Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis, 3 tema

QUOTE(satanele @ 2009 06 09, 13:09)
Kokia tinkamiausia siltnamyje temperatura turi buti?

smile.gif
pagal mano sodo ir daržo bibliją tai apie temperatūrą parašyta kokia netinkama žydėjimo metu- t.y. 30 ir daugiau- tada nebus pamidoriukuagurkiukų...

o šiaip augimui tai kaip ir normaliai augalijai- ties +8 vegetacija sustoja...
tai turi but šilčiau...
o pas mus šiom šaltom dienom ir buvo diena vos +8-+13... čia Vilniaus apylinkėse...
bet agurkeliai krenta nuo nesubalansuotu maisto medziagu...
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2009 06 09, 11:27)
Na mėšlu tikrai ne šviežiu ir aišku paraugintu bei gerokai praskiestu laisčiau...

Labai norėčiau tikėtis kad visgi lapai ir agurkėliai pagelto nuo drėgno šiltnamio... visgi per tas kelias dienikes lietinga neatidariau... nors pomidorams tai nieko o agurkai juk drėgmę lyg mėgėjai...

Na žiūrėsiu kas čia toliau bus...

As nedidele darzininke, siltnamiukas tik antri metai pas mane ax.gif , bet jau geriau sekasi nei pirmaisiais. Pirmais metais agurkai buvo pradeje stipriai gelst, tai palaisciau zeme pelenais. Agurkai megsta nukalkinta zeme, pomidorams, tai netinka.
Gal laistei labai saltu vandeniu? As per tas saltas dienas beveik visai nelaisciau, gal tik viena diena po truputi, lietaus vandeniu is backutes. Ir retkarciais atidarydavau siltnami, kad prasivedintu, nors valandziukei ryte ir vakare. Auga po kol kas graziai viskas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga3 @ 2009 06 09, 14:10)
Gal laistei labai saltu vandeniu? As  per tas saltas dienas beveik visai nelaisciau, gal tik viena diena po truputi, lietaus vandeniu is backutes. Ir retkarciais atidarydavau siltnami, kad prasivedintu, nors valandziukei ryte ir vakare. Auga po kol kas graziai  viskas. 4u.gif

Jo, dar prisiminiau, kad ir agurku ir pamidorų negalima laistyti šaltu vandeniu, ir negalima pilti vandens ant galvos, ui, t.y. ant lapų smile.gif
tik aplink šakneles ant žemės, šiltu vandenėliu.... iš bačkos....
o pas mane vienoj iš bačkų varlė nuskendo.... ir guli dugne, tai aš bijau laistyti...
ir taip šnairuodama pro tą bačką praeinu....
ji guli dugne ir nieko neveikia, tik guli...

nei išimsi nei ramybę drumsi....
Atsakyti
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2009 06 09, 13:26)
Jo, dar prisiminiau, kad  ir agurku ir pamidorų negalima laistyti šaltu vandeniu, ir negalima pilti vandens ant galvos, ui, t.y. ant lapų smile.gif
tik aplink šakneles ant žemės, šiltu vandenėliu.... iš bačkos....
o pas mane vienoj iš bačkų varlė nuskendo.... ir guli dugne, tai aš bijau laistyti...
ir taip šnairuodama pro tą bačką praeinu....
ji guli dugne ir nieko neveikia, tik guli...

nei išimsi nei ramybę drumsi....

Jei svieziai paskendus, tai nieko baisaus lotuliukas.gif doh.gif . Ispilk backa ir isplauks varle, kol nesuiro visai. Negi visa vasara laikysi? Sia savaite dar kelias dienas palyt turetu, prisipildysi backa is naujo. smile.gif
Atsakyti
šiandien vasara trumpam, tai džiaugiausi biggrin.gif va mano peraugėliai (daigeliams namie peršilta buvo pavasarį, tai išstypo, bet dabar puse velnio atrodo):

user posted image
Atsakyti
[quote=raganele,2009 06 09, 15:34]
šiandien vasara trumpam, tai džiaugiausi biggrin.gif va mano peraugėliai (daigeliams namie peršilta buvo pavasarį, tai išstypo, bet dabar puse velnio atrodo):

o mano tai net ir nežinau ką jie ten veikia.... bet apie augimą negali būti nei kalbos....

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2009 06 09, 18:35)
o mano tai net ir nežinau ką jie ten veikia.... bet apie augimą negali būti nei kalbos....

Gal rūšis čia pas jus kokia žema? Aš turiu tris daigus Betalux, tai jie dydžio kaip balkoniniai, ale jau su pumpurais. O va tie balkoniniai - kol kas be biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 06 09, 19:40)
Gal rūšis čia pas jus kokia žema? Aš turiu tris daigus Betalux, tai jie dydžio kaip balkoniniai, ale jau su pumpurais. O va tie balkoniniai - kol kas be biggrin.gif

user posted image

va šitie betaliux

biggrin.gif

o anie pipiriniai, roziniai, jaučio širdis ir promyk ir s.marzano...

tik promyk yra mazaugiai, ir belaliux mazaugiai...

o kiti pagal plana iki stogo turi but...
Atsakyti
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2009 06 09, 17:35)

...

...

Tai gal visai neseniai susodinai? adaptuojasi? Iš fotkių žemė kažkaip labai šlapiai atrodo g.gif pomidorai mėgsta išdžiūti retkarčiais
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 06 08, 19:18)
uzkrete? kuo? aitrumu? sakyciau Nobelio premija gautumete, jei toks ekspermentas pavyktu..

tai vadinasi as Nobelio premojos ir verta, patikek manim, apdulkindami abieju rusiu paprikas bites gali uzkresti kitas ir tikrai aitrumas buvo, nors tu man galva nukirsk biggrin.gif
Papildyta:
O as prisodinau Betalux ir dar kita zema rusi, kurio pavadinimo nepamenu doh.gif (senatve biggrin.gif ) tarp visu kitu pomidoru, kai jie primegs vaisu ir nunoks, israusiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2009 06 09, 22:16)
Tai gal visai neseniai susodinai? adaptuojasi? Iš fotkių žemė kažkaip labai šlapiai atrodo  g.gif pomidorai mėgsta išdžiūti retkarčiais

aga... adaptuojasi... jau antras mėnuo berods prasidėjo....
kaip lysvėse sėdi...

o kai tik susodinau, tai kas dien dvigubėjo... džiaugiausi... o po kelių dienų cakt ir sustojo...
aš ir papurent per ta laiką, ir išravėti spėjau...ir dainele padainuoti, ir pasaką pasekti spėjau... ir tuo kuriuos surijo sprakšių lervos iškasiau, lervas sunaikinau, ir vietoj jų naujais atsodinau... g.gif
Atsakyti
Na orelis is viso nieko nebesuprantu,pas mus vakar kepino normaliai ,siandien jau ir striukes reiketu,lakstau i siltnami tai atidarau duris ,tai uzdarau ,neturejo boba vargo isitaise siltnami biggrin.gif
Atsakyti