Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Knifofija @ 2009 03 30, 11:00)
Mano vaikystės pievoje buvo pilna snapučių, todėl man jie asocijuojasi su žole ir nemėgstu aš jų, neturiu nei vieno.

va tai tau, ir as ant shieno uzsiroviau biggrin.gif .
iki pernai metu is viso nezinojau, kas tie snapuciai, o pernai rudeni tokiam dideliam parke pamaciau melynai zydincia snapuciu jura wub.gif ...
Papildyta:
kenciantiems dangus thumbup.gif !
pagaliau ir i mano kiema svente atejo - suzydo krokiukai ir raktazoles :

http://i199.photobuc...77/IMG_6933.jpg
tik ne viskas pagal plana wink.gif - dvi erikos (tuoj uz juku) vos gyvos, o turetu siuo metu visu grazumu zydeti ...

rokoko, tavo raktazoles - tiesiai i desimtuka. Tokios, kokios ir turejo buti wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 03 28, 19:44)
gal galėtumėt patarti: MB šiandien pagal vieną šioje temoje įdėto straipsnio pavizdį bandė genėti senas obelys.gavosi jam štai kas:

user posted image

ką reikėtų dar nupjauti?  g.gif

Sakyciau vistiek liko pakankamai aukstos. O formu ivairiausiu yra, gavosi visai neblogai nors as pats megstu dar ziauriau nuskabyti smile.gif . dar galima kokia sakni kapitaline nukirsti atkasus, kad nestybtu taip i virsu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 03 30, 16:49)
pagaliau ir i mano kiema svente atejo - suzydo krokiukai ir raktazoles

g.gif sakai svente....pas mane krokai jau nuzydejo unsure.gif zydi tulpes ir narcizai rolleyes.gif kazko viskas taip nelaiku pas mane...kai jus dziaugsites zydinciais pavasariniais ziedukais- pas mane jau bus po visos sventes unsure.gif
user posted image
Papildyta:
kazokios isvirtusios tos tulpes,bet gal del to ,kad as ju nebuvau iskasusi praejusiais metais (neberadau)
Atsakyti
Aš dar tik pradedanti aplinkos tvarkytoja. Namas dar nėra visai užbaigtas, dar negyvename, bet taip norėčiau kai kuriuos augalėlius jau ten iš sodo persikelti ( nes sodas, tai gana toli ir jis tėvų, o į statomą namą daug dažniau nuvykstam, jis daug arčiau), Bet... susimasčiau, ar verta pasisodinti augalaus, jei dar nesam tvoros apie namą užsitvėrę, ar nebus išrauti, ir išdraskyti mano mylimi augalėliai. Aišku, neturiu, kažkokių ypatingų rūšių,, bet vis vien mano visos auginamos gėlytės man gražios ir mylimos. Atšilus kai kurias gėlytes galėčiau , kokiam kampely pasisodinti, kur jos darbams netrukdys, nes namo ,,dėžutė'' jau baigta, o paskui galėčiau laikui bėgant persisodinti augalus jau į kitą vietą.
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 03 30, 17:25)
g.gif sakai svente....pas mane krokai jau nuzydejo  unsure.gif  zydi tulpes ir narcizai  rolleyes.gif  kazko viskas taip nelaiku pas mane...kai jus dziaugsites zydinciais pavasariniais ziedukais- pas mane jau bus po visos sventes  unsure.gif
user posted image
Papildyta:
kazokios isvirtusios tos tulpes,bet gal del to ,kad as ju nebuvau iskasusi praejusiais metais (neberadau)

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif Tai kur jūs gyvenat, gal ne Lietuvoj?
Pas mane tik šiandien gerokai sniegas aptirpo saulei išlindus, tai jau lėkiau į lauką darbų išsiilgus kas liko nuo rudens nenukirpta, nenugenėta sutvarkyti, tai žydi snieguolės, žibutės jau po truputį bunda, krokų tik lapeliai išlindę, žiedelių nesimato, tulpių lapeliai tik tik išlindę, apie žiedus nėra nė kalbos, bet užtat žydi eleboras, jau prieš kelias dienas nufotkinau, dar sniegas nebuvo nutirpęs.

Eleboras
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aderaa: 30 kovo 2009 - 17:36
QUOTE(Tina* @ 2009 03 30, 15:10)
Knifofija, pasakykit atvirai ar visi augaliukai is PC isties beviltiski? Tiesiog idomi jusu profesionali nuomone.

As asmeniskai is PC esu pirkus blinde, roziu, lazdyna kreivom sakutem, magnolija. Visi kolkas gyvi ir mane dziugina. Gal ju blogybes / silpnybes dar parodys savo nagucius ateity?  g.gif
Papildyta:
Tiesa dar pora grazuoliu pavasariniu eriku. Jau rodziau kaip zydi  wub.gif
O stai virziai is Sodo kraites labai silpnuciai, kazin ar neteks ismesti.

A dar kadagiukas. Kai pagavo zeme, tai dabar tik tiesias i virsu.

Žinoma,kad ne visi, tik pavojinga pirkti anksti pavasarį, daugiamečius augalus, kurie yra pražydinti šiltnamyje, juos reikia grūdinti ir žinoma jie gyvens, bet kai kurie augalai jau karta iš kartos yra dauginami tik šiltnamiuose, štai tie jau būna išlepę ir sunkiai žiemoja. medeliai ne tokie lepūs, o ir vienmetės be problemų.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2009 03 30, 18:02)
Aš dar tik pradedanti aplinkos tvarkytoja. Namas dar nėra visai užbaigtas, dar negyvename, bet taip norėčiau kai kuriuos augalėlius jau ten iš sodo persikelti ( nes sodas, tai gana toli ir jis tėvų, o į statomą namą daug dažniau nuvykstam, jis daug arčiau), Bet... susimasčiau, ar verta pasisodinti augalaus, jei dar nesam tvoros apie namą užsitvėrę, ar nebus išrauti, ir išdraskyti mano mylimi augalėliai. Aišku, neturiu, kažkokių ypatingų rūšių,, bet vis vien mano  visos auginamos gėlytės man gražios ir mylimos. Atšilus kai kurias gėlytes galėčiau , kokiam kampely pasisodinti,  kur jos darbams netrukdys, nes namo ,,dėžutė'' jau baigta, o paskui galėčiau laikui bėgant persisodinti augalus jau į kitą vietą.

Žinai pas mus tokia pat situacija, tik mes jau senai gyvenam, bet žadam naują tvorą tverti, iš naujo veją užsėti, ir taip kaip ir tu nežinau kur tuos augalus dėti, mat dabar šiokie tokie gėlynai yra, ir man kaip tau gaila būtų išdraskyti. Šiaip ir tulpes iš rudens esu susodinus ir dau visokių augalų prikaupiau. Galvoju, kad gal reikia užsitvert tvorą, užsėt žolę tik pusėje teritorijos, paskui pamažu kelti augalus į jau sutvarkytą pusę, o kitą met likusią dalį užsėt, sutvarkyt.
Gal pas jus yra koks daržas , gali augalus parsivežus laikinai ten susodint, kai apsitversit tvorą, pasidarysit gėlyną ir perkelsi.
Aišku augalai biški suvargsta , taip juos kilnojant, bet praeis laikas ir jie suvešės.
Nu sėkmės darbuose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 03 30, 10:43)
gal i kompanija tiktu snapuciai? Snapuciu pieva (maciau melsva) atrodo nuostabiai ir zydi iki velyvo rudens.

pernai nusipirkau be didelio entuziazmo snapucius-ai kazkokia petruska,kuria man tiesiog isiule. Bet kai pradejo plestis ir zydeti-fantastika-siemet po sniega kapsciaus ar gyvi mano mylimieji ziureti. Labai graziai atrode prie keliu puntuku mano kieme wub.gif Vieta pas mane sauleta,zydejo iki uzsalimo.
Gerai auga šviesiame pusšešėlyje ar saulėtoje vietoje, kur netrūksta drėgmės. Mėgsta purią, derlingą priemolio dirvą.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 30, 18:49)
pernai nusipirkau be didelio entuziazmo snapucius-ai kazkokia petruska,kuria man tiesiog isiule. Bet kai pradejo plestis ir zydeti-fantastika-siemet po sniega kapsciaus ar gyvi mano mylimieji ziureti. Labai graziai atrode prie keliu puntuku mano kieme wub.gif Vieta pas mane sauleta,zydejo iki uzsalimo.
Gerai auga šviesiame pusšešėlyje ar saulėtoje vietoje, kur netrūksta drėgmės. Mėgsta purią, derlingą priemolio dirvą.

gal galima būtų sužinoti tikslesnį petruškos pavadinimą? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 03 30, 16:10)
O stai virziai is Sodo kraites labai silpnuciai, kazin ar neteks ismesti.

g.gif pas mane su sodo kraites virziais tas pats-supykau ir savaitgali nureziau senus ziedynus.Ziuresim...tsakant skia
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 30, 18:53)
gal galima būtų sužinoti tikslesnį petruškos pavadinimą?  bigsmile.gif

ne agurkelis schmoll.gif
Snaputis,ziedeliai melyni,ju labai daug 4u.gif
tikslesnio pavadinimo reiks list i garaza archyvuos paieskot.Ale salta...
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 30, 19:06)
ne agurkelis schmoll.gif
Snaputis,ziedeliai melyni,ju labai daug 4u.gif
tikslesnio pavadinimo reiks list i garaza archyvuos paieskot.Ale salta...

žinau žinau ( čia mano mergiotė už petruškas palaikė ir atvilko namo žalumynų pietums doh.gif lotuliukas.gif ). Pernai taip pat įsiūlė: bordo lapais ir be pavadinimo. Tai ir likau nesusipratus, ar taip turėjo būti ( vienos yra visžalės, kitų nunyksta lapija wink.gif ).

O kas dėl viržių, anksti dar spręsti 4u.gif Reiktų dabar apkarpyti ir neužilgo pamatysit, kas ir kaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 30 kovo 2009 - 18:14
QUOTE(staselė @ 2009 03 30, 18:02)
Aš dar tik pradedanti aplinkos tvarkytoja. Namas dar nėra visai užbaigtas, dar negyvename, bet taip norėčiau kai kuriuos augalėlius jau ten iš sodo persikelti ( nes sodas, tai gana toli ir jis tėvų, o į statomą namą daug dažniau nuvykstam, jis daug arčiau), Bet... susimasčiau, ar verta pasisodinti augalaus, jei dar nesam tvoros apie namą užsitvėrę, ar nebus išrauti, ir išdraskyti mano mylimi augalėliai. Aišku, neturiu, kažkokių ypatingų rūšių,, bet vis vien mano  visos auginamos gėlytės man gražios ir mylimos. Atšilus kai kurias gėlytes galėčiau , kokiam kampely pasisodinti,  kur jos darbams netrukdys, nes namo ,,dėžutė'' jau baigta, o paskui galėčiau laikui bėgant persisodinti augalus jau į kitą vietą.

patariu dar nesodinti,nebent kokius nelepius...Ir tai dar klaustukas...
pas mus dirbantys buduliai (nors dezute jau senai stovejo)ne tik viena obeli sugebejo nulauzt doh.gif ,bet ir sodo gale sukeltus 6didelius buksmedzius is pradziu susiusiojo (svelniai tariant) ,o paskui atseit netycia doh.gif pastoliu lentom apmete-zodziu grazuoliu ne vieno neliko.o kur dar ju unikalus sugebejimas visa suda po tavo darzeliu uzkasti
Blogi zmones statybininkai,labai blogi verysad.gif gun_bandana.gif
Atsakyti