Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis, 3 tema

QUOTE(anemone @ 2009 04 26, 16:25)
Asi irgi ilgai masciau ir nusprendziau pomidorus ir agurkus ketvirtadieni pasodinti i siltnami.Dabar bent jau zinom ,kad dvi savaites orai bus labai silti. Augalai bus stiprus.O shalnu vistiek bus ,kai zydes vaismedziai. Taip buna kiekviena pavasari.  Va tada teks papildomai apdengti agroplevele musu augalus.

tai kokio aukscio jusu daigai, kad agroplevele dengsit g.gif ?
Maniskiai pomidorai tai jau apie 40cm, o agurkai kai kurie dar didesni, tik jie man ne tokie svarbus, nes vis tiek ju reiks pirkti (su agurkais man kazkaip sunkiau).
Kaip reiketu dengti siltnamyje tokio aukscio augalus?
Atsakyti
turim su vyru galvos skausma. norime siltnamio. siandien senukuose siule uz 1700 lt ta "kruta": su plastiko langais ir aliuminio remu (lyg pirmame temos puslapyje nuotraukoj toks) ir siule uz 500 rusiska, kuriam dar reikia plevele tempti. plius dar ta rusiska is klaipedos senuku atsivezti. o esma tai vilniuje. tai va klausimas ar apsimoka ta "ilgai grojanti" siltnami trigubai brangesni imti? ar vis del to karts nuo karto pavargti su plevele? aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neravardo @ 2009 04 26, 16:42)
turim su vyru galvos skausma. norime siltnamio. siandien senukuose siule uz 1700 lt ta "kruta": su plastiko langais ir aliuminio remu (lyg pirmame temos puslapyje nuotraukoj toks) ir siule uz 500 rusiska, kuriam dar reikia plevele tempti. plius dar ta rusiska is klaipedos senuku atsivezti. o esma tai vilniuje. tai va klausimas ar apsimoka ta "ilgai grojanti" siltnami trigubai brangesni imti? ar vis del to karts nuo karto pavargti su plevele? aciu 4u.gif

mes irgi turejom galvos skausmo kol issirinkom biggrin.gif .
As tik galiu pasakyti, kad tie kruti is polikarbonato, ar kaip jis ten vadinasi g.gif , irgi nera visaamziai (bet kas gi yra amzina). Nepamenu kas kiek laiko, bet ta danga ir jiems reikia keisti.
Nors man jie patys paciausi ir kada nors gal ir as toki turesiu cool.gif

P.s. kas zinot kiek laiko dygsta burokeliai, morkos, zirniai?
Atsakyti
Jei šiltnamio tokia kaina, tai tuomet geriau daržoves iš turgaus pirkti. 5 metai garantuotai užteks tokios sumos daržovėms ir jokio vargo..
Lankų šiltnamis 200Lt (su plėvele) ir 10metų ramu.Juk šiltnamis ne kažkoks gražus statinys, kad už jį reikėtų tiek mokėt. Geriau dar kažkiek pridėt ir pavėsinę gražią įsitaisyt..
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 04 26, 19:07)
Jei šiltnamio tokia kaina, tai tuomet geriau daržoves iš turgaus pirkti. 5 metai garantuotai užteks tokios sumos daržovėms ir jokio vargo..
Lankų šiltnamis 200Lt (su plėvele) ir 10metų ramu.Juk šiltnamis ne kažkoks gražus statinys, kad už jį reikėtų tiek mokėt. Geriau dar kažkiek pridėt ir pavėsinę gražią įsitaisyt..

nu mums daržovėms tiek neužtektų.Pažiūrėkite kokios kainos smile.gif
Atsakyti
..bet jau labai būtų gaila tiek už šiltnamį mokėti...O jis juk nebus super erdvus. Prekybininkai moka paskaičiuoti, įvertinti viską...
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 04 26, 19:13)
..bet jau labai būtų gaila tiek už šiltnamį mokėti...O jis juk nebus super erdvus. Prekybininkai moka paskaičiuoti, įvertinti viską...

Regila prasau patarkit ,metalini kaip aptraukti plevele ,nes siemet nenorim deti stiklu,dekui 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 04 26, 19:13)

taip jie brangus, bet ir vaizdas ju visai kitoks negu lankiniu. Nepeikiu pastaruju, nes pati toki turiu, bet vis tiek man labai grazu ziureti i tuos parodinius. Musiskiai labai megsta kainas nezmoniskai uzkelti, bet va tikrasias kaineles galima pasiziureti alibaboje arba anglijos ebay. Nors ten viskas pigiau kainuoja. Lietuva - brangi salis cool.gif

P.S. beje, man siltnamis - grazus statinys - prabudus taip ir traukia i ta puse lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kadabra: 26 balandžio 2009 - 18:18
QUOTE(kadabra @ 2009 04 26, 15:22)
Tai kuria diena zadat sodinti pomidorus ir agurkus siltnamin? Kuri tinkama?
P.S. mano cukinijos ir moliugai labai puikiai pernakvojo siltnamyje  ax.gif . Gal sakau daugiau salnu jau nebebus  unsure.gif ?

kadangi darbo dienomis neturiu laiko, o kitas savaitgalis jau suplanuotas, tai pomidorus ir paparikas susodonau siandien.
Agurkus dar bent savaite tikrai palaikysiu namuose, nes jie maziukai dar pas mane.
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2009 04 26, 21:27)
kadangi darbo dienomis neturiu laiko,  o kitas savaitgalis jau suplanuotas, tai pomidorus ir paparikas susodonau siandien.
Agurkus dar bent savaite tikrai palaikysiu namuose, nes jie maziukai dar pas mane.

na va 4u.gif
man irgi taip rankos niezti, taip niezti, tuo labiau, kad ir oro prognozes geros, o jau ir geguzes pradzia ne uz kalnu.
O kaip ten su tuo kalendoriumi, i dienu tinkamuma kreipiat demesi, ar ne?
Atsakyti
Jungiuosi ir as i jusu gretas. Uz keliu dieneliu ir mna baigs MB suregsti siltnami biggrin.gif
Tai tiesiog rankos ir niesti ten greiciau viska susisodinti.

QUOTE(kadabra @ 2009 04 26, 16:38)
tai kokio aukscio jusu daigai, kad agroplevele dengsit  g.gif ?
Maniskiai pomidorai tai jau apie 40cm, o agurkai kai kurie dar didesni, tik jie man ne tokie svarbus, nes vis tiek ju reiks pirkti (su agurkais man kazkaip sunkiau).
Kaip reiketu dengti siltnamyje tokio aukscio augalus?

Tai galima ir tokius dengti. Prismaigtsai kuoliuku tokio ugio kaip augalai ir apkoloji viska.
Anksciau nebudavo agro pleveliu, o mama labai anksti sodindavo visa i siltnami, tai net kaldrom taip klodavom.

QUOTE(kadabra @ 2009 04 26, 21:31)
na va  4u.gif
man irgi taip rankos niezti, taip niezti, tuo labiau, kad ir oro prognozes geros, o jau ir geguzes pradzia ne uz kalnu.
O kaip ten su tuo kalendoriumi, i dienu tinkamuma kreipiat demesi, ar ne?

As niekada neziuriu i ta tinkamuma ax.gif

Atsakyti
MOrkos ir zirniai dygsta ilgai ir jie nebijo salnu, ypac zirniai.

O mes silptnami statysim is senu langu, tai jis pas mus bus ir pigus ir stiklinis thumbup.gif

Dar sitoj temoj neskaiciau, o matau, kad jau dauguma ruosiates sodinti daigus tai pasidalinsiu tokia idomia info. Tik pernai suzinojau, kad sodinant pomidorus reikia i duobute ideti po gabaleli sviezios zuvies. Tai sako pomidotai buna labai buinus, gerai auga ir ligos nelabai puola. Ar jus girdejot apie toki mona???
Atsakyti