na, kada gi baigsis tie saltesni orai, taip jau norisi pastovios silumos, taip jau norisi tuos augaliukus sodinti . Pas mus namie jau ne tik palanges, bet ir miegamojo grindys augaliukais nustatytos , agurkams po virbala ismeigta .
Kiek va siais metais susirinkau patirties, tai galiu drasiai pasakyti, kad kitais nesesiu nieko i tuos durpinius indelius. Vos persodinus augaliuka i didesni indeli, is kart po keliu dienu augimo pokytis matesi (cia su baklazanais tokius bandymus dariau, nes vargsai nors ir nedidelio ugio, bet labai vargo, gelto durpiniuose...).
Ech, kur ta kaitresne saulute
QUOTE(kadabra @ 2009 04 19, 22:30)
Pas mus namie jau ne tik palanges, bet ir miegamojo grindys augaliukais nustatytos , agurkams po virbala ismeigta .
pas mane jau daugiau nei puse darbo kambario augalais nuklota galima vaiscioti tik pasieniais laukiu saules kada jie visi iskeliaus bent jau i siltnami
QUOTE(Shlipse @ 2009 04 20, 12:55)
siltnamyje taip gerai viskas dygsta,kad net gera ant sirdies.o atnestos paprikos salotos,ir kiti augaliukai stiebiasi kaip pasiute.
o ar paskutiniu paru nakties saltukai niekam nuostolio nepridare?
as buvau nunesus kopustu pertekliu ir kelis nepersodintus baklazanu daigiukus, tai kaput, nusalo, isgleibo, pajuodo. Bet uztektinai namie dar like .
Salotos, ridikai dar nerodo siltnamyje jokiu gyvybes zenklu , shlipse, kiba visos jegos pas tave subege
P.S. o siltnamius diena vedinat?
QUOTE(kadabra @ 2009 04 20, 16:00)
o ar paskutiniu paru nakties saltukai niekam nuostolio nepridare?
as buvau nunesus kopustu pertekliu ir kelis nepersodintus baklazanu daigiukus, tai kaput, nusalo, isgleibo, pajuodo. Bet uztektinai namie dar like .
Salotos, ridikai dar nerodo siltnamyje jokiu gyvybes zenklu , shlipse, kiba visos jegos pas tave subege
sakai nusalo siltnamyje tai jauciu ir maniskiam bus kaput nes ispikiavau ir palikau siltnami bet uzdengiau plevele agro, mazu gal isgyveno
QUOTE(kadabra @ 2009 04 20, 16:00)
Aš jau savų ridikėlių pasiroviau iš šiltnamio.Ir rabarbaro pasiskyniau.Pavsariop vieną rabarbarą pernešiau į šiltnamį,o kitą lauke uždengiau agroplėvele.Tai auga abu vienodai. Remontantinės braškės jau žydi šiltnamyje,paprastos lietuviškos irgi nustebau jau kai kurios su žiedais,nes buvo uždengti ridikėliai su agroplėvele,o pasienyje auga braškės,nudengiau ridikėlius-žiūriu,kad ir braškėms užteko šilumos.Tulpės irgi karaliauja šiltnamyje. Pasodinau 5 agurkus į šiltnamį ir uždengiau agroplėve-žiūriu nieko nenušąlo.
Vėdinti nėra sąlygų,nuvažiuojame savaitgaliui ir vieną kartą vidury savaitės.
joo, mano šiltnamyje nušalo kanos. įsivaizduojat? naktį iš šeštadienio į sekmadienį buvo -8 šalčio.. iš pradžių pagalvojau, kad termeometras sugedo, bet ir kaimynų tas pats rodė.... nušalo ir briuseliniai kopūstai ir .. žodžiu viskas nušalo stikliniam šiltbnamyje.. dabr iš naujo pasėjau. Na, meluoju, ne viskas, ridikai su salotom nenušalo...
maniskiai kopustai buvo daigyklose dar, o baklazanai mediniame lovelyje. Bet tai ka padarysi, turiu namie daigu.
Kazkoks kvailas oras, kada bus silciau? Lauke lysvese irgi jokio kvapo burokeliu, morku...
O jus neblogai jau kai kurios, siltnamius uzsisodine. Ai, palauksiu siltesniu oru, daigai pomidoru nemazi, bet vietos jiems yra, vazonuose pas mane namie auga, agurkai taip pat, baklazanai bujot pradejo. Greiciau atsiltu.
Kazkoks kvailas oras, kada bus silciau? Lauke lysvese irgi jokio kvapo burokeliu, morku...
O jus neblogai jau kai kurios, siltnamius uzsisodine. Ai, palauksiu siltesniu oru, daigai pomidoru nemazi, bet vietos jiems yra, vazonuose pas mane namie auga, agurkai taip pat, baklazanai bujot pradejo. Greiciau atsiltu.
QUOTE(kriro @ 2009 04 20, 16:36)
joo, mano šiltnamyje nušalo kanos. įsivaizduojat? naktį iš šeštadienio į sekmadienį buvo -8 šalčio.. iš pradžių pagalvojau, kad termeometras sugedo, bet ir kaimynų tas pats rodė.... nušalo ir briuseliniai kopūstai ir .. žodžiu viskas nušalo stikliniam šiltbnamyje.. dabr iš naujo pasėjau. Na, meluoju, ne viskas, ridikai su salotom nenušalo...
kur cia tiek salcio buvo , kad tik ne babtu seniunijoj
QUOTE(kriro @ 2009 04 20, 16:36)
Visur to šalčio buvo ,kibirai pilni vandens sušąlę buvo.O kaip tu galvoji ar ne per vėlu briuseliniams ir žiediniams kopūstams iš naujo sėti,nes maniškius irgi pakando.