QUOTE(simre @ 2009 04 05, 13:43)
O tuo pačiu ateina ir savikritika - kvailė buvau paskutinė, kad šitiek metų žinojau apie šių indų egzistavimą, bet visą laiką sau įteiginėjau, kad plastmasės už kosminę kainą manęs nedomina...
Tą patį galiu ir aš pasakyti, dabar galvoju kiek kitaip.
.......................................................................
Noriu pasidalinti receptuku, kuris naudingas tuo jog galime sunaudoti visus likučius esančius šaldytuve, ir paruošimas neužima daug laiko.
Greita Pica.
Reikalinga keptuvė su dangčiu. Pica kepame ne orkaitėje, bet ant viryklės. Pabandžiau mikro bangų krosnelėje su "Exstraplius " indu, kepiau tik 8min, pavyko puikiai, gal net skaniau nei keptuvėje. Pabandykite gal patiks ir jums.
Produktai:
4 kiaušiniai, 4 šaukštai majonezo, 6 šaukštai miltų, picos prieskonių, druskos kiek kas nori.
Dešra, krabų lazdelės, pievagrybiai, rauginti agurkėliai, porai, svogūnai, ką mėgstame ir šiaip ką turime šaldytuve....
Lydytas sūris.
Tomatas.
Gerai išplakti kiaušinius, majonezą, miltus, pagardinti pieskoniais, druska. plakinį supilti į įkaitinta keptuvę su trupučiu aliejaus. Ant supiltos tšlos dėti jau minėtus mėgstamus, susmulkintus turimus produktus, prieskonius. Uždengti dangčiu, ir kepti ant lėtos ugnies, maždaug 15 min. Per tiek laiko apačia gražiai apskrunda, vis atidengus pažiūrėti, kaip krašteliai pradeda ruduoti, riestis, pasipučia kepinys baigia iškepti. Tada apibarstome tarkuotu lydytu sūriu, uždengiame dangčiu ir dar keletą minučių pakepame. Kepame tik ant lėtos ugnies! Sūriui išsilydžius pica pagaminta, paskaniname tomatu ir belieka valgyti.
Naudojau "ExtraPlius" 700ml talpos indą...