Įkraunama...
Įkraunama...

Juokingi pavadinimai

Tai tie latviai iš tos pačios serijos, kaip ir rusų - japonų žodynėlis:

RUSŲ - JAPONŲ
Ekskavatorius - kasajama.
Direktoriaus kabinetas - chata chama.
Sekretorė - suka chama.
Direktorius - sam cham.
Pietu pertrauka- cham na suki
Šaulys - to mimo to koso.
Kūdikis - to sisi to kaka.
Palapinė - nachiera ta chata.
Magnetola - sam poj.
Dviratis - sam bigi.
Futbolas - papasuika javjebuka
Dviratis - to jama to kanava
Greitoji pagalba - kamuta chujavata

p.s. o ta picerija tai tikrai lotuliukas.gif
Atsakyti

QUOTE(Brasa @ 2008 11 25, 11:58)
Didžioji dalis tavo išvardytų - pačių lietuvių išgalvoti žodžiai. Tiksliau tik du teisingi - tai nuolaidos ir katinas (tiksliau šitas irgi šiek tiek iškraipytas).
Man kažkoks fenomenas, kad didžioji dalis lietuvių tiki, kad tai tikri "latviški" žodžiai...  doh.gif  Ir pastoviai vienas kitam pasakoja, kaip didžiausius bajerius... Sutinku, kad tie naujadarai visai smagūs, tik faktas tas, kad su tikrąja latvių kalba neturi absoliučiai nieko bendro  biggrin.gif .

mane irgi pastoviai stebina, kad lietuviai tai teigia kaip faktą, aš pati jau vargiai bepamenu latvių kalbą, nors vaikystėje netgi skaitydavau, tačiau net ir nemokant tos kalbos turėtų pasirodyti įtartina, kad tokie žodžiai yra latvių kalboje. aišku kuriozų gali pasitaikyti, bet ne tiek rolleyes.gif

QUOTE(Retra @ 2008 11 25, 12:27)
Lietuviu ir latviu kalbos priklauso tai paciai kalbu seimai. Tiesiog latviu modernesne (labiau pakitus ir panasesne i kitas siuolaikines europieciu kalbas) nei lietuviu.  4u.gif

Na šiaip vat dabar aš pabūsiu VBS, nes nesimokiau vokiečių kalbos, tačiau mano sesers nuomone tarp vokiečių ir latvių kalbos yra panašių žodžių, atsižvelgiant į jų istoriją gal tai ir neturėtų stebinti.

Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 11 25, 11:07)
Prieš rašant gal reiktų pasidomėti kaip yra iš tikrųjų. Nemanote? g.gif
Gyvatė - čūska
Ginekologas - ginekologs
Juodas katinas - melns kaķis
Kaspinuotis - lentenis
Urologas - Uroloģija
Pridėsiu, kad aš nemoku latviškai, bet šiuos žodžius suradau internete, tai labai paprasta.

pasakysiu ir aš, kad nesu didelė šiuolaikinių technologijų išpažinėja, ir tose googlese ne visad viską susigaudau. Nesakiau, kad 100proc.mano parašyti žodžiai atitinka tikrovę, tačiau, jei net ir ne pavadinimai, gal vis tiek kam nors bent šypsnį žodžiai sukels.
Tuomet galime vien pagirti lietuvius už išradingumą kuriant naujadarus.
Ir visgi yra tokių, kurie patiki, kaip kad aš, bet nemanau kad didelis nusikaltimas yra tiesiog pasidalinti, kad ir iškraipyta informacija, su kitais. Gal ne vietoj, gal nelaiku, bet didelės problemos tame nematau, juolab kai dažniausiai atsiranda kas nors, kaip Jūs, kam galima dėkoti už pataisymus ax.gif
Atsiprašau už sugaišintą laiką ir priešiškai paveikusią žinutę
Atsakyti
QUOTE(FoxBlau @ 2008 11 25, 18:27)
pasakysiu ir aš, kad nesu didelė šiuolaikinių technologijų išpažinėja, ir tose googlese ne visad viską susigaudau. Nesakiau, kad 100proc.mano parašyti žodžiai atitinka tikrovę, tačiau, jei net ir ne pavadinimai, gal vis tiek kam nors bent šypsnį žodžiai sukels.
Ir visgi yra tokių, kurie patiki, kaip kad aš, bet nemanau kad didelis nusikaltimas yra tiesiog pasidalinti, kad ir iškraipyta informacija, su kitais. Gal ne vietoj, gal nelaiku, bet didelės problemos tame nematau, juolab kai dažniausiai atsiranda kas nors, kaip Jūs, kam galima dėkoti už pataisymus ax.gif

thumbup.gif Vat gerai atsikirtai 4u.gif
Žinau ir aš vieną naujadarą: Banginis - juras bumbuls lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(FoxBlau @ 2008 11 25, 17:27)

Nebuvo būtina rašyti, kad tai yra latviški žodžiai, nereiktų paskui teisintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 26 lapkričio 2008 - 08:40
Grįžkim prie temos.
Yra tokia firma "Užmojai su garantijomis" smile.gif Na, mums toks lengvai pretenzingas pavadinimas pasirodė biggrin.gif
Dabar jau porą mėnesių mano darbovietei "užmojai su garantijomis" yra įsiskolinę nemažą sumą pinigų..... Še tau ir užmojai, še tau ir garantijos.... lotuliukas.gif
Atsakyti
"Šventinė nuotaika", o prekiauja pėdkelnėm...
Atsakyti
QUOTE(Retra @ 2008 11 26, 14:31)
"Šventinė nuotaika", o prekiauja pėdkelnėm...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Diezas. Remontuoja duslintuvus bigsmile.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Retra @ 2008 11 25, 13:27)
blush2.gif  Na nesupykit, bet man juokingas vaizdelis: sedi latviai, taip nori kalbet, o kalbos jokios kaip nera taip nera... tai mzdaug rankom susirodo, kad reikia eit lietuviu kalba kopijuot, kad bent si ta pasakyt galetu.  biggrin.gif

Zinau, kad OT ir leidau vaizduotei per daug reikstis...  ax.gif

Lietuviu ir latviu kalbos priklauso tai paciai kalbu seimai. Tiesiog latviu modernesne (labiau pakitus ir panasesne i kitas siuolaikines europieciu kalbas) nei lietuviu.  4u.gif

Aš čia irgi juokauju lotuliukas.gif
Atsakyti
Dabar gi kožnas upelis ar griovys turi savo pavadinimą. Tai Kauno rajone yra Trydupys (Vilkijos seniūnijoje) ir Gudmėšla (berods, Raudondvario seniūnijoje).
Atsakyti
yra airijoj rubu parduotuve pavadinimu PENNEYS ilgai to pavadinimo negalejau istarti.
Atsakyti