Įkraunama...
Įkraunama...

Juokingi pavadinimai

QUOTE(-Lauryte- @ 2007 01 26, 05:08)
Jooo latvių kalba lietuviams skamba nerealiai. dar vienas pvz.: kai pas mus įstaigose ant durų yra lipdukai "stumti" ir "traukti", tai pas latvius "grust" ir "vilkt"  lotuliukas.gif

Yra tikrai nebloga latviška degtinė "Sudraba varpa" smile.gif Na, išvertus "sidarinė", bet man kur kas labiau patinka neverst... biggrin.gif kur kas linksmesnės asociacijos biggrin.gif

O ekspedicijos firma TNT man visuomet kelia susidomėjimą. Ar jie viską perveža, ar tik tai kaip jų firma vadinasi?....

TNT - trinitrotuololas - paprastai tariant - trotilas (sprogmenys)....
Atsakyti
QUOTE(-Lauryte- @ 2007 01 26, 05:08)
Jooo latvių kalba lietuviams skamba nerealiai. dar vienas pvz.: kai pas mus įstaigose ant durų yra lipdukai "stumti" ir "traukti", tai pas latvius "grust" ir "vilkt"  lotuliukas.gif

Dar vienas latvių kalbos "perliukas". Katinas- runcis, katė- kakene, bet vos nenuvirtau pirmą kartą atvažiavus į Ryga, į kačių parodą. Ten didžiuliame plakate puikavosi užrašas " KAKŲ PARODA'. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Pucė @ 2007 01 26, 18:03)
Dar vienas latvių kalbos "perliukas". Katinas- runcis, katė- kakene, bet vos nenuvirtau pirmą kartą atvažiavus į Ryga, į kačių parodą. Ten didžiuliame plakate puikavosi užrašas " KAKŲ PARODA'. blink.gif

Katinas - kakis mirksiukas.gif
O kaku turėtų būt be nosinės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2007 01 26, 19:04)
Katinas - kakis mirksiukas.gif
O kaku turėtų būt be nosinės g.gif

Dėl nosinės sutinku- tai mano gramatinė klaida. Ačiū už pataisymą 4u.gif
Bet visuose latviškuose parodų kataloguose katinai (patinai) rašomi "runcis- male" bye1.gif
Atsakyti
Oi, negaliu, ačiū už temą tai , kas ją sukūrė...
Seniai taip nesijuokiau ...

QUOTE(deirė @ 2007 01 24, 15:25)
Va, šita iškaba ir aš seniai stebiuosi, labai jau senai jinai yra ir, jei kalbininkai (ar kas ten tuo užsiima) nesikabina, tai gal ištikrųjų yra toks žodis VISOVĖ. Atseit, įvairovė ar kaip?

Galbūt "kojinių Vislovė" nuo žodžio "vislus" biggrin.gif
Atsakyti
Gera temute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurud @ 2007 01 27, 23:51)
Galbūt "kojinių Vislovė" nuo žodžio "vislus" biggrin.gif

Tikrai dienos topas thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
tai cia mes juokiames is siu dienu bajeriu.o as siek tiek is seniau...
senoves lietuviai turejo seksualinius santykius globojantį dievą gana intriguojančiu vardu – Pizius g.gif blush2.gif cia tikrai!
Atsakyti
Apie šį dievą ir man teko skaityti. Pradžioj maniau, kad regėjimas sušlubavo arba spausdinimo klaida įsivėlusi. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pucė: 28 sausio 2007 - 18:04
smile.gif Alytuj mačiau akinių saloną (ar okulisto kabinetą) Pelėda! Čia kaip? Ar "Užeikit, pelėdos", ar "Kai išeisit, atrodysit kaip pelėda" lotuliukas.gif O gal čia tik man dideli akiniai su pelėda ar apuoku asocijuojasi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alksniukė @ 2007 01 29, 12:40)
smile.gif Alytuj mačiau akinių saloną (ar okulisto kabinetą) Pelėda! Čia kaip? Ar "Užeikit, pelėdos", ar "Kai išeisit, atrodysit kaip pelėda"  lotuliukas.gif O gal čia tik man dideli akiniai su pelėda ar apuoku asocijuojasi...  g.gif

Deja, ne tik... Klaipėdoj yra (teisingiau, buvo, nes pasikeitė pavadinimas) vaikų darželis vaikams su regėjimo sutrikimais "Pelėdžiukas" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2007 01 30, 00:15)
Deja, ne tik... Klaipėdoj yra (teisingiau, buvo, nes pasikeitė pavadinimas) vaikų darželis vaikams su regėjimo sutrikimais "Pelėdžiukas" doh.gif

Dievuliau, nu... Gerai, kad ne koks "Kurmiukas"...
Iš pavardžių tai negražu juoktis, bet aš visada šypteliu kai išgirstu per žinias apie mūsų tenisininką - Berankį. Gražus sutapimas wink.gif
O beje, yra ir nemažai žmonių, kurių pavardė susijusi su pasirinkta profesija wink.gif
Atsakyti