Įkraunama...
Įkraunama...

Tupperware...pašnekesiai.

QUOTE(laurindre @ 2009 04 04, 20:51)
Galetu ir mums rauksles patiesinti lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

Aš manau, kad mums TW ir patiesina raukšles lotuliukas.gif , nes su TW indais sukamės virtuvėj nesusiraukusios thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rugpjutis08 @ 2009 04 05, 12:04)
Betgi yra kitų puikių receptų  ax.gif , man žele kažkaip asocijuojasi su vasara, o ir varškė vasarą skanesnė, ypač iš kaimo. Aš irgi užsisakiau, gausiu mėnesio gale, bet džiaugiuosi, nes šio mėnesio limitas jau išnaudotas  blush2.gif
O Velykom kepsiu zuikį apvalioj silikono formoj su skyle. Į jį pridėsiu virtų kiaušinių: gražiai atrodo, kai supjaustai  wub.gif


Aha, aš irgi kepsiu zuikį, man labai patinka iš Sonatinos receptų iš kalakutienos mirksiukas.gif Tikrai, dar ir kiaušinių galima įdėti mirksiukas.gif


QUOTE(davija @ 2009 04 05, 12:05)
Aš skrudinau sumuštinių keptuvėj mirksiukas.gif manau, kad gali ir keptuvėj, truputį paskrudint ir viskas mirksiukas.gif
Aš vietoj tavęs geriau daryčiau kokioj silikoninėj formoj mirksiukas.gif



QUOTE(rugpjutis08 @ 2009 04 05, 12:08)
Aš vieną kartą bandžiau silikoninėj, bet gavosi nelabai šventinės išvaizdos  blush2.gif


Vat ir aš bijau, kad bus ne šventinė išvaizda lotuliukas.gif Įtariu, kad einu parduotuvėn pirkti produktų ir bandysiu tą užkandį daryti. Na taip užsimaniau bigsmile.gif , tiek to ta išvaizda.
Atsakyti
Sveikutes, jungiuos ir as prie jusu 4u.gif Myliu TW biggrin.gif

Gal galit parasyti zuikio recepta, bandyciau ir as iskepti Velykoms ax.gif
Atsakyti
Sveika užsukusi... 4u.gif
QUOTE(Elvita @ 2009 04 05, 12:28)
Gal galit parasyti zuikio recepta, bandyciau ir as iskepti Velykoms  ax.gif

Turiu vieną iš paprastesnių receptukų su vištienos faršu, gal patiks.

Vštienos, 1 kiaušinis, 1 šaukštas krakmolo, druskos, prieskoniu, lydyto surio, džiovintų vaisių slyvų, obuoliukų ar kitokių. Vistiena sumalti, imušti kiaušinį, dėti prieskonių kokius mėgstame, krakmolą . Formuoti ,,zuiki": i vidu deti ismirkytus išmirkytus vaisius, supjiaustyta sūrį kūbeliais. iš 1,5 kg faršo kepti apie valanda. Baigiant apibarstyti tarkuotu suriu ir dar pakepti kol sūris išsilydys ,pabarstyti krapais,kmynais.
Tinka kaip saltas uzkandis.
Formuoju Žele žiedo formoje, prieš kepant palaikau šaldytuve, taip lengviau ir gražiau išsiima iš formos į kepimo indą.
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2009 04 05, 12:28)
Sveikutes, jungiuos ir as prie jusu  4u.gif Myliu TW  biggrin.gif

Gal galit parasyti zuikio recepta, bandyciau ir as iskepti Velykoms  ax.gif


O aš naudojuos šiuo receptuku iš Sonatinos lobyno, dabar bandysiu kepti Karūnoje ax.gif

Kalakutienos zuikis su sūriu

user posted image

0,9 kg maltos kalakutienos
1 puodelis pieno
1 puodelis džiūvėsėlių
1 smulkintas svogūnas
kelios skiltelės česnako
1 didelė smulkiai tarkuota morka
2 kiaušiniai
2 a. š. paukštienos ar kitokių mėgiamų prieskonių
1/4 a. š. pipirų
300 g fermentinio sūrio, supjaustyto nedideliais kubeliais
2 – 3 v. š. pomidorų padažo

Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
Dubenyje sumaišyti kalakutieną, pieną, džiūvėsėlius, kiaušinius, morkas. Svogūnus ir česnakus apkepinti šlakelyje aliejaus, kol suminkštės. Įmaišyti į faršą. Suberti prieskonius ir pipirus. Įmaišyti sūrio kubelius. Sudėti į skardą, drėgnomis rankomis suformuoti zuikį ir aptepti pomidorų padažu.
Kepti apie 1 val.

Man jis labai skanus. O šaltas irgi superinis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kregzde: 05 balandžio 2009 - 13:40
Šiek tiek statistikos blush2.gif
Šiandien virtuvėj naudojau: česnakų spaustuką, marinavimo indą, samtį, skustuką, silikoninę męntelę, žele žiedus didelį ir vidutinį, peilius (3 ar 4 nebežinau), dubenis (įvairius, skirtingų dydžių), atidarytuvą skardinėms, pjaustymo lentelę, 5,7 l puodą, 2,4 l puodą, Optimum dėžutes, Signature dėžutes, Iso Duo dubenį, Quick Shef'ą (šitas ne mano, gavau pasibandymui). Dar pamiršau silikoninį teptuką... Savaime kyla klausimas, kaip aš anksčiau sugebėdavau apsieit be šitų indų? O tuo pačiu ateina ir savikritika - kvailė buvau paskutinė, kad šitiek metų žinojau apie šių indų egzistavimą, bet visą laiką sau įteiginėjau, kad plastmasės už kosminę kainą manęs nedomina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simre: 05 balandžio 2009 - 14:01
QUOTE(simre @ 2009 04 05, 13:43)
Šiek tiek statistikos  blush2.gif
Šiandien virtuvėj naudojau: česnakų spaustuką, marinavimo indą, samtį, skustuką, silikoninę męntelę, žele žiedus didelį ir vidutinį, peilius (3 ar 4 nebežinau), dubenis (įvairius, skirtingų dydžių), atidarytuvą skardinėms, pjaustymo lentelę, 5,7 l puodą, 2,4 l puodą, Optimum dėžutes, Signature dėžutes, Iso Duo dubenį, Quick Shef'ą (šitas ne mano, gavau pasibandymui). Savaime kyla klausimas, kaip aš anksčiau sugebėdavau apsieit be šitų indų? O tuo pačiu ateina ir savikritika - kvailė buvau paskutinė, kad šitiek metų žinojau apie šių indų egzistavimą, bet visą laiką sau įteiginėjau, kad plastmasės už kosminę kainą manęs nedomina...


Tai papasakok ką čia tiek ir skanaus gaminai? bigsmile.gif
Atsakyti
Aciu uz receptukus, butinai isbandysiu smile.gif
Atsakyti
Visiškai nieko įpatingo - tinginį (dariau didesnę normą, tai prireikė dviejų žiedų), marinuoju atskirai karką ir šonkaulius (čia bus maistas už poros dienų), višta marinuojasi samba dubeny - kepsiu vakare, šaltibarščiai, virtos bulbos.
Atsakyti
Mano kolegės dabar vakarėliuose daro kalakutienos vyniotinius, karališkoj formoj arba karūnoj bigsmile.gif tarp jų yra senų vilkių, tai sako kai viskas sumaišyta, tą masę reik paimt į rankas ir ant lentutės stipriai mest, tipo padaužyt ją kelis kartus blink.gif Dar nebandžiau, ar pavyktų..... Aš tai darau paprastai kaip kotletus, iš akies viską ax.gif
Papildyta:
Merginos, pasakokit ką dedat į šitas 840ml arbatos dėžutes g.gif Man iš aukščio jos netelpa į spintelę, ir šiaip arbatos tokiais kiekias neperku, net nedovanoju niekam nes dovana aš ir pati turiu džiaugtis, o ne šiaip bet ką dovanot....

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo davija: 05 balandžio 2009 - 14:49
O aš Velykom darysiu "Paukščių lizdus" smile.gif
O mano receptas toks:
Reikės
4 riekelių rūkyto kumpio
4 riekelių šviežios nugarinės,
4 virtų kiaušinių,
miltų apvoliojimui, aliejaus kepimui, 2 šaukštų grietinės, druskos, pipirų, 1 kubelio grybų sultinio.

Kumpio riekeles ir nugarinę išmušti, kad būtų galima įvynioti kiaušinį. Kiaušinį įvynioti į kumpį, po to į prieskoniais pabarstytą nugarinę ir susmeigti smeigtuku. Apkepti keptuvėje, sudėti į Ultrapliusą, užpilti puodeliu sultinio, uždengti ir troškinti kol suminkštės. Baigiant troškinti, sudėti grietinę.
Patiekiant vyniotinius perpjauti skersai per pusę ir sudėti ant bulvių košės į dubenį perpjautomis pusėmis į viršų .
Viską apibarstyti krapais, petražolėmis ir patiekti su padažu kuriame troškinosi.

Nežinau, ar viską aiškiai parašiau ax.gif , bet atrodo tikrai velykiškai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2009 04 05, 13:43)
O tuo pačiu ateina ir savikritika - kvailė buvau paskutinė, kad šitiek metų žinojau apie šių indų egzistavimą, bet visą laiką sau įteiginėjau, kad plastmasės už kosminę kainą manęs nedomina...

Tą patį galiu ir aš pasakyti, dabar galvoju kiek kitaip. lotuliukas.gif
.......................................................................
Noriu pasidalinti receptuku, kuris naudingas tuo jog galime sunaudoti visus likučius esančius šaldytuve, ir paruošimas neužima daug laiko. mirksiukas.gif
Greita Pica.
Reikalinga keptuvė su dangčiu. Pica kepame ne orkaitėje, bet ant viryklės. Pabandžiau mikro bangų krosnelėje su "Exstraplius " indu, kepiau tik 8min, pavyko puikiai, gal net skaniau nei keptuvėje. Pabandykite gal patiks ir jums.

Produktai:
4 kiaušiniai, 4 šaukštai majonezo, 6 šaukštai miltų, picos prieskonių, druskos kiek kas nori.
Dešra, krabų lazdelės, pievagrybiai, rauginti agurkėliai, porai, svogūnai, ką mėgstame ir šiaip ką turime šaldytuve....
Lydytas sūris.
Tomatas.
Gerai išplakti kiaušinius, majonezą, miltus, pagardinti pieskoniais, druska. plakinį supilti į įkaitinta keptuvę su trupučiu aliejaus. Ant supiltos tšlos dėti jau minėtus mėgstamus, susmulkintus turimus produktus, prieskonius. Uždengti dangčiu, ir kepti ant lėtos ugnies, maždaug 15 min. Per tiek laiko apačia gražiai apskrunda, vis atidengus pažiūrėti, kaip krašteliai pradeda ruduoti, riestis, pasipučia kepinys baigia iškepti. Tada apibarstome tarkuotu lydytu sūriu, uždengiame dangčiu ir dar keletą minučių pakepame. Kepame tik ant lėtos ugnies! Sūriui išsilydžius pica pagaminta, paskaniname tomatu ir belieka valgyti.


Naudojau "ExtraPlius" 700ml talpos indą...

user posted image
Atsakyti