Zinote, susigundziau tuo variantu, lanksvos ir vilgdalgiai. O kur buna lanksvu pirkt? Nesu tokia zinove ; O vienadienes? jos netiktu? gal per dideles jos nzn, nes neturiu. Tik jusu pernai metu foto atsimenu , kaip buvo grazu
Aciu uz patarimus
QUOTE(Neri29 @ 2009 04 01, 13:47)
Zinote, susigundziau tuo variantu, lanksvos ir vilgdalgiai. O kur buna lanksvu pirkt? Nesu tokia zinove ; O vienadienes? jos netiktu? gal per dideles jos nzn, nes neturiu. Tik jusu pernai metu foto atsimenu , kaip buvo grazu
Aciu uz patarimus
Aciu uz patarimus
lanksvų dug kur būna pirkti, beveik visos augalų pardavimo aikštelės paprastai jų turi. tik tau gan nemažo kiekio reikia kaip matosi tas pakraštys netrumpas.
iš kur tu esi? aš turiu lanksvų eilutę užsisodinus, tai labai gera kaina gal prieš trejetą metų buvo Pailgės medelyne, palyginus netoli nuo Vilniaus - už Nemenčinės apie 9 Km Pabradės kryptimi
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 01, 13:49)
labai didelė neteisybė, dar yra tokia moralinė nuostata "nežinai, tai bent jau nekenk"
Dieve, tikrai nenoriu kenkti. Tiesiog darbe tikrai taip skaiciuojame, ir tai ne musu sugalvota formule. Reiks ir man tada darbe veja pakelti
viendienės irgi variantas, kodėl gi ne tik manau viendinėms jau nebereikėtų jokios kompanijos, nes jos pačios ilgainiui suauga gan nemažais krūmais.
tiesa, net ir vilkdalgisu su lanksvom jei sodinsi padėliok taip, kad jiems būtų vietos plėstis, nes jie irgi gan spėriai dauginasi. Aiškus kai pasidarys per daug, galima pramažinti, išskirstyti. Ten ir kasiopėjos vaizdelyje sakyčiau sodinta lyg kas antras augalas, t.y. vilkdalgiai susodinti lanksvų tarpuose, tik giliau joms už nugaros
Papildyta:
tai gal ta formulė atitinka tam produktui, kurio tūrį tu verti svoriu. Pati pamastyk kiek tonų kubiniame metre vatos ir tame pačiame kube medienos - negali gi būti tas pats
tiesa, net ir vilkdalgisu su lanksvom jei sodinsi padėliok taip, kad jiems būtų vietos plėstis, nes jie irgi gan spėriai dauginasi. Aiškus kai pasidarys per daug, galima pramažinti, išskirstyti. Ten ir kasiopėjos vaizdelyje sakyčiau sodinta lyg kas antras augalas, t.y. vilkdalgiai susodinti lanksvų tarpuose, tik giliau joms už nugaros
Papildyta:
QUOTE(Neri29 @ 2009 04 01, 13:56)
Dieve, tikrai nenoriu kenkti. Tiesiog darbe tikrai taip skaiciuojame, ir tai ne musu sugalvota formule. Reiks ir man tada darbe veja pakelti
tai gal ta formulė atitinka tam produktui, kurio tūrį tu verti svoriu. Pati pamastyk kiek tonų kubiniame metre vatos ir tame pačiame kube medienos - negali gi būti tas pats
[/quote]
Tikrai , sorry , jau issiaiskinau, kad tai liecia tik musu produkta. Is tikro niekada ir nesigilinau . Man taip paprasta atrode
As is Utenos, reiks cia vietoj ieskoti lanksvu
QUOTE(Neri29 @ 2009 04 01, 11:03)
Sveikos
Kazkas anksciau kalbejosi apie kubus ir tonas Zinau tiksliai, nes darbe man tenka kubus paversti tonomis. Kubus reikia dauginti is 0.11 ir gausite tonas ; paprasta labai
O dabar su savo problemele, prasau jusu patarti
reikia paslepti bordiura; versti negalima, galvojau ir vienaip, ir kitaip ka cia padarius, ka cia pasodinus; patarkite Prasau
Pirma mintis buvo vildalgiai, bet...neapsisprendziu
P.s. Ten iki popietes sauleta buna
Kazkas anksciau kalbejosi apie kubus ir tonas Zinau tiksliai, nes darbe man tenka kubus paversti tonomis. Kubus reikia dauginti is 0.11 ir gausite tonas ; paprasta labai
O dabar su savo problemele, prasau jusu patarti
reikia paslepti bordiura; versti negalima, galvojau ir vienaip, ir kitaip ka cia padarius, ka cia pasodinus; patarkite Prasau
Pirma mintis buvo vildalgiai, bet...neapsisprendziu
P.s. Ten iki popietes sauleta buna
Neri29 kokios veisles pas jus tujos?? Gal man kas galetu patarti, blaskausi tarp veisliu Smaragd ir Brabant. Smaragd spalva grazesne, bet leciau auga Gal kas kokiu patarimu turi
QUOTE(jolaxus @ 2009 04 01, 12:38)
labai teisingas vaizdelis o jei kartais vilkdalgių lapai pradėdų džiūti, tai juos nupjovus, lanksva iki galo savo dekoratyvumu atidirbtų
Papildyta:
dar vieną variantą prisiminiau to pamato paslėpimui - bergenijos. Tik reikia pasirinkti tokias, kurios aukštesnės auga, nes būna skirtingo augumo. Šios ir žiemą iš dalies savo maskuojantį darbą atliktų, nes žaliuoja visus metus, tik žiemą kažkiek suglemba, lyg ir "užmiega" šaltuoju metu.
Papildyta:
dar vieną variantą prisiminiau to pamato paslėpimui - bergenijos. Tik reikia pasirinkti tokias, kurios aukštesnės auga, nes būna skirtingo augumo. Šios ir žiemą iš dalies savo maskuojantį darbą atliktų, nes žaliuoja visus metus, tik žiemą kažkiek suglemba, lyg ir "užmiega" šaltuoju metu.
ir as sutinku su vaizdeliu ... o pirmuciausia mintis irgi buvo geltonos zemauges lanksvos .
Matosi, kad ten nemazas atsumas, tai kad nebutu perdaug tvarkinga kaip vaistinej , galima ir bergeniju pamaisyti (kaip ir visada, is vieno kampo sunku nuspresti, kaip ten tinka labiau).
Viendienes man ten nelabai .
Man labai rupi, kokiu atstumu susodintos tujos uz to borto, gal gali pamatuoti ? (Klausimas Neri29)
QUOTE(Kriste222 @ 2009 04 01, 13:22)
Neri29 kokios veisles pas jus tujos?? Gal man kas galetu patarti, blaskausi tarp veisliu Smaragd ir Brabant. Smaragd spalva grazesne, bet leciau auga Gal kas kokiu patarimu turi
jau esu sakiusi, man "Smaragd" - svajoniu gyvatvore (jei nekarpoma) .
Nepamirsk, kad laikas bega greiciau, negu mums atrodo - ne tokie medziai akyse uzauga (jeigu tai vienintele priezastis apsisprendimui) .
Sveikos,
nusiskyniau lauke augančios gabenės šakelių ir norėčiau įsišaknyti... kažin, ar geriau kišti į vazonėlio žemę ir laikyti kambaryje, ar pamerkti šakutes??? Ar šiaip gajus augalas? ir ar per vasarą man užžels siena???
beje, o gebenių būna įvairių spalvų - tarkim, tamsiais lapais, rainais lapeliais....
Arba kokį augalą užsodinti ant jos, kad vasarą būtų žiedų, atsimuštų ta žalia spalva, o žiemai liktų žaluma...?
nusiskyniau lauke augančios gabenės šakelių ir norėčiau įsišaknyti... kažin, ar geriau kišti į vazonėlio žemę ir laikyti kambaryje, ar pamerkti šakutes??? Ar šiaip gajus augalas? ir ar per vasarą man užžels siena???
beje, o gebenių būna įvairių spalvų - tarkim, tamsiais lapais, rainais lapeliais....
Arba kokį augalą užsodinti ant jos, kad vasarą būtų žiedų, atsimuštų ta žalia spalva, o žiemai liktų žaluma...?
QUOTE(Kristuks @ 2009 04 01, 15:32)
augalas gajus tik kai pilnai isitvirtina saknys. Per vasara siena neuzzels (i auksti).
as kisu tiesiai i zeme (tik ne kambary), vandenyje nemeginau, negaliu pasakyti kaip greiciau isisaknija. Jei neturi pakankamai ugliuku, gali isaknydinti gulscia sakele - uzpylus zememis isleis keliose vietose saknis, tokiu budu turesi daugiau sodinuku. Patrumpinus virsuneles, pradeda labiau sakotis.
Gebenes
O aš šiandien atidariau "piniginių tuštėjimo" sezoną - įsigijau pirmuosius augaliukus (vaismedžius, vaiskrūmius). Visai netikėtai gavau pirkt pas tą patį ūkininką lazdyną 'Red Majestic' - kaip 'Contorta', tik raudonais lapeliais) Jaučiu, kaip gaminasi laimės hormonai
Tau gana netoli bus Limino medelynas - lanksvos po 5Lt. Žiūrėk čia. Aš ketinu rytoj ten vizitą daryt
Jau genėjau kiek anksčiau.
QUOTE(Neri29 @ 2009 04 01, 14:11)
As is Utenos, reiks cia vietoj ieskoti lanksvu
Tau gana netoli bus Limino medelynas - lanksvos po 5Lt. Žiūrėk čia. Aš ketinu rytoj ten vizitą daryt
QUOTE(drieziukas @ 2009 04 01, 10:16)
o jūs jau genėjat augalus?
Jau genėjau kiek anksčiau.
QUOTE(adra @ 2009 04 01, 18:00)
sveikutes
o tujas jau genejote ? as planuoju tai savaitgali kazin nesusivelinsiu ?
o tujas jau genejote ? as planuoju tai savaitgali kazin nesusivelinsiu ?
gegužės mėn reikia tujas genėt Bent jau pati tik gegužės mėn su sekatorium praeisiu.
Papildyta:
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 01, 17:01)
O aš šiandien atidariau "piniginių tuštėjimo" sezoną - įsigijau pirmuosius augaliukus (vaismedžius, vaiskrūmius). Visai netikėtai gavau pirkt pas tą patį ūkininką lazdyną 'Red Majestic' - kaip 'Contorta', tik raudonais lapeliais) Jaučiu, kaip gaminasi laimės hormonai
jei jau prasitarei, girkis kokius vaismedžius ir vaiskrūmius įsitaisei ir kodėl būtent juos
O lazdynas kodėl patraukė? ir prie ko derinsi - vis neduoda ramybės lapų spalva, truputėlį įnoringa tokia