ištrauka iš straipsniuko:
PRIEŠ METANT RŪKYTI
Mažinkite cigarečių skaičių
Surūkykite tik pusę cigaretės.
Kasdien vėlinkite pirmosios cigaretės užsidegimą 1 valanda.
Iš pat pradžių nuspręskite, kiek cigarečių tą dieną surūkysite. Už kiekvieną papildomą cigaretę atidėkite į taupyklę pasirinktą sumą pinigų.
Pasistenkite, kad po ranka būtų ne cigaretė, o stiklinė sulčių.
Jei pasiseks sumažinti per dieną surūkomų cigarečių skaičių iki 7, pats laikas paskirti visiško metimo dieną.
Nerūkykite automatiškai
Rūkykite tik tas cigaretes, kurių tikrai norite.
Netuštinkite peleninės. Ji primins jums kiek surūkėte cigarečių per dieną, nemaloniai nuteiks ir senų nuorūkų kvapas.
Laikykite cigaretę priešingoje rankoje nei esate įpratę, cigarečių pakelį laikykite vis kitoje, neįprastoje vietoje.
Nepirkite cigarečių dėžėmis. Palaukite kol cigarečių pakelis bus tuščias, tik tuomet pirkite kitą.
Padarykite rūkymą nemaloniu
Jei mėgstate rūkyti su draugais, rūkykite vieni. Pastatykite savo kėdę į nepatogią vietą, kurioje negalėtumėte galvoti nieko kito tik apie cigaretes ir jų neigiamą poveikį.
Rinkite savo nuorūkas į didelį stiklinį indą, kad matytumėte kiek šiukšlių jūs sukuriate.
[quote=Linuute,2005 11 09, 21:46]
[quote=nicorrette,2005 11 09, 12:27]
Labux,nicorrette
Gerai,tai sutariam,nuo lapkricio 15 metam rukyti.net paciai baisu kokia as isbandyma sau duodu
[/quote]
taigi, žiūrim ką turim:
nuo lapkričio 15 d. sveikuolių gretas papildo:
Linuute
Skristi
Rasulka
Nicorrette
gal dar yra galvojančių ir nesiryžtančių? prisijunkit
nėra nerūkimo minusų, yra tik pliusai, laikas bėga greit, tai ir abstinencijos dienos praeis greitai, tik gal reikia iš anksto susigalvoti kuo užimti rankas ir galvą, susirašyti pvz dienos planą, ką reikia padaryti, ir taip užmušti laiką...
stiklainis su nuorūkom gera mintis, prisiminiau savo močiutę, ji pešė visa savo gyvenimą, ir jau paskutines dieneles nebegalėdavo iš lovos atsikelti, bet vitiek drebančiom rankom traukdavo cigaretę ir nuorūkas mesdavo į didelį stiklainį prie lovos ir dar nusispjaudavo į jį
tai va, kaip gražu
[quote=nicorrette,2005 11 09, 12:27]
Labux,nicorrette
Gerai,tai sutariam,nuo lapkricio 15 metam rukyti.net paciai baisu kokia as isbandyma sau duodu
[/quote]
taigi, žiūrim ką turim:
nuo lapkričio 15 d. sveikuolių gretas papildo:
Linuute
Skristi
Rasulka
Nicorrette
gal dar yra galvojančių ir nesiryžtančių? prisijunkit
nėra nerūkimo minusų, yra tik pliusai, laikas bėga greit, tai ir abstinencijos dienos praeis greitai, tik gal reikia iš anksto susigalvoti kuo užimti rankas ir galvą, susirašyti pvz dienos planą, ką reikia padaryti, ir taip užmušti laiką...
stiklainis su nuorūkom gera mintis, prisiminiau savo močiutę, ji pešė visa savo gyvenimą, ir jau paskutines dieneles nebegalėdavo iš lovos atsikelti, bet vitiek drebančiom rankom traukdavo cigaretę ir nuorūkas mesdavo į didelį stiklainį prie lovos ir dar nusispjaudavo į jį
tai va, kaip gražu
Sveikutės visos, negalvokit, kad aš visai dingau, paprasčiausiai man buvo vidinis konfliktas dėl rūkymo-nerūkymo, visiškai nenorėjau apie tai nei skaityti, nei girdėti. Nežinau.....nejaugi aš visai neturiu valios? Bet galiu truputi pasigirti, dabar rūkau per pus mažiau, vis šioks toks žingsnis į priekį. O dėl lapkričio 15 d. - bet aš dabar jau bijau garsiai prisižadėti, nepavyko - bet rankų nenuleidžiu, dabar truputi atsikvėpsiu ir vėl save už kupros ir prie sienos.
Laikykites, kai kam tikrai labai prireiks tos stiprybės
Laikykites, kai kam tikrai labai prireiks tos stiprybės
Saunu, Julvyte, kad nepasiduodi
per pus sumazintas kiekis - liux pasiekimas! Ir tam valios nemazai reikia...
as tai isigyvenau ritmu - para nerukau, kita - rukau
per pus sumazintas kiekis - liux pasiekimas! Ir tam valios nemazai reikia...
as tai isigyvenau ritmu - para nerukau, kita - rukau
QUOTE(neues @ 2005 11 12, 00:43)
man irgi nepavyko..... vėl rūkau. Bet ben ne visai kaip "kaminas" dabar surūkau po 2 -5 cigaretes į parą. Drįstu dar mąstyti apie kovą su šituo brudu.... Bet jau nebedrįstu konkretinti nuo kada.
Vat ir aš taip mąstau. Tikiuosiu, kad tai nebus viso gyvenimo mąstymas. Kam tempti gumą? Niekaip negaliu atsakyti sau į šį klausymą
[quote=nicorrette,2005 11 10, 14:50]
Labas visoms mastancioms mesti rukyti!
Ruosdamasi lapkricio 15 ,tai didziajai dienai ,mazinu po truputi cigareciu kieki,kurias per diena surukydavau.Bemazinant atsirado didelis noras vis kazka uzkasti.Ypac,kazkodel,norisi kazko saldaus.Bet jau dabar nujauciu,kad labai stipriai psichologiskai reikia nusiteikti metimui.Stiprybes jums ir istvermes visoms,besiruosiancioms mesti.Iki
Ruosdamasi lapkricio 15 ,tai didziajai dienai ,mazinu po truputi cigareciu kieki,kurias per diena surukydavau.Bemazinant atsirado didelis noras vis kazka uzkasti.Ypac,kazkodel,norisi kazko saldaus.Bet jau dabar nujauciu,kad labai stipriai psichologiskai reikia nusiteikti metimui.Stiprybes jums ir istvermes visoms,besiruosiancioms mesti.Iki
[quote=Linuute,2005 11 12, 02:05]
[/quote]
nenoriu gasdinti, bet prisimenu kai nerūkiau metus laiko priaugau nei daug nei mažai 15 kg na, esu linkusi storėt, bet tada tai buvo kažkas labai negerai, prisimenu save stovinčia prie sriubos puodo ir srebiančią tiesiai iš samčio
kartą pas draugę užsukau, žiūriu jos mama, tokia gerokai papilnėjusi, virtuvėj tiesiai iš puodo sriubą lapnoja , sakau "musiet rūkyt metėt?" ir neapsirikau
žodžiu, tam reikalui ruoštis irgi reikia, nu bet sveikata svarbiau, būsim mielos raudonskruostės moterytės spurgytės bet tai laikina, kai bus lengviau kvėpuoti, lengviau ir sportuoti, bus daugiau laiko ir finansų savo sveiką kūną gražint
[/quote]
nenoriu gasdinti, bet prisimenu kai nerūkiau metus laiko priaugau nei daug nei mažai 15 kg na, esu linkusi storėt, bet tada tai buvo kažkas labai negerai, prisimenu save stovinčia prie sriubos puodo ir srebiančią tiesiai iš samčio
kartą pas draugę užsukau, žiūriu jos mama, tokia gerokai papilnėjusi, virtuvėj tiesiai iš puodo sriubą lapnoja , sakau "musiet rūkyt metėt?" ir neapsirikau
žodžiu, tam reikalui ruoštis irgi reikia, nu bet sveikata svarbiau, būsim mielos raudonskruostės moterytės spurgytės bet tai laikina, kai bus lengviau kvėpuoti, lengviau ir sportuoti, bus daugiau laiko ir finansų savo sveiką kūną gražint
QUOTE(DiDiDu @ 2005 11 09, 22:55)
Oi laikykitės mergaitės Mečiau rūkyti prieš tris metus. Dar ir dabar norisi sutraukti cigariuką. Laikykitės
aciu labai už palaikymą, taip pat ir Julyytei, ir neues, ir adriannai,
pagalvojau, kad man kaskart nepavyksta mesti gal todėl, kad aplink niekas nepalaiko, atvirkščiai, berods tik ir laukia kol eilinį kartą nepavyks: "nuuu, vis dar nerūkai?"
arba "kur eini, cigarečių pirkti?" , o ir mama (kartu gyvenam) cigaretės iš burnos neišsiima
taigis, žiūriu į laikrodį, liko 24 val ir KVIT...
bet žinot merginos, mesti reik iš kart, neimti daugiau nei vienos! žinau tai iš savo šimtkartinių bandymų, kankinuosi visą dieną ar dvi ir nesusilaikau...nu tik vieną dūmelį ir tos nerūkimo kančios nueina velniop, grįžtu į pradinį tašką
TAIGIS, NEI VIENOS DAUGIAU!!!
papasakosiu dar vieną labai liūdną įvykį, visai gali būti susijusį su rūkymu:
sužinojau, kad buvusi kursiokė laukiasi, pasidžiaugiau, atėjus laikui gimdyt skambinu pasidomėti kaip reikaliukai, o reikalai tokie, vaikelis gimė labai ligotas, po kelių dienų palaidojo, mama aišku labai sielojasi, verkia, klausimas "kodėl man taip?", pagalvojau, gal ir ne dėl to, kad ji rūkė nuo mokyklinio suolo ir visą neštumo laiką rūkė, bet.... būtent šis įvykis ir paskatino mane baigt su tuo reikalu su visam, negalėsiu atleisti sau, jeigu...
QUOTE(skristi @ 2005 11 09, 23:17)
ištrauka iš straipsniuko:
PRIEŠ METANT RŪKYTI
Iš pat pradžių nuspręskite, kiek cigarečių tą dieną surūkysite. Už kiekvieną papildomą cigaretę atidėkite į taupyklę pasirinktą sumą pinigų.
Jei pasiseks sumažinti per dieną surūkomų cigarečių skaičių iki 7, pats laikas paskirti visiško metimo dieną.
Nerūkykite automatiškai
Netuštinkite peleninės. Ji primins jums kiek surūkėte cigarečių per dieną, nemaloniai nuteiks ir senų nuorūkų kvapas.
Laikykite cigaretę priešingoje rankoje nei esate įpratę, cigarečių pakelį laikykite vis kitoje, neįprastoje vietoje.
Nepirkite cigarečių dėžėmis. Palaukite kol cigarečių pakelis bus tuščias, tik tuomet pirkite kitą.
Jei mėgstate rūkyti su draugais, rūkykite vieni. Pastatykite savo kėdę į nepatogią vietą, kurioje negalėtumėte galvoti nieko kito tik apie cigaretes ir jų neigiamą poveikį.
Rinkite savo nuorūkas į didelį stiklinį indą, kad matytumėte kiek šiukšlių jūs sukuriate.
PRIEŠ METANT RŪKYTI
Nerūkykite automatiškai
OI oi Man tokie dalykai nepadetu! As niekada nerukau, pvz:. eidama Jeigu visa laika eiciau, tai tikrai niekad nerukyciau. Esme ta, kad man butent patinka rukyti taip, kaip patinka. Ir kol man patiks, as tikrai nemesiu. Jau po keliu bandymu pasinaudoti sia instrukcija is isiucio surukyciau pakeliu daugiau
Buvau keleta kartu metusi rukyti. Metus, du nerukiau. Padejo butent tikslas, kurio svarba buvo tokia didziule, kad nugalejo nora rukyti.
Buvau labai nepasitikinti savo jegomis, perdaug save menkinau ir karta nusprendziau sau irodyti, kad nesu niekas. As nutariau, kad jei nesugebesiu mesti, tada busiu visiskas niekas. Ir taip itikejau, kad paciai pasidare baisu, prisigalvojau sau, kaip smuksiu jei nesilaikysiu isbandymo, kaip uzpuls nesekmes ir t.t. Verkiau 2 savaites, ciulpdama ciupa-ciupsus, bet meciau! NUOSTABUS JAUSMAS!
Sekanti karta leme begalinis noras sportuoti. Kadangi sportas nu niekaip nesiriso su cigaretem - meciau. Ta kart nerukiau kokius 2.5 metu, nes po sportu pastojau. Vel pradejau rukyti del stresinio darbo ir problemu seimoje. Tas noras vistiek islieka ir visa likusi laika teks su tuo kovoti uzplaukus silpnybes momentams. Mano pazistamas jau 10 metu neruko, o jam vistiek uzeina noras iki siol. Taciau , jei tik yra nors menkiausia ideja, noras - griebkites ir meskite! Nes, bet kokiu atveju verta pabandyti ir apsivalyti nuo nikotino.
Pagarba metusioms
nuus, mergelės uogelės, kvepiančios gėlelės kaip einasi, kaip nuotaikos?
šiandien pirmoji mūsų sveiko gyvenimo diena,
pateikiu ataiskaita: jaučiuosi taip diena greičiausiai nebus labai darbinga, bet nusiteikusi kovingai
šiandien pirmoji mūsų sveiko gyvenimo diena,
pateikiu ataiskaita: jaučiuosi taip diena greičiausiai nebus labai darbinga, bet nusiteikusi kovingai