Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis, 3 tema

QUOTE(Regila @ 2009 04 01, 12:44)
Kažkur buvau įdėjusi savo šiltnamį apdengtą ir vien lankus. Kompas durniuoja, neleidžia jokių nuotraukų nei dėt, nei siųst. Tad, naujai neįdėsiu, kol virusų neišvaikys.
Pabandysiu nupasakot kokia eiga manojo.
1. Parinkti šiltnamiui vietą, kad ji nebūtų pavėsyje, bet ir nekepintų tiesioginiai saulės spinduliai visą dieną.
2. Apsižiūrėti, pasižymėti pirmo stulpo vietą. Pabandyti toje vietoje vieną lanką pridėti , pasižiūrėti kaip tai atrodo. Jį siauresnį daryt, kad pasidarytų aukštesnis ar į plotį. Ar netrukdo įeiti, ar nereikia susilenkti, kad viršaus neužkabinus galva. ti plėvelę.Nutadengri ir pasižymi antro kuolo vietą. Tarpas tarp jų- Jūsų šiltnamis.
3. Pasimatuoji, kad būtų lygu, nes pagal pirmus taškus matuosit kitus. Pirmą galima net pagal gulsčiuką pamatuoti.
Statykit taip, kad būtų patogu atnešt vandens, įeit, išeit.
4.Nuo pirmojo toliau atmatuoti 80cm ir vėl pasižymėti (įsmeigti kuoliuką)..ir taip visus.
5. Sužymėjus visus iš vieno galo, iš kito pasižiūrėti kaip atrodo, ar tiesu. Net iš toliau paeiti, pasižiūrėti. Dažnai iš tolo pasižiūrėjus - labai kreivai atrodo, ypač, jei pirma juosta būna nukreivinta.
6.Įdomu, kaip planuojat tvirtinti lankus. Ar juos mausit ant kažkokio strypo tvirto ar juos pačius įkasit į žemę. Bet kokiu atveju -etapas - įtvirtinti lankus.
7. Lankams esant reikia juos viršuje sutvirtinti. Tam naudojamas medžio bruselis. Įsinešį jį į šiltnamį ir pridedi prie lanko "lubų". Bruselis tvirtas turi būti tokio ilgio kaip šiltnamis.
8. Tiesini kiekvieną lanką, kad nesvirtų ir pririši ar kažkaip pritvirtini, kad lankai stovėtų tiesiai. Ir taip kiekvieną lanką (na jų, 8-9).
9. Jei netvirtinsim šonų, galima dengti plėvelę. Ištieskim ją, nes ji keliguba sulankstyta. Labai patogu dviese, kai šioks toks vėjelis yra, bet ne didelis. Tada paimi už galo. Vienas stovi prie vieno šiltnamio galo, kitas prie kito.Vienu kartu abu pakeliat tuos galus, kuriuos laikot ir einat link kito galo lanko. Taip užtrauksit plėvelę ant viso šiltnamio per jo plotį. Gerai būtų, kad trečias stovėtų ir prilaikytų tą galą, kad per daug į savo pusę neužtemptumėt.
10. Patikslinus kiek užtenka, priglausti prie žemės. Beliks kažkaip pritvirtinti.
Pas mane aplink galai apkasti. Jei sugalvosit apkast, tai prieš užtraukimą plėvelės pakraščius atkasti, kad būtų galima plėvelę prispaudus žemėmis apversti, prispausti tvirčiau, kad neiškeltų dideli vėjai. Taip apeiti aplink šiltnamį ir apkasti plėvelę.

2 temoje assusiradau ir istudijavau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 04 01, 12:49)
2 temoje assusiradau ir istudijavau thumbup.gif

Įdėk čia nuorodą 4u.gif
Atsakyti
11.Per ilgį apkasta abu šonai. Lieka galai, kur darysis durys, langai. Pas mane iš abiejų pusių durys. O durys labai primityvios. Taip kaip lango rėmas, tik į vidurį plėvelė. Vadinasi reikia 8 lentučių siaurų ar net senų, nereikalingų durų. Sukali karkasą, įdedi plėvelę ir kitom lentutėm apkali tą plėvęlę. Štai ir durys.
12. Tokį karkasą reikia padaryti prie lankų, kad būtų prie ko pritaisyti tas duris.
Iš šiltnamio galo pritvirtini 3 bruselius ar tvirtesnes lentas:2 šonams ir viršuje. Viršuje nereiks, jei arkines duris darysit. Norint tvirtumo, galima per lanką ir bruselį pragręžti skylę. Įdėti varžtąir iš vidaus sraigteliu prisukti. Į įšorę -jokiu būdu - plėvelę sudraskysit.
13. Durų anga padaryta. Galima kampus tvirtinti. Juk plėvelės daugiau, nei mūsų šiltnamis. Vadinasi, jos liko ir kraštams. Aš pasirenku pagaliukų plonų, mažų vinučių ir kampus užlenkus, užlanksčius, kad užsiklotų galų dalis iki durų rėmo. Tuos galus, kad neplevėsuotų prikalu lentele prie durų rėmo. Taip iš abiejų pusių vieno įėjimo, kito.
Štai Jums ir šiltnamis.
14. Belieka įdėti duris. Jas galima tik priglausti prie atramos, prispaudžiant akmeniu. Viršuje galima padaryti kabliuką, kad viršutinė dalis neatsivieptų. Galima prie durų ir atramos prikalti storos odos. Jie gali puikiai atstoti lankstus. Tuomet durys atsidarinės, nereikės kas kartą nuimti ir vėl užremti. Uždarymui, kad laikytųsi galima panaudoti kabliuką ar suktuką medinį (kaip kam paprasčiau.
15. Paskutinis etapas - šiltnamio tarpų sutvirtinimas. Imam virvę (špagatas ar koks kitas. Prie pagalio ar kokio metalinio kablio (pas mane yra daug kuoliukų metalinių, kurie viršuje su kilpute) užkabinam virvę, užrišam ir įtempę permetam per šiltnamio plotį. Kitą galą įtempiam ir taip pat pritvirtinam.
Šito gal ir galima nedaryti, bet man saugiau, ne taip plevėsuoja per dideles vėtras šiltnamis. Kai mažiau plevėsuoja, mažesnė tikimybė, kad įplėš ar nuplėš plėvelę.
Jau daugiau lyg ir neturiu ką pridurt wink.gif Sėkmės statybose. Darius ne kartą, tad suvadovaut nebūt sunku smile.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir as.
Kaip tik si savaitgali "gime" siltnamis mano darze smile.gif, pati esu nelabai linkusi prie zemes, bet jausmas kazka sviezio, skanaus ir Savo nusiskinti, priverte didinti darza... smile.gif Kol nemoku gerai elgtis su darzovemis, tai pradziai mano siltnamis vos 3m ilgio ir 2.40m plocio smile.gif. MB labai bijojo pats daryti, galvojo apie stai ta-stiklini grazuoli smile.gif, bet ikalbejau, kad kai jau busiu profesionali pomidoru ir kitu siltnamio darzoviu augintoja, tada taip smile.gif
O kaip daryt nepapasakosiu, nes jau kai prirasiau ir pati paskaiciau, tai pamaniau, kad niekas nesupras, tai ir nerasau smile.gif
pabandysiu ikelti foto (gal ryt)
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 04 01, 14:11)
Darius ne kartą, tad suvadovaut nebūt sunku smile.gif

PATI? mega_shok.gif
Atsakyti
Na taip wink.gif Ar aš taip smulkiai aprašyt galėčiau, jei kas kitas būtų daręs.
Tik iš tolo atrodo, kad sunku. Tik laiko ir užsispyrimo reikia.
Čia daugiau prirašiau, nei darbo yra...tam, kad suprast lengviau būtų. Be to, kai kur įvairiais variantais galima. Darant pada šiltnamiui ir lankus įkasant į žemę.
Atsakyti
Dekui, regila, uz aprasyma 4u.gif .
O kaip iruosti siltnamio vidu nuo nuo nulio? (jeigu siltnamis 3x6)
Atsakyti
Dezuteje pridygo daug pasetu kopustu. Ka daryt su jais? Ar pikiuot?
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2009 04 01, 17:47)
Dezuteje pridygo daug pasetu kopustu. Ka daryt su jais? Ar pikiuot?

as tai pikuosiu
visada taip dariau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kubilina: 01 balandžio 2009 - 17:55
O koks ten viduj ruošimas? Perkasi žemę ir sodini.
Atsakyti
nusipirkom siandien 6 lankus, tai turesiu 3.5x4 siltnamiuka rolleyes.gif aciu regila uz issamu aprasyma, jei dar foto idetum butu is viso thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2009 04 01, 20:50)
nusipirkom siandien 6 lankus, tai turesiu  3.5x4 siltnamiuka  rolleyes.gif aciu regila uz issamu aprasyma, jei dar foto idetum butu is viso  thumbup.gif

kokia vieno lanko kaina jei ne paslaptis. panevezy bauhof'e ziurejau tai 30lt blink.gif
Atsakyti