O dabar į temą
Gal kam pravers
Labai mano šeimyna mėgsta balandėlius, bet juos daryti daug terlionės, tad kadaise radau šį receptą ir iki šiol neatsidžiaugiu
1 kg faršo
1 -2 svogūno galvos, supjaustytos kubeliais
100 - 200 ml pomidorų padažo
1,5 kg susmulkinto kopūsto
1 stiklinė nevirtų ryžių
1 a. š. druskos
3 puodeliai vištienos sultinio
Keptuvėje apkepinti faršą, kol nebebus rausvas.
Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, svogūnus, ryžius, faršą, pomidorų padažą ir druską. Sudėti į Ultraplius indą, supilti sultinį ir kepti uždengtą iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos išmaišyti, vėl uždengti ir dar kepti 30 min. Tada įmaišau stiklinę grietinės ir kepu dar 20 min.
Kartais dar įdedu tarkuotos morkos...Druskos nededu, jei ruošiu sultinį iš kubelių
.