Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

jei leisit,tai ir aš su jumis pasidžiaugsiu pavasariu blush2.gif
user posted image

stovėjau šiandien kaip užhipnotizuota prie savo "svoguninio" gėlyno wub.gif pavasaris-mėgstamiausias metų laikas wub.gif ..

o dabar prie klausimų blush2.gif
1. yra prie namo toks siauras plotelis (apie 20-25 cm),kuriame auga 1 papartis ir piktžolės doh.gif (nes MB ten roundapu pasidarbavo,tai vien papartis ir išgyveno)
norėčiau ten astilbes pasodinti g.gif ar užteks jiems tokio pločio? g.gif į gylį nėra apribojimų
user posted image

2. ir dar yra toks stagaras pas mumi,kuris turėtų vadintis alyva g.gif MB brolis "pasidalino" doh.gif galvoju,gal ja reikėtų pagenėti,kad šakas į plotį išleistų? g.gif ar nepadės?
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 04 04, 22:35)
yra toks stagaras pas mumi,kuris turėtų vadintis alyva  g.gif  galvoju,gal ja reikėtų pagenėti,kad šakas į plotį išleistų?  g.gif  ar nepadės?

iš bendrųjų genėjimo principų: nukirpus šakų viršūnėles medelis skatinamas daugiau šakotis
Atsakyti
As tai labai noreciau alyvos. Kad butu kompaktiska ir graziai zydetu. Idomu kokia veisle atitiktu siuos du kriterijus.
Atsakyti
Mačiau šiandien gyvai dudidžiulius ( virš 2 metrų aukščio ir ~1,5m pločio ) Corylus avellana 'Contorta' - dar be lapukų, geltonais žirginėliais, labai labai įspūdingi krūmai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 04 04, 23:07)
As tai labai noreciau alyvos. Kad butu kompaktiska ir graziai zydetu. Idomu kokia veisle atitiktu siuos du kriterijus.

bevardė kieme buvo palikta ( mano akims per riebūs ir per tamsūs žiedynai ), tai pati geniu taip, kad būtų kompaktiškas medelis. Prieš du metus apgenėjau, pernai žydėjo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 04 balandžio 2009 - 22:28
jau pavasaris temoje jaucias wub.gif pas mane irgi vienas naslaitis krokas zydi tongue.gif
skaitau viska, bet dar nerasau, nors klausimu daug
tuoj irgi reiks jusu patarimu.

1. pirmiausia rupi kaip pavasari 'pamyleti' veja. sodinta praeitrais metais, buvo grazi, norisi ir toliau tokios grazios.bet joje atsoirado pelesis, nes saules mazai, ilgai laikesai sniego kalnai. kaip pelesi isnaikint, kada ir kuo tresti, ir ka dar padaryt dabar anksti pavasari, kad vel dziugintu savo zaluma g.gif

2. vistik semkej nusipirkau viena elebora, tai kada ma ji sodint g.gif ten kur zadu sodint dabar jau lenda tulpes,kitamet jau jas tektu kitur perkelt, o ka daryt dabar g.gif eleboro gi nelaikysiu kol tulpes nuzydes, o salia atrodys tuebut be rysio ir net nelabai kaip pasodint butu. o jau lendancias tulpes pvz galima butu persodint kitur? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 04, 23:39)
1. pirmiausia rupi kaip pavasari 'pamyleti' veja. sodinta praeitrais metais, buvo grazi, norisi ir toliau tokios grazios.bet joje atsoirado pelesis, nes saules mazai, ilgai laikesai sniego kalnai. kaip pelesi isnaikint, kada ir kuo tresti, ir ka dar padaryt dabar anksti pavasari, kad vel dziugintu savo zaluma g.gif

yra ivairiu trasu vejai Vln ''Zaliajame centre'', bent jau Moletu plente esanciame.
ten dar akcija trasoms dabar.
yra siaip tresimui, yra su samanu naikikliu, yra pries pelesi [kaip milteliai], yra pasodrinti zaluma ir tt...
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 04, 07:58)
man patinka rutulio/pagalvės formos pušelės: Pinus mugo 'Fructata', 'Ophir' (gelsvi spygliukai), 'Humpy'... .
............

oi kaip aciu uz konkrecias rusis, ainu ziurinet bent kol kas google kaip jos atrodo, gaila vakar nepaziurejau, gal buciau lzuu mugej ka uzmacius gyvai....
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 04, 20:23)
bevardė kieme buvo palikta ( mano akims per riebūs ir per tamsūs žiedynai ), tai pati geniu taip, kad būtų kompaktiškas medelis. Prieš du metus apgenėjau, pernai žydėjo  ax.gif

Deeeeeee, o gal tavo riebi ir tamsi alyva turės atžalėlių? ax.gif

Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 04, 19:35)
Gal galetum parodyt kaip Swany atrodo. ax.gif  Ziedai labai grazus, bet kiek ieskojau neradau viso krumelio foto. Idomu kaip realiai ji atrodo

Pavasarį žydėjo švelniai rausvai, vasarą (kai daugiau saulės) išbalo iki dramblio kaulo spalvos (palyginimui Icebergas žydi baltai kaip sniegas)

user posted image

Krūmelis pirmais metais po pasodinimo. Tikrai labai tankus thumbup.gif

user posted image

Dabar prisiminiau - šviesiai rausva labaigraži yra Lavender Dream (Sibirka turėjo)
http://www.rozes.lt/...ender_dream.htm
Kada nors pirksiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 05 balandžio 2009 - 09:10
4u.gif sveikos merginos 4u.gif
kaip smagu,kad jau pavasaris ir žiedeliai lenda thumbup.gif
aš vakar prisipaparacinau sodyboj wub.gif ,o jau kaip smagu kai išlenda savo sukaišioti svogūnėliai,o kai einu aplink namą ir matau nežinomus lendančius bigsmile.gif buvusios šeimininkės palikimas lenda thumbup.gif
vėliau jeigu leisit įdėsiu keias foto atpažinimui ar tai gėlės ar gražios žolės lenda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 04, 23:39)
o jau lendancias tulpes pvz galima butu persodint kitur? g.gif  doh.gif

zinoma galima, jei turi numacius vieta, tai imk ir perkelk, arba sodink i vazoneli, augink kol lapai nuruduos, o rudeni persodinsi ten, kur reikia.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 05, 10:50)
zinoma galima, jei turi numacius vieta, tai imk ir perkelk, arba sodink i vazoneli, augink kol lapai nuruduos, o rudeni persodinsi ten, kur reikia.

bigsmile.gif tai thumbup.gif tada mano vyrai galės atlikti savo kasinėjimus thumbup.gif
Atsakyti
uch kad ziedu uzderejo biggrin.gif !

mano paukstapienes lovelyje zydi:

user posted image

Atsakyti