QUOTE(satanele @ 2009 05 31, 20:58)
Sveikutes ,kam reikalinga skersvejis ,ir ar ji butina daryti siltnamyje?
Skersvejis patinka pomidorams, nupucia dregme nuo lapu. Pomidorams negerai, kai slampa lapai, didesne tikimybe pasigauti visokiu ligu. O agurkams atvirksciai - nepatinka skersvejis. Pas mane auga puse pomidoru, puse agurku, bet siltom dienom laikau praviras ir duris ir langa gale, kad prapustu biski vejukas.
Papildyta:
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 05 31, 21:23)
O kaip pas daugumą iš jūsų viskas paūgėję, aš tiek saugojau, kad nesušaltų, kad matyt persaugojau namie belaikydama, pas mane tik ridikėliai, špinatai, krapai ir petražolės valgomos, pomidorai žiedus sukrovę, bet agurkinių šeimos tai dar mažuliukai ir paprikos dar nei žiedų neturi.
Sakykit tos , pas kurias jau ir paprikos žydi ir pomidoriukai dera, kada juos sėjote, kada pikavote ir kada šiltnamin išnešėt?
Ir dar , kas lauke agurkus auginate - kokioje stadijoje jie dabar? Ir taip pat kada sėjote, kada į lauką pasodinote?
Sakykit tos , pas kurias jau ir paprikos žydi ir pomidoriukai dera, kada juos sėjote, kada pikavote ir kada šiltnamin išnešėt?
Ir dar , kas lauke agurkus auginate - kokioje stadijoje jie dabar? Ir taip pat kada sėjote, kada į lauką pasodinote?
Siais metais nesejau, bet pirkau dauguma daigu, o kita dali teta dave. Tai pirmus pomidorus sodinau balandzio men viduryje ir pabaigoje, ir dar savidulkius agurkiukus sesis sodinau, tai jau maciau yra ir mazu pomidoriuku ir agurkiukai mezgasi. Kas dvi savaites nusipirkdavau daigu ir pasodindavau. Jei pamatydavau, kad krumiukas koks itartinas, israudavau iskart ir sodindavau kitus sveikus daigus. Nes pernai pomidorus ziauri liga uzpuolus buvo, gal maras. Nuojuodo visi lapai, pomidorai baige nokt be nei vieno lapo.
Is agurku daugiausiai Radnicioko veisles prisisodinau, jie ir skaniausi ir dera gausiai, o ir konservavimams gerai tinka.