Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Knifofija @ 2009 03 28, 11:20)
Glažutė labai greitai veisiasi, sįjasi, po žydėjimo būna "šieno" periodas, man labiau prie širdies paronichija, labai panaši į čiobrelį, galiukai sidabriniai, labai atspari, nebijo mindymo, žiedeliai patys nubyra, jokio karpymo ir šiukšlinimosi.

gerai , kad yra kas pasiulo zmonisko daikto, o tai nezinanciam ir sieno gali kaip uz gera ikisti (arba pats sau isisiulyti) tongue.gif .
man glazute irgi nebeieina i ateities planus, as jau "isgyvenau" , matydama, kaip pas kitus ji atrodo schmoll.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 28 kovo 2009 - 22:31
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 28, 20:59)
Na nepasakyčiau, kad primena tulpę, gal daugiau česnaką. Išlenda toks bukai apvalus stiebas, gan storas.

Tai tada bus margute. Butent taip ir atrodo.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 28, 08:35)
3 - Ką patartumėte minėtos kompozicijos "apatiniam aukštui+priekiui"? Dabar apsodinus šliaužiančiąja guboja ružavais žiedukais. Bet galvoju pakeist į pūkuotąją glažutę kaip dengiantį žemę augalą plius įkomponuoti kažką su ružavais/raudonais/baltais (lelijos???) arba ružavais/žydrais/mėlynais žiedais (vilkdalgiai???). Ką Jūs manot apie minėtus variantus ir gal pasiūlysit ką nors naujo?

Jei nori neutralesnes pilkumos - sodink kryzmine glazute, ji ne tokia ''balta'', tada ir sl.guboja budama salia labai svelniai tiks.

QUOTE(Knifofija @ 2009 03 28, 11:20)
prie širdies paronichija,

labai geras augalas atrodo thumbup.gif
ji pazeme, kaip suprantu?
vis dairausi pamainos arendso uolaskelems.

Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 03 28, 21:57)
O as tai visko prikaisiojau ir dabar eilinis pavasarinis bajeris - nepamenu aks kur tiksliai  doh.gif

kai atmintis apleidzia, gelbsti popierai ( as taip pasidariau,dar ir korteles i dirvona susikaisiojau su uzraseliais)
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 29, 07:51)
kai atmintis apleidzia, gelbsti popierai ( as taip pasidariau,dar ir korteles i dirvona susikaisiojau su uzraseliais)

kuo uzsirasei ? mano markeriu uzrasyti, visi nuo saules isbluko doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 03 28, 12:05)
mano protinga knyga siulo toki derini :
alyvos (Syringa "Antoine Buchner) ziedu kekes puikiai dera su tamsiai rozines spalvos veigeles ziedais ir priesais besidriekianciomis gulsciojo kaulenio (Cotoneaster horizontalis) sakomis.

Su horizontaliuoju kauleniu čia mintis smile.gif Jis man ten tikrai tiktų smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 03 29, 09:41)
kuo uzsirasei ? mano markeriu uzrasyti, visi nuo saules isbluko  doh.gif .

buna prie svoguneliu tokie spec popieriukai,tai juos ir sukisau-puikiausiai ir sniega ir lietu atlaike.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 29, 09:11)
Su horizontaliuoju kauleniu čia mintis smile.gif Jis man ten tikrai tiktų  smile.gif

i sveikatele 4u.gif .

QUOTE(rozamunda @ 2009 03 29, 09:15)
buna prie svoguneliu tokie spec popieriukai,tai juos ir sukisau-puikiausiai ir sniega ir lietu atlaike.

tie tai atlaiko, bet kur be popieriuku... As tu plastikiniu juosteliu turiu, bet kuo uzrasyti, kad nenubluktu g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 28, 21:11)
O aš kažkaip kaip tik galvoju apie augalą pilkais lapais žemei pridengt, kad būtų kontrastas su raudonlapiais krūmais (pūsleniu ir veigele), o tą kontrastą švelninčiau vyraujančiais ružavos spalvos žiedais plius vienu kitu melsvu/mėlynu arba raudonu/baltu žiedu.
Su sidabrakrūmio (ružavas) žydėjimu turėtų susikirsti tiek lelijos tiek vilkdalgiai. O ar su veigele ir pūsleniu susikirstų vilkdalgiai tai tikrai nežinau - krūmeliai pernai pirkti, žydėjo tik veigelė, o vilkdalgiai šiųmetiniuose planuose (su mano lelijomis veigelė prasilenkia).

ar greit dauginasi? kada ir kiek laiko žydi?

Dauginasi ganėtinai greitai, žydi birželio mėn ir jei vasara sausa žiedeliai išstovi iki rudens. Tau ji labai tiktų, nes yra dulksvai žalia, o visos viršūnėlės sidabrinės, žiūrit iš tolo atrodo kaip pilka.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 03 29, 09:42)
i sveikatele  4u.gif .
tie tai atlaiko, bet kur be popieriuku... As tu plastikiniu juosteliu turiu, bet kuo uzrasyti, kad nenubluktu  g.gif ?

Labai gerai ant folijos juostelės rašyti tušinuku, spalvos nesimato, bet lieka kontūras, kurio joks lietus nenuplauna ir saulė neišblukina, galima įkišti giliai į žemę, kad niekas nepastebėtų.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 29, 11:12)

O jūs Kaune nebūsit šį pavasarį?
Mane domintų alpinariumams skirtų augaliukų sąrašiukas... ax.gif
Ir dar norėjau sugrįžti prie gyvatvorės - derinant geltoną+raudonu pūsleniu - kaip reiktų užsodinti, kad gautųsi gražus margumas? Na, kad nebūtų per daug marga ir neskoninga... Ačiū iš anksto už atsakymą
Atsakyti
kas per medelis priekiniam plane g.gif
user posted image

magnolija g.gif vakar maciau tokiu pirkt...nu man tie ziedai kiek kitokie nei magnolijos....
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 03 29, 11:54)
magnolija  g.gif vakar maciau tokiu pirkt...nu  man tie ziedai kiek kitokie nei magnolijos....

magnolijų yra ne viena rūšis, skiriasi žiedų dydis, spalvos wink.gif
Prašom pažiūrėt -> Magnolia stellata
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 29 kovo 2009 - 12:04