Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis, 3 tema

QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2009 06 18, 23:04)
na va, o aš čia paskaičius- uolioji, nuvariau kita dieną šiltnamin, apžiūrėjau baklažanus ir jų pažastis... ir nuskabiau, gaila buvo, ale sakau mat reikia, tai ką gi...o didelės jau buvo, po kokius 4-5 lapelius pažastyse...
gerai daugiau neskabysiu...

o mano melionai žydi mažutėliai...vargšiukai... labai jau jie menkuliai... ai, nu bet lapų tai daug... ir pažastinės šakelės kerojasi į šonus... bet neskabysiu... smile.gif
o aptikau kad pomidorai ketina žydėti, ne betalux, bet promyk, jie irgi žemaūgiai, bet 2x didesni nei betaliux.

o gal kas apie kriaušes nusimanot.... kažkoks pierkūnas jas užpuolė, nei nenusakysiu kas, lape tokia morkinė dėmelė... ir apgraužti viršūnių lapai... kiba kuon purkštelėt reikėtu?...
Papildyta:
ale, tai kur tas miškas kur lapai guli?
ir negi kibiro pakanka?
pas mus miške samanos... nors, gal reik eit ieškoti, kai nereikia tai ir nematai...

Nu gal jiems ir tiek tereikėjo,nes žemė gera šiltnamyje.O šilumos tikrai reikia,nes lauke beveik nusibaigę maniškiai.O ir šiltnamyje ,kurie prie durų,nekaip atrodo.Bet jau nemaži šalia iš sėklų pasėti,jeigu kas rausiu kelis paleigėlius ir paliksiu naujus augti.Lauke cukinijos irgi kovoja dėl išlikimo.Keli moliūgai nusibaigė.Vakar visur pribarsčiau pelenų,kai ką patręšiau jais.Paprikos kaip auga valandom,va joms tai šiemet gerai.Ankstyvąsias kaip minėjau jau valgom.Dumplainiai agurkų šiltnamyje monstrai,o va kur su pomidorais pypliukai tokie .Jiems irgi pažastis skabau ,nors lygtais nereikia.Kažkur Amerikos forumuose paskaičiau,kad taip išauga didesni ir po to daug vaisių veda.Nu taip ir atrodo.O pomidorai,tai tik laukti ,kad prinoktų rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2009 06 18, 23:55)
Moteros brangios, tos, kurios auginat siltnamy agurkus, kaip jie jums siemet? g.gif Man tai ko tai nesikelia taip greitai kaip noretusi, silumos maza..nekalbu apie agurkus lauke, man jie kokie skurdukai, tas pats su moliugais ir visokiais melionais g.gif  verysad.gif

nors tikrai šalta, varšai agurkai sustingę, neauga, bet vaisius mezga blink.gif net stebiuosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2009 06 18, 23:55)
Moteros brangios, tos, kurios auginat siltnamy agurkus, kaip jie jums siemet? g.gif Man tai ko tai nesikelia taip greitai kaip noretusi, silumos maza..nekalbu apie agurkus lauke, man jie kokie skurdukai, tas pats su moliugais ir visokiais melionais g.gif  verysad.gif

na nenusimink, čia matomai priklauso nuo to kada sėjai ir kada sodinai...

aš sėjau gegužės pradžioj, bal balandžio pabaigoj...

o į šiltnamio žeme sukėliau gegužės vidury...

tai agurkai ir melionai žydi, ir vaisius užmezgė, pomidorai matau pumpurus jau iškišo, bet dar nežydi, baklažanai dar nežydi... pomidorams manau žydėjimas jau neužilgo... gal kitą savaitę...
bet augalai nedidukai , pomidorai ir agurkai didieji vos iki kelių...

ir kai buvo šalta- mačiau jie tiesiog stovėjo, neaugo...

o lauke moliūgas auga, po truputuką, bet juda pirmyn... irgi gal bus iki kelių o gal dar ir nebus...
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 19, 09:51)
Paprikos kaip auga valandom,va joms tai šiemet gerai.Ankstyvąsias kaip minėjau jau valgom.Dumplainiai agurkų šiltnamyje monstrai,o va kur su pomidorais pypliukai tokie .Jiems irgi pažastis skabau ,nors lygtais nereikia.Kažkur Amerikos forumuose paskaičiau,kad taip išauga didesni ir po to daug vaisių veda.Nu taip ir atrodo.O pomidorai,tai tik laukti ,kad prinoktų  rolleyes.gif .

O kas tie Dumplainiai? į ką jie panašūs? visai negirdėti, ką iš ju daryti?

o paprikas kada sodinai i šiltnami?nežinau, maniškės tai sakyčiau visai neauga... viena žieduką turi, bet dar niekam nerodo...
Atsakyti
ŠiaurėsPašvaiste,įeik į google,rasi kaip atrodo dumplainiai.Pas mane irgi vos ne pusę šiltnamio pernai okupavo.Jokių pažastų negnaibiau,o šiemet patys prisisėjo.Irgi išretinau,tai gigantai dabar. bigsmile.gif Vat tikrai ką gaminate iš jų?Aš kai sėjau galvojau,kad jie bus kaip maximoje būna papuošti tortai,bet pas mane kita rūšis,ne tokie-didesni vaisiai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 06 19, 11:28)
ŠiaurėsPašvaiste,įeik į google,rasi kaip atrodo dumplainiai.Pas mane irgi vos ne pusę šiltnamio pernai okupavo.Jokių pažastų negnaibiau,o šiemet patys prisisėjo.Irgi išretinau,tai gigantai dabar. bigsmile.gif Vat tikrai ką gaminate iš jų?Aš kai sėjau galvojau,kad jie bus kaip maximoje būna papuošti tortai,bet pas mane kita rūšis,ne tokie-didesni vaisiai. g.gif

aga, jau paskaičiau...
o pas tave žemuoginis ar meksikietiškas?
ir kokiame mieste gyveni? lotuliukas.gif Noriu Dumplainio lotuliukas.gif
rudeni kai prinoks galėčiau paimti sėkliukių...
Atsakyti
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2009 06 19, 12:18)
aga, jau paskaičiau...
o pas tave žemuoginis ar meksikietiškas?
ir kokiame mieste gyveni? lotuliukas.gif  Noriu Dumplainio lotuliukas.gif
rudeni kai prinoks galėčiau paimti sėkliukių...

Pas mane žemuoginis.Gyvenu-Panevėžyje.Galiu sėklyčių tikrai duoti.Kai neišskynu,prisisėja savaime.Pas mane ir pomidorų prisisėjo šiltnamyje nuo pernai,nes paskutinių nebeskinu,nukrenta jie ir taip gaunasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš dar nežina ,kuris auga žemuoginis ar meksikietiškas,nes sumaišiau sėklas.Auginu pirmi metai.Tai dar žiūrėsiu kaip bus.O paprikos,tai jau tokios kumštuko dydžio ,bet dar neraudonos.Valgome,tai ankstyvas,įmesiu foto kaip atrodo,tik čia sena nuotrauka.Jau ta paprika suvalgyta biggrin.gif .O pomidorai ,tai jau dideli,kai kurie už mane didesni.Paprikas sėjau vasrio 29lygtais.Kitas vėliau.
Atsakyti
pas mane lauke tai jau uzmegzti ir moliugai ir cukinijos, tik tikrai matosi, kad ne pyragai, lapai tokie kudoki.. smagu butu vasara pajaust visiems.
paprikos - normaliai, daug zydy ir jau vaisiu yra mazuliuku.
dumplainiai man turi toki nepriimtina skoni, nors vaizdas man ju patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 06 19, 12:36)
Pas mane žemuoginis.Gyvenu-Panevėžyje.Galiu sėklyčių tikrai duoti.Kai neišskynu,prisisėja savaime.Pas mane ir pomidorų prisisėjo šiltnamyje nuo pernai,nes paskutinių nebeskinu,nukrenta jie ir taip gaunasi. mirksiukas.gif

Vau ir aš norėčiau tų dumplainiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 06 19, 06:23)
Šiltnamyje puikiai auga viskas.O lauke-tikrai agurkai skurdukai.Dar dar iš sėklų,bet kurie sodinti iš daigų,tai net lapai nugeltę nuo šalčio. doh.gif

nu absurdas, vadinasi sie metai ne agurku metai doh.gif , o ypac ilgavaisii mano nesikelia siltnamy, tai ir 2 is 6 nugleibo, persodinau, bet kad jie ir vel nekokie atrodo doh.gif . Aciu Dievui, kad pomidorai keliasi nors graziai, kompensuos agurkus biggrin.gif
Atsakyti
Mergaitės, o ar baklažano žiedas toks spygliuotas turi būti? Na, man gražiai atrodo ir neišsiskleidęs. Aš nuskabiau pirmuosius tuos apatinius lapus ir pažastis, o daugiau neliečiau. Tai žiedų jau kokie 5 ant to vieno, nu ir vandenį jau žiauriai mėgsta doh.gif
Atsakyti
Mano siltnamis jau gana neblogai atrodo,bet aiskiai matosi jog truksta silumos.
Atsakyti