Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Mums vietinis botanikas sakė, kad didžialapė, neva nuo seno Lietuvoje paplitusi (mes ją gavom kaip palikimą). Galbūt jis klydo, tikrai nežinau, galvos neguldyčiau g.gif
Atsakyti
Reik patarimo (ir turbut nepaskutinio.. biggrin.gif )
Kokias daugiametes geles galima butu pasodinti.. tiesiog i pieva. Ten ne gelynas, ir ne dirbtine veja, o tiesiog paprasta didele pieva kieme, kurioje naturaliai auga tik paprastos zoles, smilgos, ir keli lubinai. Zeme - priesmelis priemolis, nederlinga. Ideja tame, kad pievoj visur kazkokiu ziedeliu matytusi, kuo naturalesniu ir neegzotisku wub.gif ir kad nereiketu su jais uzsiimineti- gal kas ten naturaliai sau augti gali? "prikaisiociau" ju visur sen bei ten, ir gal kasnors isitvirtintu ilgesniam laikui?
Nieko ymantresnio, kaip pvz. gelynas ar alpinariumas, neymanoma daryt- nes jei ka grazaus pasodini- tai kaimo bobos "pro saly praeina" ir viska issikasa!!! bash.gif net vaismedzius- pernai tik pasodinom, kita savaitgaly jau nebuvo.. schmoll.gif
o su vienmetem gelytem kankintis as.. tingiu blush2.gif Jei bent pieva grazi geleta butu - tai butu super tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 04 02, 11:33)

ačiū wink.gif

QUOTE(Vartotojo vardas @ 2009 04 02, 12:19)
Taip atrodo didžialapės hortenzijos, kurios auga Labanoro smėlynuose, tiesioginės saulės gauna nuo kokios 10 val.  ištisai

na, šiaip nuotraukoj šviesioji hortenzija ir nuo seno auginama LT

QUOTE(Vartotojo vardas @ 2009 04 02, 12:38)
Mums vietinis botanikas sakė, kad didžialapė, neva nuo seno Lietuvoje paplitusi (mes ją gavom kaip palikimą). Galbūt jis klydo, tikrai nežinau, galvos neguldyčiau  g.gif

pakartoju - Hydrangea Arborescens yra šviesioji hortenzija, didžialapė yra Hydrangea Macrophylla
Atsakyti
Dėkui, nuvažiavę jam pranešim didžią žinią biggrin.gif (tikiuosi, kad nesupyks g.gif )
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 02, 12:43)
Reik patarimo <...>

labai daug galima tokioj pievoj nuveikti ir kaimynėles apgauti bigsmile.gif
Tarkim verbena bonariensis daugiametė, tokia neatkreipianti į save dėmesio gėlelė; Eschscholzia californica - vienmetė, bet laisvai užsisėja pati; Aquilegia daugiametė ir dar pati užsisėja; Augalų sąrašas tikrai didelis.
Jei yra mažų vaikų, galima būtų užsisėti dobiliukų, minkšta vaikščioti basom, mažiau vargo dėl pjovimo ir erkės paprastai 10-30cm aukštyje tyko. Tik žydėjimo metu bičių ir širšių sunkoka bus atsiginti. Reiktų nuodugniau patyrinėti padėtį, kaimynų įpročius ir pačių galimybes, norus wink.gif

QUOTE(Vartotojo vardas @ 2009 04 02, 12:52)
Dėkui, nuvažiavę jam pranešim didžią žinią  biggrin.gif (tikiuosi, kad nesupyks  g.gif )

nesakykit nieko, gal jau amžius tas, kad painiojasi viskas ( mano anytai taip pat visos rožės tik kartą permetus ir tik pavasarį žydi - visos! O pelargonijos būna daugiametės ir vienmetės, nes kolidoriuj laikytos svyrančios per žiemą tik pusė išgyveno bigsmile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 02 balandžio 2009 - 12:14
o aš šiandien atkasiau iš daržo žemės ir parsinešiau į terasą svogūninių vazonus - vieną tulpių kitą krokų. Viskas gražiai sudygę, lauksiu žydėjimo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 02, 11:43)
Kokias daugiametes geles galima butu pasodinti.. tiesiog i pieva. Ten ne gelynas, ir ne dirbtine veja, o tiesiog paprasta didele pieva kieme, kurioje naturaliai auga tik paprastos zoles, smilgos, ir keli lubinai. Zeme - priesmelis priemolis, nederlinga. Ideja tame, kad pievoj visur kazkokiu ziedeliu matytusi, kuo naturalesniu ir neegzotisku  wub.gif ir kad nereiketu su jais uzsiimineti- gal kas ten naturaliai sau augti gali? "prikaisiociau" ju visur sen bei ten, ir gal kasnors isitvirtintu ilgesniam laikui?
Nieko ymantresnio, kaip pvz. gelynas ar alpinariumas, neymanoma daryt- nes jei ka grazaus pasodini- tai kaimo bobos "pro saly praeina" ir viska issikasa!!! bash.gif net vaismedzius- pernai tik pasodinom, kita savaitgaly jau nebuvo..  schmoll.gif
o su vienmetem gelytem kankintis as.. tingiu blush2.gif Jei bent pieva grazi geleta butu - tai butu super  tongue.gif

Pasidairyk sėklų parduotuvėse būna specialūs gėlių mišinukai sėjami į pievą. man rodos esu mačiusi Erfurto sėklose.
Atsakyti
Aciu uz visas nuomones. aciuks.gif Nors dabar galva visai susisuko. Na bus matyti . koks bus galutinis rezultatas. Beskaitinedama apie hortenzijas, tik dabar atsiminiau doh.gif , kad manoji visa sausa dar rusi stovi; Skubu traukti i dienos svuiesa, gal dar ne per velu.

Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 02, 14:04)
labai daug galima tokioj pievoj nuveikti ir kaimynėles apgauti  bigsmile.gif
Tarkim verbena bonariensis daugiametė, tokia neatkreipianti į save dėmesio gėlelė; Eschscholzia californica - vienmetė, bet laisvai užsisėja pati; Aquilegia daugiametė ir dar pati užsisėja; Augalų sąrašas tikrai didelis.
Jei yra mažų vaikų, galima būtų užsisėti dobiliukų, minkšta vaikščioti basom, mažiau vargo dėl pjovimo ir erkės paprastai 10-30cm aukštyje tyko. Tik žydėjimo metu bičių ir širšių sunkoka bus atsiginti. Reiktų nuodugniau patyrinėti padėtį, kaimynų įpročius ir pačių galimybes, norus wink.gif

Aciu, labai grazios visos trys! wub.gif tikrai pabandysiu jas aklimatizuoti..
dar tada toks klausimas, ar sausokoj pievoj galetu prigyt tokie augalai:
ciobrelis, neuzmirstuole, gvazdikas (silinis/smiltyninis), lavanda, virziai, gvaizde?
vaiku ner, o apie dobilus pagalvosim wink.gif nors kazkokie nupiepe mazi lyg auga ten..
O issikasa augalus ne kaimynai, nes tokiu arti kaip ir nera, vienkiemis, tik kad prie keliuko..tai ir uzeina kazkas matyt.. labai noreciau nupirkt dyyydeli grazu roziu kruma, ir.. uzminuot triniti.gif

Pasidairyk sėklų parduotuvėse būna specialūs gėlių mišinukai sėjami į pievą. man rodos esu mačiusi Erfurto sėklose.

Aciu, reiks paieskot.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 02, 09:52)
... dar svaigstu, kaip noriu persiką arba abrikosą pasisodinti. Kažin, kuris geriau  g.gif
O gal abu sodinti (o gal paaukoti vietelę, kurią buvau numačius antrai slyvai -į porą senajai kryžmadulkei)

nu prajuokinai drinks_cheers.gif as siandien taip pat svarsciau,nusipirkau abu wub.gif
Papildyta:
QUOTE(jot.ka @ 2009 04 02, 11:25)
ar hydrangea macrofylia augtu atviroj sauletoj vietoj jei jai pakaktu dregmes? zinau kad hortenzijom labiau rytine saule patinka, bet beskaitydama keliose vietose radau priestaravimu, vieni saltiniai teigia kad butent didzialapes gali puikiai augt sauleje, kitur kad hyfrangea arborescens, tai kaip yra is tiesu? gal kas is praktikos gali pasakyt?

auga visur,tik laistyti reguliariai reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 04 02, 13:06)
o aš šiandien atkasiau iš daržo žemės ir parsinešiau į terasą svogūninių vazonus - vieną tulpių kitą krokų. Viskas gražiai sudygę, lauksiu žydėjimo wub.gif

Va dėl šito norėjau jau klausti - man irgi knieti iškasti tą bliūdą, kurį rudenį užkasiau biggrin.gif . O vakare reikia jį gal kokian rūsin dar įnešt ar jau nebijos šalnų? g.gif blush2.gif

Beje, laba diena. Lendu iš žiemos miego ir aš. Planų nuo rudens savo plotuose turiu daug, tik abejoju, ar bent pusę įgyvendinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 02, 12:43)
Kokias daugiametes geles galima butu pasodinti.. tiesiog i pieva. Ten ne

yra puikiu seklu misiniu "geliu pieva"
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2009 04 02, 13:28)

vo ,ziuriu abi apie ta pati bigsmile.gif LZUA mugej kaip tik yra ERFURTO SEKLU palapine,ten ir maciau 4u.gif
Atsakyti