Įkraunama...
Įkraunama...

Juokingi pavadinimai

QUOTE(Apuokas @ 2006 09 19, 14:04)
O dabar aš ne į temą  ax.gif Visą vaikystę latviškai prakalbėjau, tai nei katis, nei pute žodžių negirdėjau  schmoll.gif Tiesa rašyti tai tikrai nemoku, bet apie minštas raides arba ,,a,, ilgąją girdėjau  biggrin.gif Nu reiks mamos paklaust kaip tas kakis ten iš tikrųjų  rolleyes.gif

Aš prieš dvejus metus latvių kalbos porą metų universitete mokiausi, be to vakar specialiai kai kuriuos primirštus dalykus žodynėlyje pasižiūrėjau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2006 09 20, 15:32)
Aš prieš dvejus metus latvių kalbos porą metų universitete mokiausi, be to vakar specialiai kai kuriuos primirštus dalykus žodynėlyje pasižiūrėjau mirksiukas.gif

Bet šnekant latvio aš taip negirdėjau schmoll.gif Keista man labai blink.gif O mama sakė, kad ji šneka taip kaip ją tėvai išmokė g.gif O kokiam žodyne rasti man tarimą? Suintrigavai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 20 rugsėjo 2006 - 15:04
Kaimelis žemaitijoje - BUBIAI. Na kai atvažiavau į Mažeikius sužinojau, kad bubys, tai kai kas ištrauktas iš nosies blush2.gif Tai yra žydas... ax.gif O čia kaimas tokiu pavadinimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flirta: 20 rugsėjo 2006 - 17:37
QUOTE(Apuokas @ 2006 09 20, 16:03)
Bet šnekant latvio aš taip negirdėjau  schmoll.gif Keista man labai  blink.gif O mama sakė, kad ji šneka taip kaip ją tėvai išmokė  g.gif O kokiam žodyne rasti man tarimą? Suintrigavai  ax.gif

Na, aš ir su latviais kiek bendravau, ir mokiausi, visi sako „katis“, „pute“, tik ta jų tariama minkšta t yra tiek minkšta, kad ten toks kaip tarpinis garsas yra tarp k ir t... tarimo nežiūrėjau, tik rašybą pasitikrinau, o tarimą aš dar nuo mokslo laikų prisimenu, mums tokia latvė dėstė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2006 09 21, 11:40)
Na, aš ir su latviais kiek bendravau, ir mokiausi, visi sako „katis“, „pute“, tik ta jų tariama minkšta t yra tiek minkšta, kad ten toks kaip tarpinis garsas yra tarp k ir t... tarimo nežiūrėjau, tik rašybą pasitikrinau, o tarimą aš dar nuo mokslo laikų prisimenu, mums tokia latvė dėstė smile.gif

Na viskas aišku. Taviškiai labiau į t, maniškiai labiau į k 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2006 09 18, 15:14)
Ot ir ne  tongue.gif Latviškai gelelė yra PUKYTE  mirksiukas.gif Latvių kalba juokinga  smile.gif Pvz katinas- KAKIS  lotuliukas.gif

O juodas katinas- melins kakis
Dezodorantas-kunssmarvsnaikintuvs Čia draugės kažkur rado šiuos šedevrus blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirta @ 2006 09 20, 19:36)
Kaimelis žemaitijoje - BUBIAI. Na kai atvažiavau į Mažeikius sužinojau, kad bubys, tai kai kas ištrauktas iš nosies  blush2.gif Tai yra žydas... ax.gif O čia kaimas tokiu pavadinimu.

Vilniaus rajone yra Glitiškės. Glitė - ax.gif tas pats...
Atsakyti
QUOTE(lietuviška mergaitė @ 2006 09 21, 16:40)
O juodas katinas- melins kakis
Dezodorantas-kunssmarvsnaikintuvs Čia draugės kažkur rado šiuos šedevrus blink.gif  doh.gif

Ne melins, o melns kaķis smile.gif nes melns latviškai reiškia juodas, o mėlynas latvių kalba bus zils, o žilas - sirms tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2006 09 22, 10:21)
Ne melins, o melns kaķis smile.gif nes melns latviškai reiškia juodas, o mėlynas latvių kalba bus zils, o žilas - sirms  tongue.gif

Dėl rašybos pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Yra Lietuvoje toks kaimas BEZDONYS doh.gif
Atsakyti
Iškaba Švenčionėliuose: "Reginos šeimos medicinos centras".
Atsakyti
QUOTE(meškutė_Nida @ 2006 09 28, 18:31)
Iškaba Švenčionėliuose: "Reginos šeimos medicinos centras".

Tai kitiems žmogeliams nėr ko ten kišt nosį?Gydos tik Regina su šeima g.gif biggrin.gif
Atsakyti