Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis, 3 tema

Srauto limitą išnaudojom - išjungė, nors buvom sutarę, kad to nedarys. Atrodo, kad reiks ieškotis naujo serverio, kur srautas nebus ribojamas. Naktį įjungs, nes jau bus 01d. Atsiprašau už nepatogumus.
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2009 03 27, 13:59)
Visos siltnamiu myletojos, vienykites biggrin.gif !!!!

user posted image

Bendraukime, dalinkimes patirtimi ir auginkime kartu! 4u.gif

tai bent grazuoli ikelei. mes dar neapsisprendziam koki statysim schmoll.gif
Atsakyti
Labukas ,as jau nusprendziau kad statysim is lanku ,tik noreciau Regilos paklausti kiek reikia pirkti pleveles tokiam kaip jos siltnamis ,nes bandau kopijuoti nuo jusu,aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2009 03 31, 19:19)
tai bent grazuoli ikelei. mes dar neapsisprendziam koki statysim  schmoll.gif

as ir tokio grazuolio pati labai noreciau blush2.gif . Gal ateityje, kai bus savas namas, tai sakiua bus tikrai ir stiklinis siltnamis wub.gif . Nereikes zaisti su plevele kas 2 metai doh.gif . Sia ziema dar isalusia stipriai plevele katinas pradraske, o paskui as ji nedoreli vijau, tai visas vidurys skylem nuejo, kai jis vejamas skrido doh.gif . Tai reikes prie Velykas apdengti, reikia paseti salotu, ridikeliu, tikiuosi dar uzdengti su agro plevele sudygs ax.gif
Atsakyti
Jei gerai pamenu - 10 m plėvelės 9 lankams, kurie pastatyta kas 80 cm. Tada užsidengia aplink ir dar lieka galams iki atramų, kur įsistato durys. Plėvelės plotis tokiam šiltnamiui -6metrai.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 04 01, 11:52)
Jei gerai pamenu - 10 m plėvelės 9 lankams, kurie pastatyta kas 80 cm. Tada užsidengia aplink ir dar lieka galams iki atramų, kur įsistato durys. Plėvelės plotis tokiam šiltnamiui -6metrai.

Oi kaip gerai kad del pleveles issamiai papasakojote viska 4u.gif
Bet man toks klausimas iskilo del lanku g.gif radau tokius senukuose 6.7m.,bet vyras sako kad tokie netinka,nes stora sienele ir kad neissilenks g.gif
Tai jus dabar paaiskinkit man umn.gif kokius jus turite?
Nes kol issiaiskinsiu tai ir be siltnamio liksiu blink.gif
Atsakyti
Ten gal žiūrėjot ne šiltnamiui. Ten galėjo būt vandentiekiui, tai tie storesni. Tiksliai ilgio nepasakysiu, bet jis 5,50m ar kiek daugiau. Tam, kad 6m pločio plėvelė uždengtų. Gali būt Plastoje, kuri pardavinėja plastmasę. Tiesiog teiraukitės šiltnamiui ir parodys ar pasakys kurie. Jie šviesūs, plėvelės nedegina, nereikia dažyti. Apie 15Lt vienas. Daviau užsakymą tinklapio administratoriui, jei ras, pažiūrės ilgį, kainą. Vakare parašysiu, jei man parašys.
Atsakyti
Merginos, o kokio dydzio siltnamius turite? Parasykit ir asmenu skaiciu seimoje, taip pat ka juose auginate.
Idomu pasidare, nes gincijames su mb koki statyti, jam mat mazesnio reikia, o man didesnio norisi.
Atsakyti
Jei įmanoma, statyt didesnį. Juk jei ne pomidorus, tai egzotišką kokį augalą ar šiaip šilumamėgį pasodinsit ar pasėsit. Be to ir pomidorams rečiau augti geriau, nes ne taip lapai liečiasi vienas su kitu, ne taip tamsina, ne taip ligos puola.
Aš visom už didesnį. Pasiteiraukite pas jį argumentų, dėl ko nori mažesnį? Vietos trūkumas, darbo mano, kad mažiau? Darbo nebus mažiau, nes tiek vieną, tiek kitą apdengti plėvele reikės. Koks skirtumas statant tas kvadratas ar vienas lankas...pasodint galėsit daug daugiau ir nereiks galvot, ką geriau sodint ir ko atsisakyt.
Pas mane du šiltnamiai ir nemanau, kad jų per daug, nors valgančių 3 žmonės.
Pomidorų sodinam nuo 50 iki 76vnt. Paprikų apie 20. Agurkai šiltnamyje, lauke.
Atsakyti
ir dar klausimelis: kaip tvirtinama plevele prie lanku? is vis kokia tokio siltnamio gaminimo eiga? is ko gaminamos durys?
pas mus senokai nedirbta zeme tokia, buvo uzleista pieva. Jauciu teks pavargti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2009 04 01, 11:51)
Jei įmanoma, statyt didesnį. Juk jei ne pomidorus, tai egzotišką kokį augalą ar šiaip šilumamėgį pasodinsit ar pasėsit. Be to ir pomidorams rečiau augti geriau, nes ne taip lapai liečiasi vienas su kitu, ne taip tamsina, ne taip ligos puola.
Aš visom už didesnį. Pasiteiraukite pas jį argumentų, dėl ko nori mažesnį? Vietos trūkumas, darbo mano, kad mažiau? Darbo nebus mažiau, nes tiek vieną, tiek kitą apdengti plėvele reikės. Koks skirtumas statant tas kvadratas ar vienas lankas...pasodint galėsit daug daugiau ir nereiks galvot, ką geriau sodint ir ko atsisakyt.
Pas mane du šiltnamiai ir nemanau, kad jų per daug, nors valgančių 3 žmonės.
Pomidorų sodinam nuo 50 iki 76vnt. Paprikų apie 20. Agurkai šiltnamyje, lauke.

matai, as noriu mazdaug 3x6. nemanau, kad didelis, greiciau normalus. vien baklazanu turiu 12 daigu, o kur pomidorai, agurkai?
o mb motyvas: paziuresim kaip seksis, veliau dastatysim.
nenoriu mazo schmoll.gif
Atsakyti
Aciu Regilut uz gerus patarimus 4u.gif
Atsakyti
Kažkur buvau įdėjusi savo šiltnamį apdengtą ir vien lankus. Kompas durniuoja, neleidžia jokių nuotraukų nei dėt, nei siųst. Tad, naujai neįdėsiu, kol virusų neišvaikys.
Pabandysiu nupasakot kokia eiga manojo.
1. Parinkti šiltnamiui vietą, kad ji nebūtų pavėsyje, bet ir nekepintų tiesioginiai saulės spinduliai visą dieną.
2. Apsižiūrėti, pasižymėti pirmo stulpo vietą. Pabandyti toje vietoje vieną lanką pridėti , pasižiūrėti kaip tai atrodo. Jį siauresnį daryt, kad pasidarytų aukštesnis ar į plotį. Ar netrukdo įeiti, ar nereikia susilenkti, kad viršaus neužkabinus galva. ti plėvelę.Nutadengri ir pasižymi antro kuolo vietą. Tarpas tarp jų- Jūsų šiltnamis.
3. Pasimatuoji, kad būtų lygu, nes pagal pirmus taškus matuosit kitus. Pirmą galima net pagal gulsčiuką pamatuoti.
Statykit taip, kad būtų patogu atnešt vandens, įeit, išeit.
4.Nuo pirmojo toliau atmatuoti 80cm ir vėl pasižymėti (įsmeigti kuoliuką)..ir taip visus.
5. Sužymėjus visus iš vieno galo, iš kito pasižiūrėti kaip atrodo, ar tiesu. Net iš toliau paeiti, pasižiūrėti. Dažnai iš tolo pasižiūrėjus - labai kreivai atrodo, ypač, jei pirma juosta būna nukreivinta.
6.Įdomu, kaip planuojat tvirtinti lankus. Ar juos mausit ant kažkokio strypo tvirto ar juos pačius įkasit į žemę. Bet kokiu atveju -etapas - įtvirtinti lankus.
7. Lankams esant reikia juos viršuje sutvirtinti. Tam naudojamas medžio bruselis. Įsinešį jį į šiltnamį ir pridedi prie lanko "lubų". Bruselis tvirtas turi būti tokio ilgio kaip šiltnamis.
8. Tiesini kiekvieną lanką, kad nesvirtų ir pririši ar kažkaip pritvirtini, kad lankai stovėtų tiesiai. Ir taip kiekvieną lanką (na jų, 8-9).
9. Jei netvirtinsim šonų, galima dengti plėvelę. Ištieskim ją, nes ji keliguba sulankstyta. Labai patogu dviese, kai šioks toks vėjelis yra, bet ne didelis. Tada paimi už galo. Vienas stovi prie vieno šiltnamio galo, kitas prie kito.Vienu kartu abu pakeliat tuos galus, kuriuos laikot ir einat link kito galo lanko. Taip užtrauksit plėvelę ant viso šiltnamio per jo plotį. Gerai būtų, kad trečias stovėtų ir prilaikytų tą galą, kad per daug į savo pusę neužtemptumėt.
10. Patikslinus kiek užtenka, priglausti prie žemės. Beliks kažkaip pritvirtinti.
Pas mane aplink galai apkasti. Jei sugalvosit apkast, tai prieš užtraukimą plėvelės pakraščius atkasti, kad būtų galima plėvelę prispaudus žemėmis apversti, prispausti tvirčiau, kad neiškeltų dideli vėjai. Taip apeiti aplink šiltnamį ir apkasti plėvelę.
Atsakyti