QUOTE(vida777 @ 2009 04 03, 11:20)
Ziedu purpuras daug sodresnis nei lapu. Taigi derindami lapu ir ziedu spalva, galite sukurti grazius spalvu perejimus. Pvz. daugelio rusiu tozes <...> Jei derinys per tamsus, pagyvinkite roziniais atspalviais.
vida777, ačiū už knygos citatą
Kasiopeja, gal gali patarti konkrečias šliaužiančių rožių veisles (ružavą ir raudoną-"bombordavą"-purpurinę)?
QUOTE(Aguonaa @ 2009 04 03, 12:00)
o gal ne tuju rutuliukus, gal ka kita i kampus..... rutuliskos formos, viszaliu...
va cia ant virselio grazus apacioj bordo krumiukas, bet niekaip neatrenku kas ir viduj foto ner didesnes.....
man patinka rutulio/pagalvės formos pušelės: Pinus mugo 'Fructata', 'Ophir' (gelsvi spygliukai), 'Humpy'... Pailgės medelyne (
www.sodinukai.lt) gali jau paaugusių ekspozicijoje pasižiūrėt ir ten pat įsigyti jaunų augaliukų. Taip pat neblogas variantas eglaitės, kad ir Picea abies 'Nidiformis', 'Echiniformis', 'Little Gem'. O tas raudonas krūmelis žurnalo virželyje yra raugerškis (nevisžalis, ten jis tik papildo visžalių kompoziciją).
O dėl šulinio pritarčiau Tavo pačios išsakytai minčiai apmūryti jį tomis pačiomis raudonos spalvos plytomis kaip ir takelis... Tuose ploteliuose pasodink būtinai prie laiptų kažką šliaužiančio ir nusvyrančio žemyn (yra begalė kadagių - kad ir Juniperus horizontalis 'Wiltonii') - sušvelnins kontūrus. Ir aplamai prie laiptų visokie svyrantys/verkiantys gerai žiūrisi.
QUOTE(ARasytee @ 2009 04 03, 14:17)
Rudeni pirkau jaunutes obelytes (sakele), man sake pavasari nukirpkite butinai virsune. o kada konkreciai? Ar jau galiu kirpti ar dar ankstoka?
Dabar.
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 03, 14:34)
ciobrelis, neuzmirstuole, gvazdikas (silinis/smiltyninis), lavanda, virziai, gvaizde, gostautine gaisrena, dantytoji raktazole?[/b]
neužmirštuolė (laukinėms reikia drėgnesnės vietos), dantytoji raktažolė gali skurst, o goštautinė gaisrena bus smulkesniais žiedais (pas save priesmėlyje turėjau, lyginant su foto pas mane žydėjo "skystai" - išnaikinau...)
QUOTE(Tina* @ 2009 04 03, 21:57)
O stai kas sirdi ir aki dziugina
Labai gražu
Prašom pavadinimą pateikt