Įkraunama...
Įkraunama...

Juokingi pavadinimai

tema superinė , gerai kad radau
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2005 12 05, 01:51)
ir mano klientas buvo Pamakštys, o mes taip išrišom , kad tai tas pats kas pasubinys, tik iš kitos pusės... bigsmile.gif
Aš beja nesu nei stomotologė, nei medikė... Na nesakyk, juokinga ta pavardė. O apie žmogaus korektiškumą , išprūsimą ir jo dvasines vertybes čia visai niekas nekalba. Ir nereik čia karščiuotis. Pavardė tikrai juokinga ir nedėkinga...

Pavardė tikrai nedėkinga, bet tema ne apie tai, ko pasirinkti negalime (pavardes, nes tokias turėjo tėvai; vardus, nes tokius mums davė; gimines, nes likimas lėmė gimti tokioje giminėje; žvairumą, klišumą, atlėpausiškumą ir t.t.).
Tema - apie pavadinimus, kuriuos žmonės renkasi TURĖDAMI PASIRINKIMĄ. Beje, temos "paantraštė" - "iš didelio rašto..." tongue.gif tongue.gif

QUOTE(Vėtružė @ 2005 12 05, 01:51)
... man vis vien ar pamakštys ar pasubinys, tai tas pats, ir visai nenorint net įžeisti to žmogaus.

O man - ne vis vien, ar šaipomasi iį UAB "Rijuva' (beje, realus pavadinimas), ar iš pavardės. Ir toks šaipymasis pašaipūno lygį parodo taip pat.
Parašyk man savo pavardę, o aš pasistengsiu rasti mūsų ar kitoje kalboje kokią "malonią" asociaciją. mirksiukas.gif
Dar vienas momentas: visose kalbose galima rasti žodžių, kurie mūsų ar kita kalba gali reikšti tą ar aną. Dėl to šaipytis iš kitos kalbos ir ja kalbančių, man - irgi atitinkamas lygis.
O ta picerija, kurios pavadinimas toks juokingas, turbūt (čia tik spėju, jeigu ką) sudaryta iš Pizza ir Doner kebab (iš šalia esančių užrašų aiškiai matosi, kokį maistą toji picerija siūlo - kebabus irgi), taigi nematau nieko juokingo, jeigu kokioje Italijoje ar Vokietijoje žmonės nežino, ką tas žodeli reiškia lietuviškai. nail.gif nail.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safarikids: 05 gruodžio 2005 - 10:46
Dėl pavardžių sutinku, o dėl kitų kalbų pavadinimų – ne. Taigi juokinga! Ir jokios tautos neužgauna, nes juokiamasi ne iš jos ir ne iš jos kalbos, o iš atsitiktinių tarpkalbinių sutapimų.
Atsakyti
Pavardžių nepasirinksi, tai ir šaipytis iš jų nederėtų. o kitų kalbų kuriozai, tai visai smagu. Tuo labiau, kad ir apie lietuviškus kuriozus rašoma. Buvo čia, Trakų advokatų kontora. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaBoo @ 2005 12 05, 13:46)
Pavardžių nepasirinksi, tai ir šaipytis iš jų nederėtų. o kitų kalbų kuriozai, tai visai smagu. Tuo labiau, kad ir apie lietuviškus kuriozus rašoma. Buvo čia, Trakų advokatų kontora.  tongue.gif

pavardę gali pasikeisti, netgi vyras. neskieskit čia.

Safarikids, mano mergautinė Sladkevičiūtė, dabartinė Žiūraitienė. Nagi pirmyn...Pasilinksmink....
Manai verksiu, kaip tu dėl pamakščio? jei jau asocijuojasi su kažkuo juokingu varyk. Gal kada vyrui galėsiu užmesti supykus... tongue.gif Arba broliui lalaila lalaila lalalalala lalalalala...
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2005 12 05, 17:23)
pavardę gali pasikeisti, netgi vyras. neskieskit čia.

Safarikids, mano mergautinė Sladkevičiūtė, dabartinė Žiūraitienė. Nagi pirmyn...Pasilinksmink....
Manai verksiu, kaip tu dėl pamakščio? jei jau asocijuojasi su kažkuo juokingu varyk. Gal kada vyrui galėsiu užmesti supykus... tongue.gif  Arba broliui lalaila lalaila lalalalala lalalalala...

Suaugęs gali pasikeisti, bet vaikas ne. Jei vaikystėj būčiau turėjus tavo pavardę, tai vargo tikrai nebūčiau mačius. Deja turėjau kitokią, ir aplinkiniams vaikams ilgai nereikėdavo galvoti kaip mane pravardžiuoti. Atkentėjau, nuo tokių kaip tu, su kaupu. Bepigu žvengti, kai ne tavo pavardė kam nors užkliūna.
Atsakyti
QUOTE(LinaBoo @ 2005 12 05, 19:15)
Suaugęs gali pasikeisti, bet vaikas ne. Jei vaikystėj būčiau turėjus tavo pavardę, tai vargo tikrai nebūčiau mačius. Deja turėjau kitokią, ir aplinkiniams  vaikams ilgai nereikėdavo galvoti kaip mane pravardžiuoti. Atkentėjau, nuo tokių kaip tu, su kaupu. Bepigu žvengti, kai ne tavo pavardė kam nors užkliūna.

Vat vaikystėje aš kaip tik to ir nedariau. Tokia patapau įsidarbinus paskutinėje savo darbovietėje. Nepatikėsit, bet tai bankas... Bet buvo linksma. mes ir vieni ant kitų važiuodavom. Bet nepiktybiškai. Jei dėl visko pradėsi isižeidinėt... Ir žinokit mažiausiai erzindavo tuos kurie į galvą neimdavo, o jai jau tik kas nors reaguoja, na tai tegu tik laikos kaip pasipila... Žinok buvo ir mano pažystamų tarpe visokių pavardžių, bet jei žmogus ne koks zanūda nieks jo neterorizuodavo. Jei turi gerų draugų nuo piktybiškų jį apgina draugai. Ai ką čia beaiškinti. Reikėjo dar temos pradžioje pridėti, kad jautrių nervų ir nuskriaustiems šios temos vengti... O dėl vaiko pavardės tai jei pvz mano vyras būtų buvęs koks Putys, tai tikrai būčiau nesutikus imti jo pavardės, nes tikrai dukra būdama Putytė , būtų putka, arba dar blogiau. todėl kai tuokies juk gali rinktis iš dviejų pavardžių, ir apie būsimo vaiko gerovę tokiu atveju turi labai pagalvoti tėvai.
Atsakyti
aišku jau nuvažiavom iš temos i lankas, todėl metas gryžti ir viską užmiršti tongue.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Labai jau nuvažiavot rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2005 12 05, 18:35)
Tokia patapau įsidarbinus paskutinėje savo darbovietėje. Nepatikėsit, bet tai bankas...

O ko čia nepatikėt, tu geriau kokį super duper to banko pavadinimą pasakyk, tada gal ir nepatikėsim tongue.gif Kad į temą būtų. tongue.gif
Atsakyti
Snoras jūsų noras tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2005 12 05, 19:57)
Snoras jūsų noras  tongue.gif

Nuuuu, tai dabar aiškink ką toks kvailas pavadinimas "snoras" reiškia? g.gif
Atsakyti