Argumentu tai sitoj diskusijoj maziausiai. Argumentuoti gali tos, kurios turi vyresnius vyrus, pragyveno ne vienerius metus, oi ne vienerius, vaiku susilauke, namus susitvarke. O gal ankstesniu santuoku vaikus augina. Tai seima. Jau gali kazkam papasakoti kas ir kaip.
Kas neturi tokio vyro, tai ir argumentai tik toki: nepatinka vyresni ir viskas. Ka daugiau gali pasakyt? Teorija...
O kas negyvena su vyresniais, bet turi "drauga" tevo amziaus, giria be proto ji, o tas dar ten kazkur, kazkaip, kazkodel....nei statuso to zmogaus, nei zino apie ji, arba itaria, bet negi pasakysi? Maza andzeliku filipoviciuciu ant Lietuvos? O kai Holivudo pavyzdziais argumentuoja.....ech vargeli......
Kai pagyvens tos 20 ar 22 su tokiu vyresniu 20-30 metu kokius metelius 15-25 , o gal ir tiek nereiks, tada ir nuomone atsiras ir argumentai.....ir kas zino ar ji isliks tokia, kaip ir siandien, kai viskas dar toli, miglose......
Zmogaus laisve baigiasi ten , kur prasideda kito zmogaus laisve, t.y. jeigu tu niekam nedarai zalos, neskriaudi ar kitaip nepakenki. Matyt nesuprantai ar nenorejai sito suprasti.
Laisve, tai nereiskia, kad galima daryti ka nori.....
Kai nauja draugyste kuriasi griaudama seima - tai yra laisves pazeidimas, tos seimos atzvilgiu;
Laisve, tai nereiskia, kad galima daryti ka nori.....
Kai nauja draugyste kuriasi griaudama seima - tai yra laisves pazeidimas, tos seimos atzvilgiu;
niekaip nesuprantu, is kur tu istraukei apie griaunama seima? gal perdaug zurnalu skaitai?
ir kaip jau sakiau, net jeigu as buciau sugriovus, vadinasi tiek tai seimai ir tereikejo. nes vyras kuris myli zmona ir kurio seima tvirta pasiustu tokia studente su vejais galvoj toli toli.
nu jau, jei pasirinkau ir gyvenu su jaunesniu ir niekad negalėsiu net minties leist sau apie vyresnį ( čia kalbant apie 20-30 metų skirtumą), tai argumentai - nebeargumentai? Man labai kvailai skamba ir tas jaunesnių ar bendraamžių menkinimas. Nepasisekė sutikt 20mečio atsakingo, norinčio šeimos, blaiviai mąstančio apie tolimesnį gyvenimą jaunuolio, tai psio? Hasta la vista?
QUOTE(Žuvė @ 2006 10 13, 11:33)
nu jau, jei pasirinkau ir gyvenu su jaunesniu ir niekad negalėsiu net minties leist sau apie vyresnį ( čia kalbant apie 20-30 metų skirtumą), tai argumentai - nebeargumentai? Man labai kvailai skamba ir tas jaunesnių ar bendraamžių menkinimas. Nepasisekė sutikt 20mečio atsakingo, norinčio šeimos, blaiviai mąstančio apie tolimesnį gyvenimą jaunuolio, tai psio? Hasta la vista?
nemenkinu. tiesiog man charakteris ir pomegiai tokie, kad su bendraamziais man paprasciausia neidomu. as gerai jauciuosi salia vyro, kuris uz mane daugiau zino, daugiau patyre, kurio galima paklaust patarimo. kitoms gal priesingai.
QUOTE(Dios @ 2006 10 13, 12:39)
<...> uz mane daugiau zino, daugiau patyre, kurio galima paklaust patarimo. <...>
neasmeniškai taikiau
o kalbant apie išvardintus požymius, hmm, tai yra labai reliatyvu: žinios ne nuo amžiaus priklauso, patirtį taip pat ir jaunas žmogus gali turėti didžiulę (pvz.:tarkim augišiltnamio sąlygom, o bendraamžis perėjo ir karą, ir marą). Apie patarimus: tai yra labai individualu, vieni gali pas tėvus klaust, uošvius, šiaip kompetetingus asmenis nuo priklausančios situacijos, kiti lauks, nervuosis kol įgaus drąsos paklaust net pas artimiausią draugę. Sakyčiau, tai yra paties žmogaus asmeninės savybės.
O kaip pavyzdį, galiu pateikt savo vyrą: pagal visiems matomus pomėgius ir gyvenimo būdą niekada negalima būtų pasakyti, kad žmogus nerealiai mėgsta istoriją/geografiją, skaito, domisi, pasakoja/dalinasi, ką naujo sau atrado. Pačiai nelabai įdomu buvo istorija nei mokyklos laikais, nei vėliau. Taigi, šiuo požiūriu esam stipriai skirtingi. Atkreipiau dėmesį, kad dviese būdami kalbamės ne apie kasdienius dalykus, o šiandieninius įvykius siejam su istoriniais faktais. Beje, vyras jaunesnis 5 metais, o meilę istorijai ir geografijai turi nuo 6 metų ( kai tik išmoko skaityti ir pirmosios knygos buvo brolio istorijos vadovėliai).
man kas cia toj diskusijoj kliuva tai kai kuriu personu jautimasis virsesnemis. o tokie zmones automatiskai sukelia nora badytis. mazdaug "as turiu, as zinau o kas cia jus tokios" ir taip toliau. gerai, turekit, zinokit, bet niekam tai neidomu.
taip, bedraamziu tarpe pasisekimo neturiu. nors isvaizda nesiskundziu, bet turiu del tam tikru charakterio savybiu man sunku pritapti prie kolektyvo, prie aplinkos, draugu turiu mazai, i vakarelius beveik niekas nekviecia, vaikinai demesi rodo retokai. paauglystej del to pergyvenau, o dabar ne. susirandu zmoniu kurie idomus man ir kuriems idomi as. susitikineju su vyriskiu, su kuriuo yra abipuse trauka ir abipusiai jausmai. ir man taip yra gerai. visai nenoriu keistis ir stengtis itikt bendraamziu mainstream'ui.
visapusiskai palaikau Grange. ir manau tie pamokymai kaip "numesk svorio" tai nekvepia nei branda, nei ismintim.
taip, bedraamziu tarpe pasisekimo neturiu. nors isvaizda nesiskundziu, bet turiu del tam tikru charakterio savybiu man sunku pritapti prie kolektyvo, prie aplinkos, draugu turiu mazai, i vakarelius beveik niekas nekviecia, vaikinai demesi rodo retokai. paauglystej del to pergyvenau, o dabar ne. susirandu zmoniu kurie idomus man ir kuriems idomi as. susitikineju su vyriskiu, su kuriuo yra abipuse trauka ir abipusiai jausmai. ir man taip yra gerai. visai nenoriu keistis ir stengtis itikt bendraamziu mainstream'ui.
visapusiskai palaikau Grange. ir manau tie pamokymai kaip "numesk svorio" tai nekvepia nei branda, nei ismintim.
sutinku, kad ne ta tema, kur galima būtų moralizuot dėl svorio. Pati kovoju su antsvoriu ir todėl galiu pasakyt nuo savęs: viršsvoris labai kenkia sveikatai. Tik tiek tuo klausimu.
Dar prisiminiau vieną kažkur skaitytą faktą ( turinčios vyresnius draugus/vyrus - čia jums ): žinomi pasaulyje mokslininkai, kompozitoriai, dailininkai gimė būtent tose šeimose, kur mama buvo jauna, o tėtis žymiai vyresnis. Taigi, visos viltys į jus, brangiosios, mums vunderkindų reikia
Dar prisiminiau vieną kažkur skaitytą faktą ( turinčios vyresnius draugus/vyrus - čia jums ): žinomi pasaulyje mokslininkai, kompozitoriai, dailininkai gimė būtent tose šeimose, kur mama buvo jauna, o tėtis žymiai vyresnis. Taigi, visos viltys į jus, brangiosios, mums vunderkindų reikia
QUOTE(Žuvė @ 2006 10 13, 14:13)
Stengsimės Nors šitą ir aš esu girdėjus, bet vėl gi, labai nesureikšminu.
Įdomiai čia kai kurios pasisako: "tarp bendraamžių neturiu pasisekimo, sunku rasti bendrą kalbą..."
Nu žinokit nei išvaizda, nei viršsvoriu tikrai baisiai nesiskundžiu Galiu bendraut su savo bendraamžiais ir su jaunesniais, ir su vyresniais. Ir pasisekimo visokiame amžiaus tarpsny turėjau Ir draugų bendraamžių turiu ir po barus vaikštau, į šokis pokius nueinu Bet, mielosios, gyventi aš noriu tik su ne mažiau kaip 10-15 metų vyresniu vyru Maniškis net ir dar vyresnis Bendravime aš metų skirtumo nejaučiu, manęs jis nemoralizuoja, o paauklėt aš ir pati jį galiu Man taip yra gerai, toks mano pasirinkimas.
Dar daugiau, niekas nesako, kad gyvent su bendraamžiu yra blogai. (Turėjau ir tokį, tik pragyvenom vos 3 metus ), taip pat negaliu smerkt tų, kurios gyvena su jaunesniu, nors pati rodos, gink Dieve, jaunesnio nesirinkčiau Tai jūsų pasirinkimas.
Ir galų gale. Aš mėgstu visada sakyt: niekada nesakyk niekada... Pasakiau ir pagalvojau: mažu pensijoj būdama kokį jaunuolį susirasiu
QUOTE(Dios @ 2006 10 13, 12:39)
as gerai jauciuosi salia vyro, kuris uz mane daugiau zino, daugiau patyre, kurio galima paklaust patarimo. kitoms gal priesingai.
Mamos ar tecio irgi galima paklaust, jei cia toks argumentas del gyvenimo su vyresniu, ju patirtis tikrai didesne nei vaiku. Dar yra ir kitu ziniu saltiniu. O patirtis dar ne viskas - kitas ir 100 metu sulaukes, toliau savo grycios nieko nemate, nieko nezino ir neismano.
Patirti teks mum kiekvienai savo uzgyvent, pagreitintai nieko neiseis.
Ar argumentas, kad nenori vyresnio, nes turi jaunesni? - aisku.Turi ir nebeieskai, tiesiog myli ir gyveni.
Na, o jei nesiseka su vienmeciais, tai nesiseka, gal nuo to ir reikejo pradet?
ps. sumaliau cia as, bet atsakymai ne vien Dios skirti.
Ir dar. Dios, niekada nesakiau, kad konkreciai TU kazka nuo kazko nuviliojai. Tiesiog tokiu atveju yra labai daug (pati uzsiminei apie zurnalus, matyt, skaitei )
...Aš esu JIS ir galiu tiesiog išdėstyti savo nuomonę apie santuoką:
Anksčiau, kol buvau jaunesnis, man santuoka atrodė visiškai kvailas ir pasenęs dalykas. Per paskutinius porą metų taip viskas pasikeitė. Tikriausiai negalėčiau net konkrečiai išdėstyti motyvų kodėl manau, kad dviejų mylinčių žmonių santykiuose yra taip svarbi santuoka. Beje kalbėdamas apie santuoką - kalbu apie bažnytinę, apie įsipareigojimą prieš Dievą. Žinoma, kai labai myli žmogų - tai pirmiausia įsipareigoji prieš jį ir prieš patį save. O kai matai, kad ateina laikas - tai gali ir Dievui pasižadėt mylėt, gerbt ir saugot savo meilę...
cia yra postas is visai kitos diskusijos "ka vyrai masto apie santuka"
paskaiciau ir pagalvojau- gal cia viena is priezasciu, kodel renkamasi vyresni
nes daugumai moteru santuoka visgi svarbu
Anksčiau, kol buvau jaunesnis, man santuoka atrodė visiškai kvailas ir pasenęs dalykas. Per paskutinius porą metų taip viskas pasikeitė. Tikriausiai negalėčiau net konkrečiai išdėstyti motyvų kodėl manau, kad dviejų mylinčių žmonių santykiuose yra taip svarbi santuoka. Beje kalbėdamas apie santuoką - kalbu apie bažnytinę, apie įsipareigojimą prieš Dievą. Žinoma, kai labai myli žmogų - tai pirmiausia įsipareigoji prieš jį ir prieš patį save. O kai matai, kad ateina laikas - tai gali ir Dievui pasižadėt mylėt, gerbt ir saugot savo meilę...
cia yra postas is visai kitos diskusijos "ka vyrai masto apie santuka"
QUOTE(Beigbeder @ 2006 10 13, 14:02)
Ar argumentas, kad nenori vyresnio, nes turi jaunesni? - aisku.Turi ir nebeieskai, tiesiog myli ir gyveni.
ar ta argumenta apvertus jis vistiek butu argumentas? nenoriu jaunesnio, nes turiu vyresni -- myliu ir dziaugiuosi.
Na, o jei nesiseka su vienmeciais, tai nesiseka, gal nuo to ir reikejo pradet?
nesiseka. bet man del to galvos neskauda. nes yra su kuo sekasi. be to, net jei nuo vienmeciu demesio man butu sunku atsigint, butent si vyra siaip ar taip buciau pamilus.
QUOTE(Lexy @ 2006 10 13, 15:09)
[color=blue]...Aš esu JIS ir galiu tiesiog išdėstyti savo nuomonę apie santuoką:
Dabar sužinojau, kodėl nesirinkau vyresnio. Nepyk, Lexy, čia tik šiaip, tikrai nesišaipau. Man nei santuoka nėra gyvenimo tikslas, nei juo labiau bažnytinė O šiaip nors maniškis už mane tik truputį vyresnis, bet apie santuoką jis galvoja netgi labiau už mane
O šiaip pagalvojau, kad jūs vis tiek viena kitai neįrodysit, kas geriau. Vienai geriau vyresnis, kitai jaunesnis, trečiai vienmetis. Svarbu, kad žmonėms būtų gera kartu