Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis, 3 tema

QUOTE(kice @ 2009 04 25, 20:54)
juokaujat?! druskos tirpalu augalus laistyti, ar siltnami barstyti? Juk zmones druska barsto ten, kur nori kad zole nebeaugtu.. Visa atspariausia zole isdega druskos gavusi..

O burokėlius tai druskos tirpalu rekomenduoja laistyti.Aš pernai šiltnamyje liejau,nu nieko pomidorams neatsitiko.
Atsakyti
nežinau, amn nei vienas augalas nenumirė nuo druskos... aš imu ta rusišką kamenaja sol ir visa pakelį ištirpdau 10 litrų vandens, tuo tirpalu laistau : šiltnamyje - skruzdžių takus ir vietas, kur jos vaikšto ( ne pačius augalus), tačiau, kai mano svogūnų laiškai pradeda geltonuoti, tuomet atkrapštau palei svogūno galvutę ( padarau duobutę) ir ų tą duobutę pilu tokį tirpalą - tikrai padeda nuo kirmėlių, svogūnai atsigauna ir vėl būna gražūs.
Kas dėl pelenų, tai žinua kad gerai rūgščiai dirvai. Va, šiais metais dariau eksperimentą - braškėse pradėjo augti tokia samanėlė miškinė, tai pelenais pabarsčiau ir ji dingo.. gal tikrai pelenai nurūgština dirvą? g.gif
Atsakyti
pries paskutiniu naktu atsalimus (ne tas zodis) buvau pasejus lauke burokelius, morkas, svogunus. Idomu kiek laiko dygsta visas sitas geris? Laukti ar neverta - nesudigs?
Greisi, tai mano poru augimas bus palankaus/nepalankaus sejimo/sodinimo meto ivertinimas smile.gif . Cukinijas, moliugas indeliuose palikau siltnamyje, nes perskaiciau, kad bus apie penki laipsniai silumos g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kadabra: 25 balandžio 2009 - 21:35
oi.. nejuokinkit.. darzovems druska sveika, kai marinuoji.. tada svarbu nesumazinti.. Kurgi skaitete tokias rekomendacijas? Koks rysys tarp druskos ir kirmeliu? Cia panasiaikaip uzkalbetu tualetiniupopieriumi gydytis.. Ir svarbiausia - yra kam padeda lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 04 25, 22:52)
oi.. nejuokinkit.. darzovems druska sveika, kai marinuoji.. tada svarbu nesumazinti..  Kurgi skaitete tokias rekomendacijas? Koks rysys tarp druskos ir kirmeliu? Cia panasiaikaip uzkalbetu tualetiniupopieriumi gydytis.. Ir svarbiausia - yra kam padeda  lotuliukas.gif

Nu nejuokinkit ,bet jeigu apskritai ,tai druska išvis nesveika tongue.gif .O dėl laistymo su ja nemažai straipsnių.Kad ir daržas sodas numeryje.
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 04 25, 22:52)
oi.. nejuokinkit.. darzovems druska sveika, kai marinuoji.. tada svarbu nesumazinti..  Kurgi skaitete tokias rekomendacijas? Koks rysys tarp druskos ir kirmeliu? Cia panasiaikaip uzkalbetu tualetiniupopieriumi gydytis.. Ir svarbiausia - yra kam padeda  lotuliukas.gif

gal atidarys sia nuoroda:
http://209.85.129.13...A...=clnk&gl=lt
Atsakyti
nežinau , kice,kas ką rašo, bet žinau, ką išbandžiau pati. Mano augalėliams ji tikrai nepakenkė, kai grįšiu, pabandysiu surasti visą info apie tai, kas parašyta, bet tai mano mamos ir dabar keli metai iš eilės - mano pačios patirtis. Be, to, juk kiekviena galime rinktis tai, kas mums atrodo priimtina. Tarkim aš mieliau renkuosi druską ar dilgėles, o ne grynai chemines priemones 4u.gif
Atsakyti
va radau kaip liaudiskais budais reikia atsikratyti skruzdeliu nepageidajamose vietose smile.gif dalinuosi su jumis, gal kazkam irgi bus naudinga.. ax.gif

1. pries sodindami augalus, skruzdeliu apgyventa dirvozemi palaistykite verdanciu vandeniu
2.porolonine kempine suvilgykite cukraus tirpale, padekite ant tako, kol ja apniks skruzdeles paskui panardinkite i verdanti vandeni
3.skruzdems nepatinka kai kurie kvapai: anyziu, pomidoru, petrazoliu, gvazdikeliu.Uztenka padeti siu augalu sakeliu ir jos ims ieskoti kitos vietos
4.ant skruzdeliu sunestu kaubureliu pabarstykite pelenu, perpus sumaisytu su medziu zieves pjuvenomis. Tinka ir suodziai su kalkemis
5.sukaskite zeme ir isdeliokite tabletes, skirtas dandims atbaidyti
6.skruzdeliu invazija laikinai sustabdysite, ant skruzdelyno pabarste smulkiai kapotu cesnaku, kurios kvapo jos itin nemegsta. Negrista gana ilgai kol visiskai neissivadeja nemalonus kvapas
7. jei skruzdeliu prisiveise gyvenamosiose patalpose, kovokite su dregme-sie padareliai neapsigyvens sausose vietose
8.sie vabzdziai nepakencia sugedusiu citrinu kvapo.
9. Skruzdelems nepatiks, jei uogieniu, medaus stiklainiu ar cukraus, saldainiu indeliu krastus patepsite aliejumi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 26 balandžio 2009 - 07:47
Tai kuria diena zadat sodinti pomidorus ir agurkus siltnamin? Kuri tinkama?
P.S. mano cukinijos ir moliugai labai puikiai pernakvojo siltnamyje ax.gif . Gal sakau daugiau salnu jau nebebus unsure.gif ?
Atsakyti
QUOTE(viketa @ 2009 04 25, 14:14)
sveikos,supermamos! Nežinau, kur paklausti, gal kas patars, kur Vilniuje nupirkti daugiagalvių svogunų. Noriu laiškams pasodinti.
Ačiū!

Ar nieks man negali patarti?
Atsakyti
as sedziu dabar ir galvoju... ziurejau oru prognoze, tai iki geguzes antros naktimis apie +8, o toliau nezinia... gal tikrai jau galima i siltnami viska persodinti ? g.gif
Atsakyti
Asi irgi ilgai masciau ir nusprendziau pomidorus ir agurkus ketvirtadieni pasodinti i siltnami.Dabar bent jau zinom ,kad dvi savaites orai bus labai silti. Augalai bus stiprus.O shalnu vistiek bus ,kai zydes vaismedziai. Taip buna kiekviena pavasari. Va tada teks papildomai apdengti agroplevele musu augalus.
Papildyta:
Viketa
Manau tik per pazistamas mociutes, nes tokiu svogunu pirkt as niekad nemaciau
Atsakyti