QUOTE(Asese @ 2009 03 29, 20:54)
Aš tai jogurtą darau paprastuose Samba dubenyse: padarau iš 2 litrų pieno jogurtą pagal Valentinos receptą
Valentinos receptas
Tik, kadangi neturiu Servofikso, darau pilną 2,5 l Samba dubenėlį, jį įdedu į didįjį 7,5 l Samba dubenį, kuriame įpilta šilto vandens
Gaunasi
QUOTE(elvike @ 2009 03 29, 20:55)
Gamindavau pagal Tupperwarinį receptą (pasirodo
, galvojau, kad jo nėra tarp visų receptų). Tik aš pirkdavau ir su vaisių skoniu, tik būtinai su bakterijom (man geriau surūgdavo su jomis).
Pašildykite 2 l pieno 400 temperatūroje, supilkite 0,25 l jogurto be priedų ir išmaišykite. Tuomet supilkite į pašildytą "Servofiks" indą, uždenkite dangtį ir palikite 200 temperatūroje 12-15 valandų (neatidaryti dangčio). Galite palikti 0.5 l jogurto kitam kartui. Gaminant jogurtą iš šio raugo, laikykite 6 - 8 valandas. Taip galima pasigaminti ir bifiliną.
Viduje gaudavosi tirštesnis, o iš išorės skystesnis, bet
QUOTE(laurindre @ 2009 03 29, 20:55)
Kuo naturalesnis, be priedu "dobilas", "danone", gal ir dar kokiu yra "bios"(bet man rodosi, kazkokiu e jame yra
)
QUOTE(Asese @ 2009 03 29, 20:56)
Aš perku Žemaitijos pieno Magiją
, bet manau, kad tiktų bet koks lietuviškas natūralesnis
Labai labai aciu
Šiaip tai aš angelas, tiesiog ant šluotos greičiau...