Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Kriste222 @ 2009 04 01, 15:22)
Neri29 kokios veisles pas jus tujos?? Gal man kas galetu patarti, blaskausi tarp veisliu Smaragd ir Brabant. Smaragd spalva grazesne, bet leciau auga ax.gif Gal kas kokiu patarimu turi

Ten tos tujos jau nebe mano biggrin.gif , kaimynes, bet tiksliai zinau kad Smaragd, ir kiek ji sake kad sodintis 2002 metais, tik nzn kokio dydzio buvo.

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 04 01, 16:49)
Man labai rupi, kokiu atstumu susodintos tujos uz to borto, gal gali pamatuoti ? (Klausimas Neri29)  biggrin.gif

Nubegau ir pamatavau biggrin.gif , lygiai 70 cm.

O kiek tos lanksvos kerojasi, kas kiek cm reiktu sodinti, ir pas zeme labai rugsti, tai cia irgi gal negerai. na reiks studijuoti internete dabar bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neri29: 01 balandžio 2009 - 17:55
Labas visoms 4u.gif

as paskaitinejau apie lanksvas jusu diskusijas,tai norejau perspet,kai pirksit lanksvas butinai ziurekit veislia,nes vienos panasiai 50 cm. į virsu ir į ploti auga ,o kitos iki 2-2,5 m. uzauga. smile.gif O kas dėl rugščios dirvos tai dolomitmilčiais nurugštint galima,bet tai reiks daryti kasmet,arba sodinti spigliuočius jiems rugšti dirva patinka.dar siulyčiau pagalvot apie sidabrakrumius jie neaukšti ir labai ilgai žydi. smile.gif
O gebenės tikrai paer sezona neuzauga daug,jos lėtai auga ir kartais žiemom nušala jei vėjuota vieta.
Atsakyti
sveiki,

iškylo noras prie namų pasodinti kokį žydintį krūmą. akys krypsta link rododendrų.

gal kas gali dar ką nors parekomenduoti?

prioritetai: ilgesnis žydėjimas, nesunkus auginimas, kaina iki 100lt

dėkoju už patarimus

Atsakyti
Rododendrai viszaliai ir labai gražiai žydi,bet jie ganetinai reiklus,jiems reikia rugščios dirvos,nemegsta skersveju ir egzotiskesniu veisliu rododendrai kartais nušala,be to jų žydejimo laikas trumpas,nebent sodinti skirtingu veisliu rododendrus ir paringti skirtingus žydejimo laikus. smile.gif
Atsakyti
ilgiause žydi rožės,bet joms be abejo reikia priežiūros.Bet ju grožis to vertas. smile.gif
Dar ilgai žydi sidabrakrumiai,bet jie nėra labai tvarkingi,pavasari ir rudeni.
Priklausomai nuo veislės ir kai kurios vėgėlės žydi ilgai ,jų krumai tvarkingesni.Dar siulyčiau hortenzijas,jos puošnios ilga laika ir nereiklios.

Dar priklausomai nuovietos galima sodinti keleta skirtingu krumu,kad ju žydejimo laikas nesutaptu ,bet ugis butu panasus,arba jie butu karpomi(pvz.:tarpinė forzitija,sodine vėgelė ir jazminas,alyva)tuomet žiedų bus ilga laika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglekla: 01 balandžio 2009 - 19:58
QUOTE(eglekla @ 2009 04 01, 21:03)
Labas visoms 4u.gif

as paskaitinejau apie lanksvas jusu diskusijas,tai norejau perspet,kai pirksit lanksvas butinai ziurekit veislia,nes vienos panasiai 50 cm. į virsu ir į ploti auga ,o kitos iki 2-2,5 m. uzauga. smile.gif

O kaip issirinkti g.gif ; visa vakara sedziu prie kompo, tai ziuriu, kad tiek daug ivairiausiu lanksvu rusiu doh.gif ; O norisi graziausios smile.gif
Atsakyti
[quote=DeeDee,2009 04 01, 18:09]
gegužės mėn reikia tujas genėt wink.gif Bent jau pati tik gegužės mėn su sekatorium praeisiu.
Papildyta:

olialia kazka tada sumaisiau g.gif
Atsakyti
Man atrodo ,kad nuvaziavus į medelyna pasirinksit,nes jei sodinsit su vilkdalgiais tai turesit rinktis maziauses,o medelyne mazaugiu lanksvu tikrai daug veisliu netures.O be to idomesniu veisliu kaina gali buti iki 20 lt.,o ne penki.Man asmeniskai patinka japonine lanksva 'Anthony Waterer',bet jos kaina nemaza,o japonines"little princes" irgi nedideles ,bet kaina daug mažesnė. smile.gif
Atsakyti
Balandžio pirmos proga vilkdalgiai vieno ūgio tapo ir lanksvos šian tik nuo 2metrų? rolleyes.gif
Atsakyti
Nemanau, kad kokią gražesnę veislę kas parduotų už 5 lt, čia greičiausiai gyvatvorinės lanksvos. Nes jos ir augti nelabai skuba.
Atsakyti
keletas ideju jusu aplinkai ant paveikslelio uzeiti su pele -pasididina 4u.gif
Atsakyti
yra po 5 medelynuose,bet tiesa dar labai nedideles smile.gif
Atsakyti