Kažkur girdėjau, kad šermukšniu uogienė yra labai skani.
Norėciau išsivirti. Gal kuri nors esate virusi? Ar ji tikrai skani?
Aš žinau šermukšnių uogienės su obuoliais receptą. Darbo nemažai, bet uogienė
Reikia po litrą šermukšnių uogų, supjaustytų skiltelėmis obuolių ir cukraus; pakelio vanilinio cukraus, 0,5 a. šaukšt. cinamono, 1 stikl. obuolių sulčių.
Šermukšnius užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti apie 2 dienas vėsesnėje vietoje. Išmirkusias uogas išgriebti, nuvarvinti, perrinkti, suberti į puodą, užberti cukrumi ir palikti parą, kad atsirastų sulčių. Tada įpilti obuolių sultis lėtai užvirinti, dėti obuolius ir virti, kol ims tirštėti. Baigiant suberti cinamoną ir vanilinį cukrų.
Reikia po litrą šermukšnių uogų, supjaustytų skiltelėmis obuolių ir cukraus; pakelio vanilinio cukraus, 0,5 a. šaukšt. cinamono, 1 stikl. obuolių sulčių.
Šermukšnius užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti apie 2 dienas vėsesnėje vietoje. Išmirkusias uogas išgriebti, nuvarvinti, perrinkti, suberti į puodą, užberti cukrumi ir palikti parą, kad atsirastų sulčių. Tada įpilti obuolių sultis lėtai užvirinti, dėti obuolius ir virti, kol ims tirštėti. Baigiant suberti cinamoną ir vanilinį cukrų.
QUOTE(mari4 @ 2005 08 30, 17:32)
bet mano šeimyna nesusigundė (net neparagauja )
Galėtum ir pasidalint Mano diškis vis eina pro šermukšnius ir sako tėčiui: "Žiūrėk, jau šermukšniai raudoni. Reik babai pasakyt, kad uogienę jau virtų"
va kokių receptų radau:
1 kg šermukšnių (rinktų po pirmųjų šalčių arba kuo vėliau rudenį)
1,5 kg cukraus
2 stiklinės vandens
Šermukšnius perrenkame, nuplauname ir suberiame į iš cukraus ir vandens išvirtą sirupą. Paverdame apie 10 min., po to paliekame per naktį. Antrą kartą verdame, kol uogienė išverda, supilame į paruoštus stiklainius ir uždarome.
***
Ingredientai:
* Šermukšnis Šermukšnis, uogos, 1 kilogramas
* Cukrus Cukrus, 1 kilogramas
* Vanduo Vanduo, 3 stiklinės
Gaminimas:
Uogienei Šermukšnių uogienė renkamos po pirmųjų šalnų pašalusios Šermukšnių uogienė surinkus anksčiau, prieš verdant Šermukšnių uogienė per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš Šermukšnių uogienė atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos Šermukšnių uogienė kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir Šermukšnių uogienė kol vanduo Šermukšnių uogienė virti. Po to karštas vanduo Šermukšnių uogienė uogos vėl užpilamos šaltu vandeniu ir vėl Šermukšnių uogienė kol vanduo užverda. Šermukšnių uogienė pakartojama 3 kartus. Šermukšnių uogienė ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta Šermukšnių uogienė rauginių medžiagų.
Iš cukraus ir vandens išverdamas Šermukšnių uogienė atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos Šermukšnių uogienė ir laikomos apie 24 Šermukšnių uogienė kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną Šermukšnių uogienė su sirupu iš lengvo Šermukšnių uogienė kol pradeda Šermukšnių uogienė Uogienė verdama 10 15 Šermukšnių uogienė graibant putas. Po Šermukšnių uogienė jei sirupas Šermukšnių uogienė skystas, uogos išgriebiamos Šermukšnių uogienė į dubenį, o sirupas dar Šermukšnių uogienė iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas Šermukšnių uogienė uogų. Indas kelis Šermukšnių uogienė sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų Šermukšnių uogienė tuomet supilama į Šermukšnių uogienė stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
***
iš esmės toks pats kaip ankstesnysis:
Ingridientai:
1 kg uogų,
1 kg cukraus,
2 stiklinės vandens.
Gaminimas
Geriausia šermukšnių uogas skinti po pirmųjų šalnų. Nuplautas užpilame šaltu vandeniu ir kaitiname iki virimo. Pakeičiame vandenį ir dar 2-3 kartus paviriname, kad uogos prarastų kartumą. Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą, į jį suberiame uogas ir laikome 12 valandų, po to verdame 15-20 minučių vis nugraibydami putas. Išvirtą atvėsusią uogienę supilstome į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarome.
1 kg šermukšnių (rinktų po pirmųjų šalčių arba kuo vėliau rudenį)
1,5 kg cukraus
2 stiklinės vandens
Šermukšnius perrenkame, nuplauname ir suberiame į iš cukraus ir vandens išvirtą sirupą. Paverdame apie 10 min., po to paliekame per naktį. Antrą kartą verdame, kol uogienė išverda, supilame į paruoštus stiklainius ir uždarome.
***
Ingredientai:
* Šermukšnis Šermukšnis, uogos, 1 kilogramas
* Cukrus Cukrus, 1 kilogramas
* Vanduo Vanduo, 3 stiklinės
Gaminimas:
Uogienei Šermukšnių uogienė renkamos po pirmųjų šalnų pašalusios Šermukšnių uogienė surinkus anksčiau, prieš verdant Šermukšnių uogienė per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš Šermukšnių uogienė atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos Šermukšnių uogienė kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir Šermukšnių uogienė kol vanduo Šermukšnių uogienė virti. Po to karštas vanduo Šermukšnių uogienė uogos vėl užpilamos šaltu vandeniu ir vėl Šermukšnių uogienė kol vanduo užverda. Šermukšnių uogienė pakartojama 3 kartus. Šermukšnių uogienė ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta Šermukšnių uogienė rauginių medžiagų.
Iš cukraus ir vandens išverdamas Šermukšnių uogienė atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos Šermukšnių uogienė ir laikomos apie 24 Šermukšnių uogienė kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną Šermukšnių uogienė su sirupu iš lengvo Šermukšnių uogienė kol pradeda Šermukšnių uogienė Uogienė verdama 10 15 Šermukšnių uogienė graibant putas. Po Šermukšnių uogienė jei sirupas Šermukšnių uogienė skystas, uogos išgriebiamos Šermukšnių uogienė į dubenį, o sirupas dar Šermukšnių uogienė iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas Šermukšnių uogienė uogų. Indas kelis Šermukšnių uogienė sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų Šermukšnių uogienė tuomet supilama į Šermukšnių uogienė stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
***
iš esmės toks pats kaip ankstesnysis:
Ingridientai:
1 kg uogų,
1 kg cukraus,
2 stiklinės vandens.
Gaminimas
Geriausia šermukšnių uogas skinti po pirmųjų šalnų. Nuplautas užpilame šaltu vandeniu ir kaitiname iki virimo. Pakeičiame vandenį ir dar 2-3 kartus paviriname, kad uogos prarastų kartumą. Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą, į jį suberiame uogas ir laikome 12 valandų, po to verdame 15-20 minučių vis nugraibydami putas. Išvirtą atvėsusią uogienę supilstome į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarome.
QUOTE(juvile @ 2009 08 17, 17:28)
Sveikos SM koleges , šie metai kaip matosi bus gausūs šermukšnių derliumi. Pasidalinkite patirtimi - gal kas verdate uogienę ar šiaip kokių skanumynų iš šermukšnių uogų? Girdėjau kad jos ir vitaminų turi nemažai...
Parašysiu truputėlį plačiau apie šermukšnius.
Paprasto šermukšnio vaisiai yra aitriai kartūs.
Vaisiai noksta rugsėjo spalio mėnesį.,bet juos geriausia rinkti po šalnų,nes pašalę vaisiai saldesni.,ne tokie kartūs.
Galima ušaldyti šaldytuve ,ir po poros parų jie bus skanesni.
Saldžiavaisiai kultūriniai šermukšniai tinka valgyti švieži,perdirbti ir,nešaldyti.
Kai nera galimybių pašaldyti,jų vaisius reikia palaikyti keletą min. verdančiame vandenyje,įberti truputėlį druskos po to perplauti šaltu vandeniu.
Šerukšnių uogienė su kriaušėmis arba obuoliais
1kg. sermuksniu,
400g. obuoiu arba kriausiu,
1,6kg cukraus,
2 stiklin4s vandens,
obuolius arba kriaušes nulupti išimti seklalizdžius ,supjaustyti skiltelemis.
Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą.
Šermukšnius ,obuolius arba kriaušes subert į vieną puodą,užpilti karštu sirupu,4-5 min pavirtiir,palikti 10-12 val.pastovėti.
Antrą kartą virti kolišvirs.
Karštą uogienę supilstyti ,sandariai uždaryti apverus palaikyti.
Aš nuo savęs į šia uogienę įberiu graikiškų riešutų.
Dar šermukšniu galima marinuoti,daryti šermukšnių užpiltinę,trauktinę.
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
ir as noreciau daugiau receptuku. dabar kaip tik sermuksniu metas sugalvojau ka nors pasidaryti. bandysiu uogiene is cia isvardintu jau ir dar noreciau koki nelabai saldu padaziuka is sermuksniu kad prie mesos tiktu, gal turite kokiu ideju?
QUOTE(emiliuxas @ 2010 09 22, 17:22)
ir as noreciau daugiau receptuku. dabar kaip tik sermuksniu metas sugalvojau ka nors pasidaryti. bandysiu uogiene is cia isvardintu jau ir dar noreciau koki nelabai saldu padaziuka is sermuksniu kad prie mesos tiktu, gal turite kokiu ideju?
Emiliuxas,aš esu anksčiau rasiusi sermukšnių padažas su slyvomis.