, 17:48)
Ridikai tokiu metu, kai prasideda nokti pomidorai, prasideda agurkai-netikslinga. Jie labiau į rudenį, kai atsibosta šios daržovės. Tuomet vėl būna noras salotų, ridikų. Be to, tokiu šiltu metu, ridikai bus "mediniai", salotos karčios.
AČIŪ, NEŽINOJAU,BET DABAR JAU GAILA RAUT .MATYSIU KAIP BUS .VAKAR VIENAS JAU TOKS DIDOKAS BUVO,TAI ŠEŠTADIENĮ IŠRAUSIU,JEI TIKRAI TOKS KIETAS BUS ,TAI RAUSIU VISUS...
Gyveni ir mokaisi žmogus
nu idomiai su tais ridikeliais cia as is siltnamio vakar paskutinius baigiau nuraut tai nebuvo ne vieno medinio, o va mama lauke buvo sejus tai mediniai vienu metu dera o skirtumas koks...cia gal dar nuo rusies priklauso? mano tai "rudolf", labai skanus, seklos beicuotos, verta pirkt ir set, per 3 sav turesit valgomu ridikeliu nuo pasejimo
QUOTE(satanele @ 2009 07 01, 22:09)
Gal verta bandyti sėti,kas bus tas
Aš bandyčiau. Man skaniausios braškės yra ridikėliai Visus metus. Dar balti ir juodi ridikai, nors pastarieji nelabai su mano skrandžiu sutaria
Na, vakar vakare nupurškiau Previkiuru lapus ir abieju pusiu.Tai tikriausiai atsitiko nuo rasojimo, nes laistau beveik pažemiui ir sutrąšom dilgėlių laisčiau žemai.Prieš kokius 5 metus irgi buvo panašiai rugpjūčio mėn., kad reikėjo viską rauti lauk.... Gal šiais metais dar išgelbėjau, būtų gaila, nes labai daug pomidorų.
QUOTE(zigzag @ 2009 07 01, 15:23)
Jau galima būtų sėti pekino kopūstus. Paskui pasodinsi daigus tame tuščiame plote. Labai gerai jie užauga rudeniop, kai jau orai truputį atvėsta.
o sėti lauke reiktų ir tada daigus pernešti į šiltnamį, ar iškarto šiltnamyje?