Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis, 3 tema

QUOTE(pumpocka @ 2009 04 17, 15:02)
Kaip suprasti komposto deze?(as tokiais dalykais tik 2metus teuzsiimu,viskas man nauja).O tada ar didele kruva krauti to meslo,nu i auksti?

sluoksniuok su kuom nors,nes krūvoje nieko gero.
Atsakyti
gerai bus ir kruvoj smile.gif
Komposto deze - vieta kur meti visas punancias atliekas - maito, nupjauta zole, darzoviu likucius, popieriu, smulkias sakeles ir t.t.
Sliekus laikau paprastoj medinej dezej.. be dugno.. ne vienus metus smile.gif
Atsakyti
Ojojoi,visi tokie dalykelei keliauja i siuksliu deze.Na nebent liks zoles po ravejimu.Dabar reikes rasti kazkokia vietele surasti visam tam sudeti.Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 04 17, 16:56)
gerai bus ir kruvoj smile.gif
Komposto deze - vieta kur meti visas punancias atliekas - maito, nupjauta zole, darzoviu likucius, popieriu, smulkias sakeles ir t.t.
Sliekus laikau paprastoj medinej dezej.. be dugno.. ne vienus metus smile.gif

nu taip prasiranda daug naudingų medžiagų.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 04 17, 21:11)
nu taip prasiranda daug naudingų medžiagų.

reikes ir man koki kampa kompostui surasti g.gif
Atsakyti
kaip geriausiai, pigiausiai ir dar, kad normaliai atrodytų, įsirengti tą kompostinę?
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2009 04 17, 21:52)
kaip geriausiai, pigiausiai ir dar, kad normaliai atrodytų, įsirengti tą kompostinę?

galima is lentu sukalti ar kokiu graziu rasteliu 4u.gif deze kompostui padaryti
Atsakyti
galima paprasciausiai duobe iskasti zemejei r ten viska mesti smile.gif galima deze sukalti medine smile.gif
Niekur tos medziagos naudingo nedingsta is komposto kruvos - juk ant tos pacios darzo zemes stovi smile.gif Sluoksnis storas, kai yra slieku, tai nedidele deze mantarnauja kokius 4-5 metus, kol pilna prikraunu.. Pries kelias dienas is senos komposto dezes semiau zeme ir veziau i siltnami smile.gif Nuostabi zeme, tiksliau humusas - purus, minkstas, be jokiu pastangu kastuvu semiasi smile.gif Valgyt norisi tokia zeme biggrin.gif
Atsakyti
mergaites SOS[COLOR=red]skubus reikalas,pastate nauja siltnami,snd perkapsciau, o ten labai liesa zeme verysad.gif zadu privest meslo, kaip dar galetu pariebint be cheminiu trasu?
Atsakyti
Mano kompostinė atrodo taip:
user posted image
Jau antra baigiama užkrauti..
Atsakyti
nu kompostuoti galima bet kaip aišku.Pas mane atliekų duobės kelios,paskui užverčiam miško žeme ir auga viskas ten puikiai.Yra žaliosios ir rudosios medžiagos kompostavimui.Žalios tai mėšlas ir tt,dar daržovių,vaisių atliekos,žali lapai......O rudosios ,tai visos sausos atliekos.Jos yra komposto pagrindas jų būna 3/4 .Taip neprarandamas azotas.Viena aišku,kad daro kaip kas išmano biggrin.gif
Atsakyti
Na pagal foto,tai ta dėžė gan nemaža,išsisaugojau foto,vakare parodysiu vyrui ir liepsiu tokia padaryti. Bet man vistiek klausimas iškilo.Nu pvz aš tai ten dėciau nuo triušiu likusi mėšla(bet ten būna daugiausia tik šienas,sutrypia jie ji ir viskas,o to kakučio tai nedaug) Tai kokiais kiekias man i ta krūva mesti to mešlo ir nuravėtos žolės? Ar pakui jį reikia kažkaip maišyti,ar tik sukraunu i krūva ir viskas? blush2.gif
Atsakyti