Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis, 3 tema

QUOTE(kadabra @ 2009 04 26, 21:31)
na va  4u.gif
man irgi taip rankos niezti, taip niezti, tuo labiau, kad ir oro prognozes geros, o jau ir geguzes pradzia ne uz kalnu.
O kaip ten su tuo kalendoriumi, i dienu tinkamuma kreipiat demesi, ar ne?

tiesa pasakius neziuriu as i tas dienas, jeigu galeciau bet kada tuos darbus daryti, tai gal ir zaisciau. Tik per delciam tengiuosi nieko nesodinti, bet kai kada nebuna iseties smile.gif Derlius iki siol is siltnamio labai geras budavo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2009 04 26, 22:41)
Dar sitoj temoj neskaiciau, o matau, kad jau dauguma ruosiates sodinti daigus tai pasidalinsiu tokia idomia info. Tik pernai suzinojau, kad sodinant pomidorus reikia i duobute ideti po gabaleli sviezios zuvies. Tai sako pomidotai buna labai buinus, gerai auga ir ligos nelabai puola. Ar jus girdejot apie toki mona???

mes taip dedem, pries sodinant varom karosu pasigaudyt ir dedam po kelis zuveliokus. Pamidorai grazus, tik nezinau ar jie kitokie be zuvies butu, nes kitaip nebandziau sodint. Tik man nelabai patinka, kad muses paskui labai ta siltnami uzpuola.
Atsakyti
o mes dedam ne žuvį, o mėšlo:)
Atsakyti
Kadabra

Pasodinus pomidorus i zeme sukisami storos vielos lankai , o ant ju uztiesi agroplevele. Taip shilnamyje pasidarai mini shiltnamiuka. Pomidorai pas mane irgi jau dideli. Mazdaug nuo 35 iki 40cm aukscio. O sodinu juos gulsciai 45 laipsniu kampu , nukirpus pirmus du lapus.
Atsakyti
QUOTE(anemone @ 2009 04 27, 10:09)
Kadabra

Pasodinus pomidorus i zeme sukisami  storos vielos lankai , o ant ju uztiesi agroplevele. Taip shilnamyje pasidarai mini shiltnamiuka. Pomidorai pas mane irgi jau dideli. Mazdaug nuo 35 iki 40cm aukscio. O sodinu juos gulsciai 45 laipsniu kampu , nukirpus pirmus du lapus.

oho. Dekui, kad parasei, tikrai siltnamis siltnamyje gaunasi.
Siandien jau nukeliau savo pomidorus nuo palanges, pietine puse tai nuleipe jau vargsai buvo cool.gif . Sustaciau ant grindu, niekaip nedristu dar i siltnami nesti unsure.gif .
Moliugu ir cukiniju daigus buvau isnesus, tai uzmaciau, kad lapai pradejo gelsti, o jie pas mane po tris i nemazus durpinius puodelius susodinti buvo. Emiau ir susodinau atstumais i pomidoru vieta. Veliau iskasiu. Taip vargsai gal bent daugiau dregmes ir laisves gaus. Tikiuosi, kad neteks veliau daigu pirkti doh.gif
Atsakyti
Savaitgaliui ziuriu atsalimas, Kaune nakti tik +1.
Reikes kazka su siltnamiu galvoti g.gif
Atsakyti
na nemanau kad jau bus minusine tempa jug visgi pliusas thumbup.gif o as jau laukiu nesulaukiu kada galesi sukisti baklazanus i siltnami ax.gif aaasiu dar kartelis Kuiblinai, oi jauciu su meile sodinti thumbup.gif jie tikrai duos gera derliu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 29 balandžio 2009 - 07:03
siltnamyje ir prie -1 nenusala dazniausiai, nes zeme per diena isilusi, nespeja oras iki minusines temperaturos atvesti viduj smile.gif Na nebent arbuzus auginate, nes jie prie +10 gali neisgyventi biggrin.gif
Atsakyti
Tai kaip suprasti? Jau dauguma perkelet pomidorus ir agurkus, ar ne?

QUOTE(Muka @ 2009 04 29, 08:01)
na nemanau kad jau bus minusine tempa jug visgi pliusas  thumbup.gif o as jau laukiu nesulaukiu kada galesi sukisti baklazanus i siltnami  ax.gif aaasiu dar kartelis Kuiblinai, oi jauciu su meile sodinti  thumbup.gif jie tikrai duos gera derliu  thumbup.gif

Muka, kokio ugio baklazanai? As dabar galvoju, ar maniskiai spes duoti derliu, ar ne, dabar jie apie kokius desimt-penkiolika cm.
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2009 04 29, 15:52)
Tai kaip suprasti? Jau dauguma perkelet pomidorus ir agurkus, ar ne?
Muka, kokio ugio baklazanai? As dabar galvoju, ar maniskiai spes duoti derliu, ar ne, dabar jie apie kokius desimt-penkiolika cm.

Na is desimt pasodintu visa laika sulaikiu derliaus kokia 7-8 baklazaniuku ir prinoksta, tik praitais metais man nuamaravo nuo agurku doh.gif , tai buvo cieli 3 ax.gif Siaip sodinu kaip paprika 3-4 lapeliai ax.gif ai kaip gaunu pirkti nelabai as cia ziuriu kaip kas turbut del to praitais metais agurku ir neturejau nors sodininkauju 5 ti metai tai tokiu dalyku nebuvo... ax.gif
Atsakyti
mes su mama vakarais einame siltnamyje gaudyti karkvabaiu,sedim ir laukiam kada is zemes islys.pirmom dienom tai po 30 sumedziodavome.
ar pas jus nera tokios bedos?
ju lervos gyvena po zeme 4 metus,o po to issirita vabalai.
Atsakyti
QUOTE(Shlipse @ 2009 04 29, 19:53)
mes su mama vakarais einame siltnamyje gaudyti karkvabaiu,sedim ir laukiam kada is zemes islys.pirmom dienom tai po 30 sumedziodavome.
ar pas jus nera tokios bedos?
ju lervos gyvena po zeme 4 metus,o po to issirita vabalai.

vieną lervą esu radus,o kada jie išlenda ir ką daro?
Atsakyti