Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Neri29 @ 2009 04 01, 21:13)
O kaip issirinkti g.gif ; visa vakara sedziu prie kompo, tai ziuriu, kad  tiek daug ivairiausiu lanksvu rusiu doh.gif ; O norisi graziausios smile.gif

pagalvok kokio aukščio nori, kokios lapų spalvos, kokios žiedų spalvos - ir susiaurės pasirinkimo ratas. Pasiimk konkretaus medelyno(-ų) pasiūlos sąrašą ir pagal jį pagooglink 4u.gif
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 01, 18:09)
kokius vaismedžius ir vaiskrūmius įsitaisei ir kodėl būtent juos  bigsmile.gif
O lazdynas kodėl patraukė? ir prie ko derinsi - vis neduoda ramybės lapų spalva, truputėlį įnoringa tokia wink.gif

Vyšnios: Šavunija (desertinė), Keleris (vėlyvesnė), Igruška;
Slyvos: Empres (geri auginančių atsiliepimai), Prezident (reikėjo dar vienos rudeninės);
Persikas: Navigator (savidulkis, raudonlapis);
Agrastai: Kalvan (bespyglis), Invicta (didelės uogos);
Serbentas juodas: Ben Alder (paįvairinimui);
Serbentas baltas: Verdavyja...??? (nusitrynė dalis užrašo...)

O lazdyno būtent šito senokai norėjau, tik niekur neužmačiau. Patinka tos raitytos šakelės, o ir lapų spalva vis ne žalia. Ne lazdyną prie kažko derinsiu, o prie jo "papildinius" rinksiu smile.gif Ir tų papildinių minimaliai - iš esmės tai bus akcentinis augalas. Dabar mintys sukasi apie 1 rūšies šliaužiantis kadagys ('Blue Carpet' ???) + 1 rūšies žolinį kilimą. Laikui bėgant parinksiu konkrečius, o ir jūs gal patarsit smile.gif Plotelis tas "kiaušinio" formos, apie 9 kv.m.

Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2009 04 01, 22:30)
Nemanau, kad kokią gražesnę veislę kas parduotų už 5 lt, čia greičiausiai gyvatvorinės lanksvos. Nes jos ir augti nelabai skuba.

O kokios lanksvų veislės yra gražios, įdomesnės?
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 31, 23:16)
tai jau kvepia kambary  wub.gif
Aš taip pat pirktas šakneles pasisodinus, jau lapus išleidusios wink.gif

kaip bebutu keista (gal kad erdve didele) nera to kvapo stipraus. Jazminaitis viska matyt nustelbia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 01, 22:49)
O lazdyno būtent šito senokai norėjau, tik niekur neužmačiau. Patinka tos raitytos šakelės, o ir lapų spalva vis ne žalia. Ne lazdyną prie kažko derinsiu, o prie jo "papildinius" rinksiu smile.gif Ir tų papildinių minimaliai - iš esmės tai bus akcentinis augalas. Dabar mintys sukasi apie 1 rūšies šliaužiantis kadagys ('Blue Carpet' ???) + 1 rūšies žolinį kilimą. Laikui bėgant parinksiu konkrečius, o ir jūs gal patarsit smile.gif Plotelis tas "kiaušinio" formos, apie 9 kv.m.

ačiū už sąrašėlį 4u.gif
Gražus įsigytas lazdynas, tik po juo 'Blue Carpet' nelabai įsivaizduoju - kad ne tas kadagio melsvumas mastau.gif Norėtųsi šalia švelnios salotinės ar vos vos į gelsvumą. Arba šviesiai pilkos, bet be mėlynos priemaišų.
Reikia šauktis smth1 į pagalbą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eglekla @ 2009 04 01, 20:30)

ne i tema-pamaciau tavo vaikiuku vardus ir prisiminiau beveik anekdotine situacija mano drauges gyvenime-prisistato jai vaikinas: Sveika,as Azuolas.\Sveikas,as Zibuokle./Nesityciok! biggrin.gif Va kaip buna su vardais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 04 01, 19:30)
Nemanau, kad kokią gražesnę veislę kas parduotų už 5 lt, čia greičiausiai gyvatvorinės lanksvos. Nes jos ir augti nelabai skuba.

Limino kainininke aiškiai pavadinimai surašyti. Vios lanksvos po 5 lt. ir veislės normalios. Galvoju, jeigu man prireiktų, teks iki jų pavažiuot, nes vln. kainos apie 15 sukasi...

Aš pati turiu Little Princess, Grefsheim, Golflame ir Betulifolia. Visos labai gražios. Ypatingai Goldflame patinka. Pavasarį rausvai oranžiniai, vasarą žaliai geltoni, o rudenį vėl ryškiai oranžiniai thumbup.gif Ir Betulifolia graži spalva rudenį. Oranžinė su geltona.

O sidabrakrūmio nesodinčiau. Man jis rudeniop labai netvarkingai atrodo dėl nužydėjusių žiedų. Na, nesimpatiškas ir tiek...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 02 balandžio 2009 - 07:05
QUOTE(Neri29 @ 2009 04 01, 21:13)
O kaip issirinkti g.gif ; visa vakara sedziu prie kompo, tai ziuriu, kad  tiek daug ivairiausiu lanksvu rusiu doh.gif ; O norisi graziausios smile.gif

tesingai sakė smėlio smiltelė, kad apsispręsk kokios nori ir ratas susiaurės.
aš irgi norėju žemaūgių bet geltonlapiųštai šiai eilutei, tai išsiringau "Goden Princes", labai panašios, bet šiek tiek didesnės auga berods kasiopėjos minėtos "Gold flame"

QUOTE(eglekla @ 2009 04 01, 22:46)
yra po 5 medelynuose,bet tiesa dar labai nedideles smile.gif

aš pirkau būtent po 5 anksčiau minėtame medelyne, bet irgi prieš kelis metus, dabar gal ir pajudėję kainos, nežinia...
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 02, 08:04)
O sidabrakrūmio nesodinčiau. Man jis rudeniop labai netvarkingai atrodo dėl nužydėjusių žiedų. Na, nesimpatiškas ir tiek...

drinks_cheers.gif man sidabrakrūmis irgi teigiamų emocijų nesukelia schmoll.gif dar iš toli šiek tiek galima pakęsti, bet artyn einant iš tiesų kažkoks netvarkingas akyse darosi
Atsakyti
Gal galite pasakyti tikslų pavadinimą 4u.gif
user posted image
pagalvojau, kad man jis labai tiktų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(drieziukas @ 2009 04 02, 08:20)
Gal galite pasakyti tikslų pavadinimą 4u.gif

pagalvojau, kad man jis labai tiktų ax.gif

čia greičiausiai Plaštakiškasis klevas `Atropurpureum`(pasigooglink pagal lotynišką Acer palmatum Atropurpureum)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 02 balandžio 2009 - 07:27
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 02, 08:04)

tai, kad žydi iki šalnų, skirtingai nei lanksvos. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 02, 07:33)
tai, kad žydi iki šalnų, skirtingai nei lanksvos.  tongue.gif

Aš jį irgi vertinu dėl žydėjimo trukmės ir žiedų gausos drinks_cheers.gif
O lanksvos man pražydėjusios labai negražiai atrodo, ypatingai pas mane augančios "Golden Princess" schmoll.gif Pačioje pradžioje, kai pradeda žydėti, dar gražu, bet kai jau pradeda ruduoti, aš jas visas nukarpau doh.gif Margalapė (berods "Antony Waterer") mane paperka lapų grožiu wub.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2009 04 02, 07:26)
čia greičiausiai Plaštakiškasis klevas `Atropurpureum`(pasigooglink pagal lotynišką Acer palmatum Atropurpureum)

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
štai ir išsiskyrė nuomonės smile.gif tačiau tai labai normalu, juk kiekvienam savi priorotetai, man lanksvos rūpėjo ne dėl žydėjimo, o dėl lapų spalvos, tad po žydėjimo aš jas irgi iš karto nukarpau ir dėl to visai nesikankinu smile.gif
Atsakyti
Laba ryta 4u.gif sakykit, gal žinote, kodėl labai į į namą veržiasi boružės, namas medinis. Tiesiog krūvos boružių ax.gif Draugė sako baimė numint didelė, ar yra kokios priemonės, kurių boružės nemėgsta, bet, kad joms ir nepakenktų? rolleyes.gif
Atsakyti