šiemet juos pirmąkart išbandžiau - kaaaaaip patiko, galvoju, dar nevėlu užsisėti didelį plotą jais gan greit užauga, per mėnesiuką
ir sveika, merginos, sveika!
Visi lauke pasėti špinatai išėjo į žyduolius - kodėl ? kaip to išvengti?
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 06 26, 18:28)
Visi lauke pasėti špinatai išėjo į žyduolius - kodėl ? kaip to išvengti?
man natūraliai iškilo klausimas - gal nereikia jiems leisti peraugti (kaip ir salotoms)? Nes juk jei žiūrint į juos kaip ne į valgomą, o šiaip augalą, tai kažkada jie turi sukrauti žiedus kaip ir salotos, ridikėliai.... tai paprasčiausiai reikia kitą kartą nedelsti ir skinti kol nesusiruošė žydėti
gundot su tais spinatais cia mane juodai, o per kiek laiko uzauga jie?as net seklu ju neturiu...kada i miesta vaziuosiu ir nelabai aisku, ar nebus per velu?
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 26, 19:13)
man natūraliai iškilo klausimas - gal nereikia jiems leisti peraugti (kaip ir salotoms)? Nes juk jei žiūrint į juos kaip ne į valgomą, o šiaip augalą, tai kažkada jie turi sukrauti žiedus kaip ir salotos, ridikėliai.... tai paprasčiausiai reikia kitą kartą nedelsti ir skinti kol nesusiruošė žydėti
Žinok ir mąstyčiau taip pat, bet kad jie nei lapų normaliai nespėjo užauginti, nepalyginsi su tais , kurie prieš mėnesį šiltnamyje augo.
QUOTE(Tiara two in one @ 2009 06 26, 20:42)
Sveikutės,
Turiu va tokią bėdą šiltnamyje su pomidorais ir jau kelinti metai man taip...
Labai atsiprašysiu jei jau apie tai buvo kalbėta, bet gal netruks niekam kantrybė jei bus dar kartėlį paklausta
Kas čia per liga?
Turiu va tokią bėdą šiltnamyje su pomidorais ir jau kelinti metai man taip...
Labai atsiprašysiu jei jau apie tai buvo kalbėta, bet gal netruks niekam kantrybė jei bus dar kartėlį paklausta
Kas čia per liga?
Cia manau tikrai liga,as nupurksciau su bordo tirpalu,nes ka tik skaiciau Regilos patarimus
Ačiū labai už atsakymus, įtariau, kad čia kaltas grybelis... Chemijos labai nesinori naudoti... Gal kaip nors pratempsim... Skabau aš tuos ligotus lapelius... Ir vėdint stengiuosi, uždarau šiltnamį tik nakčiai, bet vis vien vandens garų kondensatas ant plėvelės laikosi O kai drėgna, tai va visokie brudai ir puola
QUOTE(Tiara two in one @ 2009 06 27, 12:16)
Ačiū labai už atsakymus, įtariau, kad čia kaltas grybelis... Chemijos labai nesinori naudoti... Gal kaip nors pratempsim... Skabau aš tuos ligotus lapelius... Ir vėdint stengiuosi, uždarau šiltnamį tik nakčiai, bet vis vien vandens garų kondensatas ant plėvelės laikosi O kai drėgna, tai va visokie brudai ir puola
dėl ligų,tai barstau pelenais.Nes jiems tada mažiau palanki terpė.Galiu pasakyti,tik tiek ,kad pas mane tokių lapų visada būna.Nuskabau juos ir tiek.Niekuom niekada nepurškiau.