Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 03, 10:42)
o kodėl tokia tikra? Pažiūrėk Sobieskos foto  4u.gif  tik laistyt reikia ir tręšti  mirksiukas.gif  ir mylėti  mirksiukas.gif

P.S. laiminga mama esi, kad lėlytė duoda pamiegoti. Draugiškai pavydžiu  4u.gif

maciauuuu.... va va ta pati ir as masciau kad as ta Smaragda labai myleciau... 4u.gif jauciu gana tu svarstymu.. tuoj pro zurnalus, knygas ir siaip lapus kompo neberasiu.... o i Favorites kiek prideta nuorodu doh.gif

o del miegojimu 3xtfu.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 03, 07:47)
ne apie tai kalba, renkasi žmonės pagal reklaminius paveiksliukus, o realus vaizdas ne visus metus esti vienodas  bigsmile.gif

tai žydinčius augalus irgi renkamės pagal paveiksliukus, o ne tai, kaip žiemą atrodo g.gif
Atsakyti
ziema Lietuvoj vistiek dazniausiai buna suteme.....
Atsakyti
variantas I: lazdynas 'Red Majestic'+melsvaspyglis-pilkaspyglis kilimas+žolinis augalas (tenoriu vienos rūšies);
variantas II: lazynas 'Red Majestic'+žaliaspyglis kilimas+žolinis augalas;
variantas III: lazdynas 'Red Majestic'+rausva šliaužianti rožė+žolinis augalas melsvais/pilkais lapais.

Gal pagelbėtumėt parinkt konkrečias augalų veisles/rūšis minėtiems variantams, kad atspalviai derėtų? Vieta saulėta, priesmėlis.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 03, 08:52)
Aš čia esu užmačius derinimą melsvos (vienur žydri žiedai, kitur melsvi melsvių lapai) su raudona lapija:
user posted image  user posted image
Gal perdaug "nukeliavau" pereidama nuo meslvų žolių prie spyglių...

matai yra skirtumas, kur ziedeliai melsvi (jie prasiskiedzia su lapu zaluma) ir kur istisas melsvas blynas (tavo minimas spygliuotis). Nezinau kaip kitoms, bet man stambus lazdyno lapai ir smulkus spygliukai - ziauriai didelis kontrastas.

istrauka is protingos knygos biggrin.gif :
"noredami susvelninti purpurines ir zalios spalvos kontrasta, salia augalu purpuriniais lapais pasodinkite daugiameciu, zydinciu panasios spalvos ziedais. Ziedu purpuras daug sodresnis nei lapu, nes pastarasis paveiktas chlorofilo. Taigi derindami lapu ir ziedu spalva, galite sukurti grazius spalvu perejimus. Pvz. daugelio rusiu tozes, bijunai, miskines dedesvos "Bibor Felho", astilbes (ypac "Fanal" veisles, kuriu lapai beveik raudoni). Taip pat dera ir alyviniais ziedais zydintys augalai. Jei derinys per tamsus, pagyvinkite roziniais atspalviais (purpurine eziuole). Lapijos kontrasta galima susvelninti pilka spalva (zilakrumiai, baltieji kieciai). Kontrasta taip pat susvelnintu zalsvai geltonais ir sviesiai zaliais ziedais zydincios rasakilos, pelkines karpazoles (Euphorbia palustris), Euphorbia amygdaloides "Purpurea", tankialapes karpazoles.
Isbandykite savo sode purpurines ir auksines derini. Tikrai sunku atsispirti siam nuostabiam vaizdui. Paskendes zalumoje jis atrodo itin ispudingai. Tik nesodinkite labai daug tokiu spalvu augalu - visu pirma purpurines ir auksines derinys kelia itampa, antra - labai sunku suderinti su kitais augalais".

dar apie lanksvas:
"japoniniu lanksvu roziniai ziedai ne itin dera su vidurvasari itin ryskiai geltonais lapais. Jas galima sodinti kartu su rasakilomis - rasakilu lapu zaluma ir ziedai siek tiek isiterps ir susvelnins lanksvu spalvas. Su pastarosiomis dera melynai zydintis silinis salavijas (Salvia nemorosa) "Blaukönigin".
Atsakyti
va as su savo iejimu.. galvojau i kampus susodint tuju rutuliukus Thuja occidentalis Danica arba Teddy... bet galvoju gal kokie ir viszaliai lapuociai tiktu.... rytine puse, saule buna iki po piet, foto daryta apie 14 val, zeme priesmelis ir antvirsaus juodzemis...

ta trikampeli zemes po kaire puse palaipsniui planuoju apsodint visa.. aisku dar galvos skausmas - sulinys- kaip ji graziai ir saugiai aptaisyti... gilus...

neisejo mazesniu foto....

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aguonaa: 03 balandžio 2009 - 10:25
QUOTE(Aguonaa @ 2009 04 03, 11:23)
aisku dar galvos skausmas - sulinys- kaip ji graziai ir saugiai aptaisyti... gilus...

man dėl šulinio pirmiausia mintis šovė, kad maskuoti jį kažkokiais augalais su vazonais ar bliūdais. Sodinti intensyviai augančius svyrančius ir statyti ant dangčio, kad nusvirę apgultų kraštus šulinio...
tačiau klausimas kaip tas šulinys naudojamas... ar jo dangtis kilojamas nuolat? ar jis tk retkarčiais atidaromas?
beje, jei tai ilgalaikis statinys ir visada šioje vietoje išliks, tai gal apskritai galvoti kaip jį "įpiešti" į kiemą, t.y. kažkokią apdailą padaryti pritaikytą prie kiemo stilistikos - ar mediena apkalti ar akmenukais apmūryti ir pan., dangtį kažkokį dailų padaryti ir gali šulinys tapti gražiu akcentu, o ne maskuoti reikalingu kliuviniu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 03 balandžio 2009 - 10:36
QUOTE(Aguonaa @ 2009 04 03, 10:23)
va as su savo iejimu.. galvojau i kampus susodint  tuju rutuliukus Thuja occidentalis Danica arba Teddy... bet galvoju gal kokie ir viszaliai lapuociai tiktu.... rytine puse, saule buna iki po piet, foto daryta apie 14 val, zeme priesmelis ir antvirsaus juodzemis...

pirmiausia, tai butu malonu pamatyti musu bendro kurybinio darbo rezultata biggrin.gif .

greitas meniu, kas staigiai i galva sove - vienam kampe prie iejimo sliauziantis/ svyrantis ant krasto kadagis, derinamas su zydinciu krumu, kitoj pusej - margalapis gluosnis/svyranti blinde/svyranti guoba, derinama su viszaliais augalais.
As matai nesu formalaus sodo megeja (bent jau siuo metu biggrin.gif ).
Atsakyti
jolaxus, sulinys naudojamas lauko laistymui, bent pernai - vejos laistymui... nes musu vandentiekis miesto... nu va, vel beda, kazkur skaiciau kad sulinio vanduo augalam per saltas... oi oi...
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 04 03, 11:38)
As matai nesu formalaus sodo megeja (bent jau siuo metu  biggrin.gif ).

visos idejos fiksuojamos... smile.gif uzrasu uzraseliu pas mane jau doh.gif tik kad man norisi vienodu paciu kampuciu, o jau kas salia gali but ir ivairiau...

o del rezultatu - dar jie tik popieriniai.... kai tik bus kuo pasigrozet butinai pasirodysiu ax.gif anksciausia galesiu geguze parodyt dvi dideles zvakes - zydincius kastonus... grozisssss.. bet cia jau ne mano nuopelnas..
Atsakyti
QUOTE(Aguonaa @ 2009 04 03, 11:39)
jolaxus, sulinys naudojamas lauko laistymui, bent pernai - vejos laistymui... nes musu vandentiekis miesto... nu va, vel beda, kazkur skaiciau kad sulinio vanduo augalam per saltas... oi oi...

tai ko gero jūs į jį kažkokį varikliuką įleidžiat sezono metu? vistik kaip jau minėjau, aš bandyčiau tam šuliniui kažkokią apdailą padaryti rolleyes.gif
o jei dėl šalto vandens abejoji, tai kur nors darže ar šiaip kokioj nuo akių paslėptoj vietoj pasistatyk statinę ir prileisk į ją vandens iš anksto, kad pašiltų laistymui. Tarkim aš gėlynus dažniausiai laistau iš baseinėlio, o tada jį papildau - ten ir sušyla ir suminkštėja vanduo, nes pas mus labai kalkingas...
O vejai laistyti tai neprišildysi, jai ir iš šulinio tiks, čia daržo ir gėlyno augalai jautreni šaltam vandeniui.
Atsakyti
QUOTE(Aguonaa @ 2009 04 03, 10:43)
tik kad man norisi vienodu paciu kampuciu, o jau kas salia gali but ir ivairiau...

tada cia tau biggrin.gif :

user posted image
Atsakyti
vida777, aciu biggrin.gif

o gal ne tuju rutuliukus, gal ka kita i kampus..... rutuliskos formos, viszaliu...

va cia ant virselio grazus apacioj bordo krumiukas, bet niekaip neatrenku kas ir viduj foto ner didesnes.....

http://www.namuknygo...asaulis-40-0_25
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aguonaa: 03 balandžio 2009 - 11:01