Įkraunama...
Įkraunama...

Suaugusi katė ir tualeto problemos

Dar galit pamėgint toj vietoj maisto padėti - paprastai katinai ten kur ėda, nedaro...
Atsakyti
smile.gif+2012 01 11, 01:50-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 01 11, 01:50)
O mūsiškis, atsiprašau už išsireiškima, bet  šikt  dry.gif  pradėjo periodiškai ne vietoj. Treti metai, kastruotas, visada švarus būdavo, nuo mažų dienų viską vietoj darydavo. Jokių pasikeitimų jo gyvenime berods neįvyko. Ir savo turtus periodiškai palieka toj pačioj vietoj, koridoriuj.  doh.gif Kažkada paskaičiau, kad kava nubarsty nuvalius, nepatiks kvapas. Pf... Finale pradėjom su ACE kaskart šveist, ir ką...nebepadarė neseniai toj vietoj. Šalia jos padarė.  swoon.gif Mest iš namų tai nieks nesiruošia, tiesiog nesuprantu ko jis prie tos vietos taip "priskreto" ir kaip nuo jos atpratint. Sakyčiau kvapas - nu tai lai sau eina dėžėn. Na "nemetė" jos dėžės, daro ir jon, bet nesuprantu kos jis būtent ten šikalioja. Aišku geriau nei ant kaldros.  lotuliukas.gif  Bet atrodo, kad jei nekrautų ten, tai ir naudotųsi tik savo WC, nes niekur kitur "avarijų" nebūna. Padaro ir tada jau kaip įkirptas lekia. Praktiškai iš tokio keisto elgesio ir supranti, kad tuoj "šiltas kvapelis" atsivys. Nesuprantu. Na neturi būt ten likę to kvapo po šveitimų, gi nelauki kol į linoleumą įsigers. Kokios čia psichologinės problemos ir nepatenkinti psichologiniai poreikiai jį kankina neturiu supratimo. Gal rutina kaip šeimoj užkniso, pramogų susigalvojo  lotuliukas.gif , na bet realiai mane jau irgi "užknist" ima... bent jau tiek, kad iš naujo susijungiau kompą ir susiradau šitą temą.  cool.gif


Turiu katę su tokia problema...... persę (matomai ior atsikratė jos dėl šios problemos) pirmom dienom lyg darė į dėžutę, paskuio pradėjo daryti prie lauko durų (ten ir ale kolidorius- antras ne paradinis išėjimas) keičiau kraikus (prieš tai buvo silikonas) vienas lyg patiko, gal keletą mėn į jį darė, po to vėl tas pats... galiausia persikraustė už katilo, dar ten laikraščių patiesdavom, tai iš vis viskas buvo čiki, su laikraščiu paimi ir iš kart į katilą (čia žiemą) gal net geriau nei dėžutė.... dabar jau keli mėn vėl persikraustė prie durų...o neseniai iš vis buvo pradėjus kambary, po kėde (kompo) palikinėti. tai vyras neišsikentės nupurškė tą vietą "stop animal" grįžo prie durų (ten dar nepurškėm) dėžutes statėm visur, maistą dėjom ir t.t... ir taip 6 metai jau, susitaikiau, tik norėtusi, kad vėl grįžtu už katilo biggrin.gif O sisioja normaliai visada į dėžutę. Taigi patart neturiu ką- tik palinkėt kantrybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2012 01 11, 13:45)
bandykit laikinai toj vietoj jo wc pastatyti, paziurekit ka darys.

Dėkui, bet ten pats praėjimas koridoriuj...
Papildyta:
QUOTE(Erendira @ 2012 01 11, 14:05)
Dar galit pamėgint toj vietoj maisto padėti - paprastai katinai ten kur ėda, nedaro...

Įdomi mintis g.gif
Atsakyti
Del maisto tai tikrai idomi mintis.Mano irgi sugalvojo koridoriuje prie duru,ir baru,ir ka,vistiek pagauna momenta kai as nematau ir yra.Dabar padesiu ten maista,nes jau baigia sugadinti toj vietos grindis
Atsakyti
Nezinau ar ilgam,bet suveike maisto indelio padejimas sisiojimo vietoje.Ryte paziurejau,padaryta i dezute,tvarkingai.Kaip gi tokiam ,,ponui,,gali buti kartu tualetas ir maistas.O ir lupiau,ir bariau,nereaguoja ne trupucio.Ziuresim kaip bus toliau.
Atsakyti
QUOTE(zauke @ 2012 01 16, 15:23)
Nezinau ar ilgam,bet suveike maisto indelio padejimas sisiojimo vietoje.Ryte paziurejau,padaryta i dezute,tvarkingai.Kaip gi tokiam ,,ponui,,gali buti kartu tualetas ir maistas.O  ir lupiau,ir bariau,nereaguoja ne trupucio.Ziuresim kaip bus toliau.

sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos super mamytes. Pas mus reikalai labai neprasti. Mycei jau 1.5 metuku. sterilizuota kai nuvo 5/6 men. Labai anksti pradejo morciuotis ir DIIIDELES balutes palikti ant mano kaldros net ir tada kai as guliu lovoje ir net nemiegu. Ilgai nekenciau po antro prisidirbimo buvo supazindinta su veterinare musu rajono smile.gif thumbup.gif i lova nedare, bet buvo pykciu del siusiojimo gal koki menesiuka.

Stai keli PATARIMAI ka as dariau bet pirma reikia kad Jus butumete Seimos galva ir JUS ir ne kas kitas. Kaip tai padaryti labai puikiai pasakoja NEREALI temoje Kaip užsiauginti GERĄ katę?, kačių hierarchija, auklėjimo būdai ir tt

Pasiimdavau Mycia uz pakarpos, parodydavau kur pridirbo apsnypsdavau, lengvai trinkteledavau per snukuti ir taip kelis kartus. Jai reikalas pasikartodavo keteta kartu + papuksdavau vandeniu is purkstuko.

Visas vietas isplaudavau su vienkarinemis priemonemis (popierius, skuduriukai kuriu nedaila ismesti ir t.t.) kuriu daugiau nebereiketu naudoti. Kad nebutu kvapo ir plaunant kita pavirsiu nepaskleisciau sio kvapo pati. Tada ta vieta istrindavau actu o veliau dar spiritu (manau siuo atveju daugiau yra geriau) po to i ta vieta paberdavau citrinu, apelsinu zievelius, svoguno griezineliu arba sauso kates edalo (priklauso nuo to ka turedavau po ranka)

Kai Myce padarydavo i dezute o dar tuo labiau kai as matydavau budavo nerealiai pagirta isglostyta ir pan. Ir su sia problemu bedu nebera.

po kiek laiko mes pradejome mokytis atlikti reikalus i zmoniu WC ir vikas klostesi visai neblogai ax.gif zinoma budavo nelaiminu atsitikimi smile.gif bet viskas issprendziama ir sutvarkoma.

Beda tame kad kai jau nebereikia jiokiu mokymosi priemoniu Mycei o ir mes jau pradejome jausti viso sio reikalo malonuma ji sumasto ir padaro dideli viduryje vonios. Mano priemones nepadeda sad.gif perskaiciau nemazai inf. Net bausme ji turi uz savo toki poelgi, taciau kaip bebutu liudna ji del kasko pyksta ar stresuoja ir sitaip pasielgia du ar tris kartus per menesi. sia savaite keliausim pas veterinare ziuresim gal kas jai negerai, bet tikiuosi kad tai liausis nes tikrai nenoriu tempti namo kraiko ir kapstytis po Myces sh.... nera labai manonu sad.gif o ir kai pagalvojiu kiek viskas kainuoja kiek pinigeliu susitaupo. As zinau kad Mycia yra paprasta bet neprasta katyte ir viska moka tik as turiu suprasti kodel ji taip elgesi ir pasalinti siuos dirgiklius is jos gyvenimo smile.gif

Tikiuosi galesite patarti ir man. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nidalt: 17 sausio 2012 - 20:45
nu dauk cia pridaret....
tik vieno nesuprantu.... jei jau jusu kate ismoko daryti i jai skirta WC, kokiu velniu jus ja vertet mokytis daryti i zmoniu wc g.gif
nepykit, bet jus tai nedarot i jos wc, kam ta kate kankint ir verst daryt i jai neptogia vieta... jus gi neinat i miskeli ir netupiat reikalu daryt, kaip manot, jai patogu lipt ant klozeto, kai jos prigimtis ja vercia visai kitaip tustintis.
tai nenuostabu , kad ji jums dabar viduri vonios daro, nes kersija - va irr visa problema,ir jos aiskumas, o SPRENDIMAS VIENAS - PADEKIT JOS WC.
jus nenorit temt kraiko, nes jums taip patogiau, tai kam isigijot kate, jei jus nepaisot jos visiskai...verciat daryti dalykus priestaringus jos prigimciai,o paskui bandot ieskot sprendimo pas gydytoja, nu juokas ima is jusu ir sirdis plysta del jusu kates - nes ji jusu namuose kaip cirke dresiruojama,. gal ji ir vandeni dar tures jusu wc nusileist pati ir edalo i dubeneli isidet... nes jums netinka teptis pirstu.
problemos neisspresti, jus parodet kas namie virsinikas, bet kate - ne suo - ji seimininku neturi, jus ja galit must, mokyt kiek norit - ji visviena padarys kada nors taip kaip jai reikai ir kur jai reikia,kates kerstingos, del to daznai ismetamos is namu, nes zmonems taip netinka. jiems gi reikia dresiruoto zaisliuko.
as turiu namie keleta kaciu, nuperku joms silikoninio kraiko, ju wc yra atskira uzdara nisa padaryta, vargo jokio, silikoninis kraikas visiskai viska sugeria,kvapo apsoliuciai jokio, isimt reikai tik ta kieta ju reikaliuka, o pakeist ji reikai kai jau jis visas susigeltonuoja nuo sysiuko.
jus geriau patausokit kate ir netraumuokit jos. ne skitaip nesuprantu kam ju ji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astulka1: 17 sausio 2012 - 21:29
Mycia nebuvo mokymo metu verciama lipti ant WC ir reikalus atlikti prievarta. Mokymasis ir pripratimas be fizines prievartos. Stai paziurekite http://www.youtube.c...h?v=t3K6whhsTjA 100 zmoniu turi kates kurios tai moka ir nera jiokios prievartos, musimu bausmiu ar kasko panasasu. jai nelaime atsitigdavo tai tikrai nebudavo musama ir kaskaip kitaip engema. Manau kad siuo metu jai kaskas kitas ramybes neduoda del to ji taip ir elgesi. Juk buvo nauji pastoviai po langasi saude fejerverkai ir dar koks velnes nerekavo po langasi- tai itakos taip pat galejo tureti????? Nemanote???? O mes ramus zmones namie visada ramu ir tylu.
IR NEGALVOKITE KAD JAI KASKAS ZIAURIAI ELGESI SU GYVUNASI KAD KASKA ISMOKYTU, TAI NEREISKIA KAD SITAIP ELGIUOSI IR AS. CIA NE CIRKAS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nidalt: 17 sausio 2012 - 21:34
QUOTE(astulka1 @ 2012 01 17, 21:11)
jus nenorit temt kraiko, nes jums taip patogiau, tai kam isigijot kate, jei jus nepaisot jos visiskai...verciat daryti dalykus priestaringus jos prigimciai,o paskui bandot ieskot sprendimo pas gydytoja, nu juokas ima is jusu ir sirdis plysta del jusu kates - nes ji jusu namuose kaip cirke dresiruojama,. gal ji ir vandeni dar tures jusu wc nusileist pati ir edalo i dubeneli isidet... nes jums netinka teptis pirstu.

O ko čia šaipotes iš žmogaus? Tragediją tokią padarėte dėl katės ir šeimininkę monstru išvadinot. O dabar pasidomėkite,gal širdis apsiramins ir atsiprašyti noras kils:

256 postas Nerealios:
http://www.supermama...;#entry38934687
Atsakyti
Bet gi ir yra nemokanciu bendrauti zmoniu.Zmogus normaliai aprase savo situacija,viska isdeste ir tuoj atsiranda su moralais ir auklejimu.Tiesiopg nekulturinga.Dabar busiu paaukleta ir as. Savo katino pasiekimais pasidziaugiau tik viena diena,kai padejau maista.Po to viskas tas pats.Nors ir maisto bliudelis,salia tupi ir sisioja.Dabar pasinaudojau patarimu ir papurskiau i veida.
Atsakyti
o pas mus atvirksciai doh.gif sterilizavom katyte ir po poros sav prasidejo smagumai doh.gif pradzioj tik siko ne vietoj, o dabar ir myzt pradejo prie duru doh.gif smarve baisine doh.gif jei uzdarom vonioj ir palaikom, tai viskas ciki, kol uzdaryta visi reialai vietoj atlikti, bet tik paleidziam ir vel viskas is naujo doh.gif nebeturiu kantrybes su ja kariaut doh.gif
Atsakyti