Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 28, 08:35)
Su kokiais dekoratyviais medeliais/krūmeliais/kt. augalais gražiai žiūrisi alyva

mano protinga knyga siulo toki derini :
(uz vertimo stiliu neatsakau blush2.gif )
alyvos (Syringa "Antoine Buchner) ziedu kekes puikiai dera su tamsiai rozines spalvos veigeles ziedais ir priesais besidriekianciomis gulsciojo kaulenio (Cotoneaster horizontalis) sakomis. Alyva ir veigele zydi mazdaug tuo paciu metu, o rudeni ypac dekoratyvus tampa kaulenis, pasipuosdamas radonomis uogomis. Be to, (V-VImen.) kaulenis zydi smulkiais baltai rausvais ziedeliais, rudeni keicia lapu spalva nuo purpurines iki geltonos.

Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 28, 08:35)
1 - Tiesa ar mitas, kad gebenė paleista kopti į gyvą medį jam ne į naudą (t.y. lėtai numarina)?

2 - Su kokiais dekoratyviais medeliais/krūmeliais/kt. augalais gražiai žiūrisi alyva (ne visai šalia, bet netolimoj kaimynystėje)? Dabar numačius jai vietą per keletą metrų nuo pūslenio "Diabolo", sidarbakrūmio "Pink Beauty", kadagių "Skyrocket", veigelės "Purpurea nana" kompozicijos. Gal alyvai reiktų paieškot kitos vietos su kitais kaimynais ar visai be jų?

3 - Ką patartumėte minėtos kompozicijos "apatiniam aukštui+priekiui"? Dabar apsodinus šliaužiančiąja guboja ružavais žiedukais. Bet galvoju pakeist į pūkuotąją glažutę kaip dengiantį žemę augalą plius įkomponuoti kažką su ružavais/raudonais/baltais (lelijos???) arba ružavais/žydrais/mėlynais žiedais (vilkdalgiai???). Ką Jūs manot apie minėtus variantus ir gal pasiūlysit ką nors naujo?

Glažutė labai greitai veisiasi, sįjasi, po žydėjimo būna "šieno" periodas, man labiau prie širdies paronichija, labai panaši į čiobrelį, galiukai sidabriniai, labai atspari, nebijo mindymo, žiedeliai patys nubyra, jokio karpymo ir šiukšlinimosi.
user posted image

Atsakyti
O koks naujas man augalas, nezinojau tokio.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 03 28, 11:27)
O koks naujas man augalas, nezinojau tokio.

Ne naujas, bet dar nepaplitęs.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 28, 12:20)
Glažutė labai greitai veisiasi, sįjasi, po žydėjimo būna "šieno" periodas, man labiau prie širdies paronichija, labai panaši į čiobrelį, galiukai sidabriniai, labai atspari, nebijo mindymo, žiedeliai patys nubyra, jokio karpymo ir šiukšlinimosi.

Knifofija, čia šio sezono naujiena? bigsmile.gif turbūt nebūna sezono be kažkokios šviežios razinkos?
Atsakyti
Pirmą kartą susiruošiau į parodą važiuot ir še tau.... doh.gif
Teks gaudyt kažkaip kitaip tuos medelius ir augaliukus g.gif

Knifofija, o iš jūsų kažkaip galima būtų įsigyti daugemečių gėlyčių? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 28, 12:20)

pabandžiau paieškot to augaliuko, man kažkodė apie kojų grybelį google pasiūlė paskaityt blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ErikaI: 28 kovo 2009 - 11:41
QUOTE(ErikaI @ 2009 03 28, 12:41)
Pirmą kartą susiruošiau į parodą važiuot ir še tau....  doh.gif
Teks gaudyt kažkaip kitaip tuos medelius ir augaliukus  g.gif

Knifofija, o iš jūsų kažkaip galima būtų įsigyti daugemečių gėlyčių?  g.gif
Papildyta:

pabandžiau paieškot to augaliuko, man kažkodė apie kojų grybelį google pasiūlė paskaityt  blink.gif

Ir man doh.gif
Atsakyti
paieškos formulė paronychia +plant ir rasit wink.gif
pvz., viena iš rastų nuorodų -> Paronychia kapela serpyllifolia
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 28, 11:56)

http://images.google...u...B3 paieŔka , ir tokia yra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 28 kovo 2009 - 12:21
QUOTE(ErikaI @ 2009 03 28, 11:41)

Papildyta:

pabandžiau paieškot to augaliuko, man kažkodė apie kojų grybelį google pasiūlė paskaityt  blink.gif

Galima iš namų, būsiu Vilniuje mugėje, vyras bus prie Banginio (dar datos nežinau) O aš būsiu Kojelvičiaus gatvėje gegužės paskutinį savaitgalį.

Papildyta:
QUOTE(ErikaI @ 2009 03 28, 11:41)

Papildyta:

Atsiprašau, neparašiau lotyniško pavadinimo, bet matau radot bendrom pajėgom.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 28, 15:17)
Galima iš namų, būsiu Vilniuje mugėje, vyras bus prie Banginio (dar datos nežinau) O aš būsiu Kojelvičiaus gatvėje gegužės paskutinį savaitgalį.

Papildyta:

Atsiprašau, neparašiau lotyniško pavadinimo, bet matau radot bendrom pajėgom.

O gal turit kokį augaliukų sarašiuką?
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 28, 09:35)
1 - Tiesa ar mitas, kad gebenė paleista kopti į gyvą medį jam ne į naudą (t.y. lėtai numarina)?

2 - Su kokiais dekoratyviais medeliais/krūmeliais/kt. augalais gražiai žiūrisi alyva (ne visai šalia, bet netolimoj kaimynystėje)? Dabar numačius jai vietą per keletą metrų nuo pūslenio "Diabolo", sidarbakrūmio "Pink Beauty", kadagių "Skyrocket", veigelės "Purpurea nana" kompozicijos. Gal alyvai reiktų paieškot kitos vietos su kitais kaimynais ar visai be jų?

3 - Ką patartumėte minėtos kompozicijos "apatiniam aukštui+priekiui"? Dabar apsodinus šliaužiančiąja guboja ružavais žiedukais. Bet galvoju pakeist į pūkuotąją glažutę kaip dengiantį žemę augalą plius įkomponuoti kažką su ružavais/raudonais/baltais (lelijos???) arba ružavais/žydrais/mėlynais žiedais (vilkdalgiai???). Ką Jūs manot apie minėtus variantus ir gal pasiūlysit ką nors naujo?

2.Tavo aprasyta kompozicija man skamba gerai. Daryciau kaip rasei. Na nebent kurie nors is paminetuju kuriu nors nemegsta del tech. priezasciu.

3 Prie tavo minetos kompozicijos pukuotoji glazute man nea. Ji sidabrine, per dideles kontrastas. As nematau kaip ten kas, bet kei jau labai reik zeme dengianciu, tai rinkciaus koki visiakai neutralu darini. O lelijos skamba idomiai. Esu maciu spygliuociu kampe ikomponuota gana daug oranziniu leliju. Kazkokiu dar panasaus atspalvio geliu. Atrode tikrai gerai. Vilkdagiai irgi idomiai. Su kuriu krumu zydejimu sutaptu ju zydejimas?
Atsakyti