jei leisit,tai ir aš su jumis pasidžiaugsiu pavasariu
stovėjau šiandien kaip užhipnotizuota prie savo "svoguninio" gėlyno pavasaris-mėgstamiausias metų laikas ..
o dabar prie klausimų
1. yra prie namo toks siauras plotelis (apie 20-25 cm),kuriame auga 1 papartis ir piktžolės (nes MB ten roundapu pasidarbavo,tai vien papartis ir išgyveno)
norėčiau ten astilbes pasodinti ar užteks jiems tokio pločio? į gylį nėra apribojimų
2. ir dar yra toks stagaras pas mumi,kuris turėtų vadintis alyva MB brolis "pasidalino" galvoju,gal ja reikėtų pagenėti,kad šakas į plotį išleistų? ar nepadės?
QUOTE(Larissa @ 2009 04 04, 22:35)
yra toks stagaras pas mumi,kuris turėtų vadintis alyva galvoju,gal ja reikėtų pagenėti,kad šakas į plotį išleistų? ar nepadės?
iš bendrųjų genėjimo principų: nukirpus šakų viršūnėles medelis skatinamas daugiau šakotis
As tai labai noreciau alyvos. Kad butu kompaktiska ir graziai zydetu. Idomu kokia veisle atitiktu siuos du kriterijus.
Mačiau šiandien gyvai dudidžiulius ( virš 2 metrų aukščio ir ~1,5m pločio ) Corylus avellana 'Contorta' - dar be lapukų, geltonais žirginėliais, labai labai įspūdingi krūmai
Papildyta:
bevardė kieme buvo palikta ( mano akims per riebūs ir per tamsūs žiedynai ), tai pati geniu taip, kad būtų kompaktiškas medelis. Prieš du metus apgenėjau, pernai žydėjo
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 04 04, 23:07)
As tai labai noreciau alyvos. Kad butu kompaktiska ir graziai zydetu. Idomu kokia veisle atitiktu siuos du kriterijus.
bevardė kieme buvo palikta ( mano akims per riebūs ir per tamsūs žiedynai ), tai pati geniu taip, kad būtų kompaktiškas medelis. Prieš du metus apgenėjau, pernai žydėjo
jau pavasaris temoje jaucias pas mane irgi vienas naslaitis krokas zydi
skaitau viska, bet dar nerasau, nors klausimu daug
tuoj irgi reiks jusu patarimu.
1. pirmiausia rupi kaip pavasari 'pamyleti' veja. sodinta praeitrais metais, buvo grazi, norisi ir toliau tokios grazios.bet joje atsoirado pelesis, nes saules mazai, ilgai laikesai sniego kalnai. kaip pelesi isnaikint, kada ir kuo tresti, ir ka dar padaryt dabar anksti pavasari, kad vel dziugintu savo zaluma
2. vistik semkej nusipirkau viena elebora, tai kada ma ji sodint ten kur zadu sodint dabar jau lenda tulpes,kitamet jau jas tektu kitur perkelt, o ka daryt dabar eleboro gi nelaikysiu kol tulpes nuzydes, o salia atrodys tuebut be rysio ir net nelabai kaip pasodint butu. o jau lendancias tulpes pvz galima butu persodint kitur?
skaitau viska, bet dar nerasau, nors klausimu daug
tuoj irgi reiks jusu patarimu.
1. pirmiausia rupi kaip pavasari 'pamyleti' veja. sodinta praeitrais metais, buvo grazi, norisi ir toliau tokios grazios.bet joje atsoirado pelesis, nes saules mazai, ilgai laikesai sniego kalnai. kaip pelesi isnaikint, kada ir kuo tresti, ir ka dar padaryt dabar anksti pavasari, kad vel dziugintu savo zaluma
2. vistik semkej nusipirkau viena elebora, tai kada ma ji sodint ten kur zadu sodint dabar jau lenda tulpes,kitamet jau jas tektu kitur perkelt, o ka daryt dabar eleboro gi nelaikysiu kol tulpes nuzydes, o salia atrodys tuebut be rysio ir net nelabai kaip pasodint butu. o jau lendancias tulpes pvz galima butu persodint kitur?
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 04, 23:39)
yra ivairiu trasu vejai Vln ''Zaliajame centre'', bent jau Moletu plente esanciame.
ten dar akcija trasoms dabar.
yra siaip tresimui, yra su samanu naikikliu, yra pries pelesi [kaip milteliai], yra pasodrinti zaluma ir tt...
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 04, 07:58)
man patinka rutulio/pagalvės formos pušelės: Pinus mugo 'Fructata', 'Ophir' (gelsvi spygliukai), 'Humpy'... .
............
............
oi kaip aciu uz konkrecias rusis, ainu ziurinet bent kol kas google kaip jos atrodo, gaila vakar nepaziurejau, gal buciau lzuu mugej ka uzmacius gyvai....
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 04, 20:23)
Deeeeeee, o gal tavo riebi ir tamsi alyva turės atžalėlių?
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 04, 19:35)
Gal galetum parodyt kaip Swany atrodo. Ziedai labai grazus, bet kiek ieskojau neradau viso krumelio foto. Idomu kaip realiai ji atrodo
Pavasarį žydėjo švelniai rausvai, vasarą (kai daugiau saulės) išbalo iki dramblio kaulo spalvos (palyginimui Icebergas žydi baltai kaip sniegas)
Krūmelis pirmais metais po pasodinimo. Tikrai labai tankus
Dabar prisiminiau - šviesiai rausva labaigraži yra Lavender Dream (Sibirka turėjo)
http://www.rozes.lt/...ender_dream.htm
Kada nors pirksiu
sveikos merginos
kaip smagu,kad jau pavasaris ir žiedeliai lenda
aš vakar prisipaparacinau sodyboj ,o jau kaip smagu kai išlenda savo sukaišioti svogūnėliai,o kai einu aplink namą ir matau nežinomus lendančius buvusios šeimininkės palikimas lenda
vėliau jeigu leisit įdėsiu keias foto atpažinimui ar tai gėlės ar gražios žolės lenda
kaip smagu,kad jau pavasaris ir žiedeliai lenda
aš vakar prisipaparacinau sodyboj ,o jau kaip smagu kai išlenda savo sukaišioti svogūnėliai,o kai einu aplink namą ir matau nežinomus lendančius buvusios šeimininkės palikimas lenda
vėliau jeigu leisit įdėsiu keias foto atpažinimui ar tai gėlės ar gražios žolės lenda
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 04, 23:39)
o jau lendancias tulpes pvz galima butu persodint kitur?
zinoma galima, jei turi numacius vieta, tai imk ir perkelk, arba sodink i vazoneli, augink kol lapai nuruduos, o rudeni persodinsi ten, kur reikia.
QUOTE(vida777 @ 2009 04 05, 10:50)
zinoma galima, jei turi numacius vieta, tai imk ir perkelk, arba sodink i vazoneli, augink kol lapai nuruduos, o rudeni persodinsi ten, kur reikia.
tai tada mano vyrai galės atlikti savo kasinėjimus
uch kad ziedu uzderejo !
mano paukstapienes lovelyje zydi:
mano paukstapienes lovelyje zydi: