aciu pasieskosiu, labai jau man rupi pabandyti toki padaziuka pasidaryti
o dar, galvoju, kokių užpiltinių skanių būtų galima iš jų pasigaminti?
kas gal bandėt, turėtų būt skanu...
kas gal bandėt, turėtų būt skanu...
QUOTE(kulipka @ 2010 09 30, 23:54)
o dar, galvoju, kokių užpiltinių skanių būtų galima iš jų pasigaminti?
kas gal bandėt, turėtų būt skanu...
kas gal bandėt, turėtų būt skanu...
Negaminau, bet radau tokį užpilo receptą (http://www.virejai.lt/index.php?m=receptai&veiksmas=rodyti&id=423&kat_id=27&kat_id2=):
Šermukšnių užpilo receptas
1 kg obuolių
250 g šermukšnių uogų
400 g cukraus
Šiek tiek cinamono
Uogas užpilti verdančiu vandeniu, po 5 10 min. vandenį nupilti, uogas sudėti į puodą, įpilti 0,5 stiklinės vandens, pašutinti uždengus dangčiu, kol uogos sutrūkinės, po to pertrinti per tankų sietelį. Paruošti obuolių tyrę. Šermukšnių ir obuolių tyrę sumaišyti, suberti cukrų ir maišant virti 20 25 min. Karštą masę sudėti į stiklainius ir sterilizuoti verdančiame vandenyje; 1 l stiklainius 20 min., 0,5 l 15 min.
QUOTE(Natalja200710 @ 2010 10 02, 13:54)
Negaminau, bet radau tokį užpilo receptą (http://www.virejai.lt/index.php?m=receptai&veiksmas=rodyti&id=423&kat_id=27&kat_id2=):
Šermukšnių užpilo receptas
1 kg obuolių
250 g šermukšnių uogų
400 g cukraus
Šiek tiek cinamono
Uogas užpilti verdančiu vandeniu, po 5 10 min. vandenį nupilti, uogas sudėti į puodą, įpilti 0,5 stiklinės vandens, pašutinti uždengus dangčiu, kol uogos sutrūkinės, po to pertrinti per tankų sietelį. Paruošti obuolių tyrę. Šermukšnių ir obuolių tyrę sumaišyti, suberti cukrų ir maišant virti 20 25 min. Karštą masę sudėti į stiklainius ir sterilizuoti verdančiame vandenyje; 1 l stiklainius 20 min., 0,5 l 15 min.
Šermukšnių užpilo receptas
1 kg obuolių
250 g šermukšnių uogų
400 g cukraus
Šiek tiek cinamono
Uogas užpilti verdančiu vandeniu, po 5 10 min. vandenį nupilti, uogas sudėti į puodą, įpilti 0,5 stiklinės vandens, pašutinti uždengus dangčiu, kol uogos sutrūkinės, po to pertrinti per tankų sietelį. Paruošti obuolių tyrę. Šermukšnių ir obuolių tyrę sumaišyti, suberti cukrų ir maišant virti 20 25 min. Karštą masę sudėti į stiklainius ir sterilizuoti verdančiame vandenyje; 1 l stiklainius 20 min., 0,5 l 15 min.
aš turėjau minty su alkoholiu, bet šita irgi superiškai skamba, ačiū
QUOTE(xxxkatulkaxxx @ 2010 10 04, 16:39)
Gal galite kas pasakyti kur rasti sermuksniu aplink Kauna, zinoma ne prie keliu?
manau, reik sukt į miško keliuką kokį nors ir eit mišku, tikrai bus