labas žinovės, žemai lenkiu galvą prieš Jūsų žinias. Vis paskaitinėju, paskaitinėju. Randu labai daug informacijos. Gal atskleistumėt neišmanėlei pradedančiajai, kas per augalėliai auga aplink gluosnį?
http://www.funk-ehin...images/8154.jpg
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 04 02, 15:12)
Va dėl šito norėjau jau klausti - man irgi knieti iškasti tą bliūdą, kurį rudenį užkasiau . O vakare reikia jį gal kokian rūsin dar įnešt ar jau nebijos šalnų?
tikrai nebūtina, juk tai tik šalnos, o ne spiginantys šalčiai, daržo žemėj jau tos pačios sąlygos kaip ir iškastame vazone. Na nebent norėtum dar greičiau pražydinti, tai gali ne lauke tą vazoną o kokioj nešildomoj šviesioj patalpoj laikyt
QUOTE(loretabr @ 2009 04 02, 12:39)
labas žinovės, žemai lenkiu galvą prieš Jūsų žinias. Vis paskaitinėju, paskaitinėju. Randu labai daug informacijos. Gal atskleistumėt neišmanėlei pradedančiajai, kas per augalėliai auga aplink gluosnį?
Mėlynai žydi gal koks šalavijas Priekyje viksvos - eraičinai. geltonai gal koks sidabrakrūmis. Mano tokie pamąstymai...
Aš po tokiu planuoju sodinti levandą ir bordinę vaisginą
QUOTE(rozamunda @ 2009 04 02, 16:25)
yra puikiu seklu misiniu "geliu pieva"
Papildyta:
vo ,ziuriu abi apie ta pati LZUA mugej kaip tik yra ERFURTO SEKLU palapine,ten ir maciau
Papildyta:
vo ,ziuriu abi apie ta pati LZUA mugej kaip tik yra ERFURTO SEKLU palapine,ten ir maciau
Toki misiniai tai man tobulai sueitu, tik, kaip suprantu (o apie geles ir seklas labai mazai suprantu), tai tie misiniai skirti vejoms,- tai seti toki misini reiktu i juoda, ispurenta "nuliova" zeme? Ar, jei tiesiog pabarstysiu ant/tarp pernykstes zoles pievoje,- isdygs?
dar va ka radau:
Anksčiau "Dotnuvos projektai" prekiavo 'Žydinčių pievų' mišiniu, kurį pasėjus išauga marga ir kvapni laukinių gėlių pieva. Mišinį sudarė 30 vienmečių ir daugiamečių laukinių gėlių - šalavijai, žiomeniai, linai, našlaitės, ramunės, rugiagėlės, rusmenės, katilėliai... Dabar 'Žydinčių pievų' atsisakyta, nes Lietuvoje mišinys buvo nepopuliarus.
o ta muge tai kazkur Kaune.. o Vilniuje erfurto seklu filialo neradau..
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 02, 13:15)
schetelige ieskok
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 02, 16:15)
Toki misiniai tai man tobulai sueitu, tik, kaip suprantu (o apie geles ir seklas labai mazai suprantu), tai tie misiniai skirti vejoms,- tai seti toki misini reiktu i juoda, ispurenta "nuliova" zeme? Ar, jei tiesiog pabarstysiu ant/tarp pernykstes zoles pievoje,- isdygs?
dar va ka radau:
dar va ka radau:
jei nori gali tiesiog pacias geles paseti-irgi buna tokie rinkinukai gali ir pafantazuot-pabarstai aguonu,medetku ir visokiu kitokiu gelyciu kaip galvon sauna
Arba sena pieva kaip reikiant su metaliniu grebliu prasukuoji,pabarstai ant virsaus geliu pievos seklu,truputi uzberi zemen ( kad vejas nenupustu,)gerai palaistai ir lauki stebuklo.
dar butinai pastatai pora kilpu ar siaip spastu piktoms boboms ar diedams.kurie vagia tavo augaliukus,.Arba kur nors uzrasyk- "JUSU PACIU SAUGUMUI ESATE STEBIMI VAIZDO KAMEROMIS" ka jie zino ,gal is kokio inkilo tikrai filmuoji
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 02, 16:15)
nuėjus į jų puslapį -> Originalios seklos, galima uzsisakyti
QUOTE(Vartotojo vardas @ 2009 04 02, 12:19)
Taip atrodo didžialapės hortenzijos, kurios auga Labanoro smėlynuose, tiesioginės saulės gauna nuo kokios 10 val. ištisai
[URL=]hortenzija[/URL]
[URL=]hortenzija[/URL]
Bet tai kokios langines Prasom daugiau vaizdu is sito kiemo!
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 02, 13:04)
labai daug galima tokioj pievoj nuveikti ir kaimynėles apgauti
Tarkim verbena bonariensis daugiametė, tokia neatkreipianti į save dėmesio gėlelė; [url=http://images.google.lt/images?hl=lt&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&um=1&sa=1&q=Eschscholzia+californica&btnG=Ie%C5%
Tarkim verbena bonariensis daugiametė, tokia neatkreipianti į save dėmesio gėlelė; [url=http://images.google.lt/images?hl=lt&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&um=1&sa=1&q=Eschscholzia+californica&btnG=Ie%C5%
Dar pirminiam etape, kai tik planavau savo gelyna as tos tavo minetos verbenos taip norejau. Bet niekur neradau, nu niekur. Gal esi macius ja pirkti?
QUOTE(smth1 @ 2009 04 02, 16:43)
Dar pirminiam etape, kai tik planavau savo gelyna as tos tavo minetos verbenos taip norejau. Bet niekur neradau, nu niekur. Gal esi macius ja pirkti?
atsisiunčiau iš Erfurto org. sėklų - patagoninė verbena, antra sąraše ( artimiausiomis dienomis sėsiuos ją, jei daugiau niekas iš tinklapio nebedomina, tuomet galėsiu duoti dalį daigų )
Dar ir darželinių blizgių (Original Erfurter Blumensamen) ten pat yra
QUOTE(rozamunda @ 2009 04 02, 14:25)
yra puikiu seklu misiniu "geliu pieva"
Papildyta:
Papildyta:
Aš 6 metus dirbau sėklų firmoj vadybininke, tai net pakelį prieš akis matau.
Langines kaip minejau labai grazios, o gal galim sutarti, kad desim normalaus dydzio nuotraukas , kurios puslapio neisdarkys ir nereikes taip nepatogiai jo nuo vieno iki kito galo stumdyt...Cia toks kuklus prasymas bendrai visiems, dedantiems nuotraukas..
Deedee- as po sio ir kito savaitgalio pasakysiu ar radau vietos verbenoms ( bet tai reikes rast, kaip kitaip:)) tai jei tu man daigu duotum buciau laiminga, nes su sejimais as kolkas Gal tau kokiu zoliu is mano darzo reik?
Papildyta:
As tik pridesiu, kad tas pilkas galbut levanda.
Jei nori, idek nuotrauka is arciau ir is kitos puses, gal kas nors dar ka nors identifikuos.
Papildyta:
Kad nezydetu vienmetis vijoklinis tai nzn tokiu, maziausiai (ispudingai) zydi Echinocystis lobata ( dygliavaisis virkstenis. Jei apsigalvosi del zydejimo- Trapaeolum majus (didz. nasturte), Lathyrus odoratus (kvap. pelezirnis), Phaseolus coccineus (raudonziede pupele), Ipomea purpurea (purpurinis sukutis), Cobaea scandens (laip. kobeja). Parasiau lotyniskus pav, kad galetum pasiguglint.
Deedee- as po sio ir kito savaitgalio pasakysiu ar radau vietos verbenoms ( bet tai reikes rast, kaip kitaip:)) tai jei tu man daigu duotum buciau laiminga, nes su sejimais as kolkas Gal tau kokiu zoliu is mano darzo reik?
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 02, 16:12)
Mėlynai žydi gal koks šalavijas Priekyje viksvos - eraičinai. geltonai gal koks sidabrakrūmis. Mano tokie pamąstymai...
As tik pridesiu, kad tas pilkas galbut levanda.
Jei nori, idek nuotrauka is arciau ir is kitos puses, gal kas nors dar ka nors identifikuos.
Papildyta:
QUOTE(Kristuks @ 2009 04 02, 11:34)
Laba diena,
dar neduodu ramybės su savo gebenėm.... Sakykit, o jos augdamos ardo sieną? Nes prisimenu, pažįstami pasakojo, kad kaimynai jų gebenes nuo daugiabučio sienos nudraskė, kad sienų neardytų.... kažin, ar tikrai tas poveikis toks "ardantis"? gal tada geriau į sieną atremti kopetėles ir jomis paleisti tuos augalus? O jei jų apačioje papilti skaldos? ar augs toje skaldoje???
Ir dar viena klausimas apie vijoklius augalus, greitai augančius..... Noriu kitoje vietoje, balkone, užsiauginti per vasarą tokią kaip lapinę "sienelę"... auginsiu vazonuose... Koką vijoklinį augalą pasirinkti, kad per vasarą užaugtų į viršų apie 2 metrus? žydinčio gal net nenoriu, nes bijau bičių....
dar neduodu ramybės su savo gebenėm.... Sakykit, o jos augdamos ardo sieną? Nes prisimenu, pažįstami pasakojo, kad kaimynai jų gebenes nuo daugiabučio sienos nudraskė, kad sienų neardytų.... kažin, ar tikrai tas poveikis toks "ardantis"? gal tada geriau į sieną atremti kopetėles ir jomis paleisti tuos augalus? O jei jų apačioje papilti skaldos? ar augs toje skaldoje???
Ir dar viena klausimas apie vijoklius augalus, greitai augančius..... Noriu kitoje vietoje, balkone, užsiauginti per vasarą tokią kaip lapinę "sienelę"... auginsiu vazonuose... Koką vijoklinį augalą pasirinkti, kad per vasarą užaugtų į viršų apie 2 metrus? žydinčio gal net nenoriu, nes bijau bičių....
Kad nezydetu vienmetis vijoklinis tai nzn tokiu, maziausiai (ispudingai) zydi Echinocystis lobata ( dygliavaisis virkstenis. Jei apsigalvosi del zydejimo- Trapaeolum majus (didz. nasturte), Lathyrus odoratus (kvap. pelezirnis), Phaseolus coccineus (raudonziede pupele), Ipomea purpurea (purpurinis sukutis), Cobaea scandens (laip. kobeja). Parasiau lotyniskus pav, kad galetum pasiguglint.