Įkraunama...
Įkraunama...

Suaugusi katė ir tualeto problemos

QUOTE(Colomba @ 2011 08 30, 15:30)
Piene manau, kad į lovą gali daryti, nes ten šlapimo kvapas LABAI stipriai įsigėręs.
Aš turbūt uždaryčiau ją nedidelėje erdvėje, kur būtų dėžutė, maistas, vanduo. Tiesiog neturėtų kur dėtis, kaip tik daryti į dėžę.

Tai taip, kvapa is lovos pasalinsi tik su lova kartu biggrin.gif bet esme ta, kad siaip ji daro i dezute normaliai, t.y. nera tos problemos, kad ji daro visur kitur tik ne i dezute (kad nepataiko, tai cia jau kitas klausimas), bet kai tik ji supyksta - tada varo ant lovos doh.gif Siulot ja visada laikyt uzdaryta g.gif siaip jau toki krastutinuma pasirinkciau tokiu atveju, jei ji visada siusiotu ne i deze, o dabar telieka but labai atidiem, kad kaip nors jos neizeist biggrin.gif aisku, iseidami i darbus uzdarinejam duris.
Gal is mano aprasymo ne visai aisku tai, kad ji supykus pasiusioja ant lovos viena karta, ne kelias dienas is eiles ar pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo piene_66: 31 rugpjūčio 2011 - 08:47
Sveiki
Bandau kreiptis i Jus su pagalbos prasymu. Nezinau ar tiksliai i reikiama tema pataikiau, nezinau ar panasaus pobudzio problema jau buvo kazkurioje temoje gvildenama, jai buvo, atsiprasau.
Pries du metus isigijau katina ( patinas ) rusu melynasis, be dokumentu, buvo 3 menesiu. 5-6 menesiu buvo kastruotas. Gyvenu vienas su juo. Ne karto per visa musu gyvenima nebuvo pasisiojes ne ten kur reikia. Visada tvarkingai y tualeta. Pries kelias savaites, nei is sio nei is to radau prislapinta savo lova. Suglumau, pagalvojau, gal priveme, nieko nedariau, sekancia diena taip pat, pakeiciau patalyne ( iki matraso daeje nebuvo ), uz keliu dienu tas pats. Vel viska pakeiciau, pabaksnojau snukiu y ta vieta, aprekiau, apsnypsciau, uz keliu dienu vel tas pats ( primyzo tuo metu, kai buvau duse ryte per 10 min. ) myza is esmes y ta pacia vieta, taciau pagautas nusikaltimo metu nebuvo. Gyvenu greta tevu, butas greta, katinas nuo pat mazens gyvena pas mane, taciau dienomis, kai manes nebuna namuose katinas sveciuojasi pas tevus, jam ten patinka, tevai jy labai megsta. Kai nebeliko patalynes katinas su visais savo reikalais persikele pas tevus, bo mano nervai jau nebelaike. Po keliu dienu pas tevus tas pats scenarijus, tik ryte visi atsibudo, nuejo y virtuve, gryzta po keliu minuciu primyzta ant tevo lovos, greta pagalves, ten matyt zmogaus kvapas gajausias, pakeite patalyne, sekancia diena vel tas pats, uz keliu dienu vel tas pats. Pas tevus irgi nebeliko patalynes 
Katinas, kad ie kiek mylimas bebutu yra per zingsny nuo amzino miego
Gal kas galite ka placiau paaiskint, ar yra galimybiu isvengt issiskyrimo ?
Visa laika katina maitinu super premiuim meistu, pastaruosius metus jis nesikeicia, tualetas kaip visada svarus ir priziurimas, gert visada yra, kraiko rusis nesikeicia jau pusantru metu. Jokiu konfliktu pas mane ( tuo labiau tevus ) nebuvo, elgsena jo atzvilgiu analogiska jau kelis metus. Miega jis kur nori, kartais pas mane lovos gale, kartais ant fotelio, kaip jam norisi. Stresiniu situaciju, kuriu pasekoje, jam galejo protelis pasisukt, nemaciau, pas tevus jo tikrai nebuna. Niekada nebuvo paliktas visai dienai be demesio, paprastai su juo visada kazkas buna. Per paskutiny menesy nebuvo yvyke nieko, ko nebutu yvyke pries tai. Katinas gyvena tik bute, niekada nera buves lauke. Pastaruoju metu gal patapes siek tiek baukstesnis. Niekada nemyza y lova, kai kas nors ten miega.
Nebezinau kokia dar info papildoma pateikt
katinas vizualiai sveikas, zaidzia ir tt
Atsakyti
Sveiki. As irgi kreipiuosi pagalbos, nes vyro kantrybe jau baigesi, mano irgi jau beveik... doh.gif
Situacija labai panasi kaip auksciau aprasyta, bet siek tiek kitokia.
Apie viska nuo pradziu. Kai musu pries tai turetas katinukas dingo verysad.gif , pasiemem is prieglaudos katyte. Sterizilavom. Is pradziu viskas buvo gerai, dare i deze, jokiu problemu. Gal po metu kazkas galvoj susisuko ir pradejo ji daryti koridoriuje prie duru. Kartais prisisioja, kartais prikakoja doh.gif kaip jai sauna i galva, nors tuo paciu buna padaro ir i deze. Pastaruoju metu is viso pradejo daryti vos ne kas antra diena. Niekas per ta laika (nuo pradziu iki dabar) is esmes nepasikeite, tik tiek kad (mes gyvenam name, mes 2-am aukste, tevai 1-am, o daro prie lauko duru 1-am aukste) tevai irgi isigijo kate, bet ji pro ta vieta nevaiksto. Be to cia gi kate, ne katinas kad teritorija zymetu, o dar sterilizuota, nezinau ka ir galvoti...
Maista taip pat duodam gera, duodam ir visokiu skanestu ka megsta, neduodam - pridaro, duodam - irgi pridaro.
SOS gal kas galit padeti ka daryti, nebenoriu kad tai testusi doh.gif
Atsakyti
enura ,jai anksciau kate viska tvarkingai dare i dezute,o dabar ne,siulau jums kreiptis i veterenara,panasu kad kate turi sveikatos problemu,darydama visur ji jums bando parodit kad jai negerai.
Atsakyti
QUOTE(marinulia @ 2011 09 20, 14:47)
enura ,jai anksciau kate viska tvarkingai dare i dezute,o dabar ne,siulau jums kreiptis i veterenara,panasu kad kate turi sveikatos problemu,darydama visur ji jums bando parodit kad jai negerai.


Dekui uz atsakyma 4u.gif 4u.gif 4u.gif Anksciau irgi padarydavo, bet tarkim karta per pora menesiu, na galvojom maza ka, kas nutiko g.gif Bet dabar jau kas antra diena doh.gif , bet ne visur, o butent i ta pacia vieta prie lauko duru... Ir ne visada, padaro ir i deze.
Daugiau atrodo kaip ir sveika... Gal nutuokiat kas jai gali buti?
Atsakyti
ji gal be dėžutės ir i lauką eina? jei taip, tai gal ten jai savo reikalus labiau patinka atlikt, ir kai neišleidžiat padaro prie lauko durų, tiesiog gal savo tikraji tualeta laiko lauke..
Atsakyti
QUOTE(Aziza @ 2011 09 21, 11:52)
ji gal be dėžutės ir i lauką eina?  jei taip, tai gal ten jai savo reikalus labiau patinka atlikt, ir kai neišleidžiat padaro prie lauko durų, tiesiog gal savo tikraji tualeta laiko lauke..


Su dezute biggrin.gif . Ir jau metus darydavo i dezute. Dabar cia kazkas susisuko galvoj. Bet dabar pamasciau, kad vasara buvom pora kartu i lauka isleide (anksciau neidavo), tai gal is tikruju labiau patiko lauke daryti g.gif . Tik kad ji nesiverzia i lauka pati niekad, tai negi per jega isgrusti rolleyes.gif Bet Jus cia ideja davet biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2011 09 21, 09:56)
Dekui uz atsakyma  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Anksciau irgi padarydavo, bet tarkim karta per pora menesiu, na galvojom maza ka, kas nutiko  g.gif  Bet dabar jau kas antra diena  doh.gif , bet ne visur, o butent i ta pacia vieta prie lauko duru... Ir ne visada, padaro ir i deze.
Daugiau atrodo kaip ir sveika... Gal nutuokiat kas jai gali buti?

Pabandykit prie lauku duru pastatyti tualeta.
Pagalvokit ar nieko nepasikeite,gal pakeitet kraika ar maista ?gal kas isgasdino kate,stresas ar naujas gyvunas ?
Kaip ir rasiau,jai nebuvo jokiu pasikeitymu,apsilankykit pas veta.
Pas viena mano pazistama,taip pat katinas kastratas,visa laika tvarkingai dare i dezute,veliau pradejo virtuvei po stalu daryt ir ko toliau to dazniau,nuejus pas veta paaskejo skrandzio problema.Po 2 d gydimo katinas vel pradejo tvarkingai eiti i tualeta savo.
Sekmes
Atsakyti
QUOTE(marinulia @ 2011 09 21, 15:35)
Pabandykit prie lauku duru pastatyti tualeta.
Pagalvokit ar nieko nepasikeite,gal pakeitet kraika ar maista ?gal kas isgasdino kate,stresas ar naujas gyvunas ?
Kaip ir rasiau,jai nebuvo jokiu pasikeitymu,apsilankykit pas veta.
Pas viena mano pazistama,taip pat katinas kastratas,visa laika tvarkingai dare i dezute,veliau pradejo virtuvei po stalu daryt ir ko toliau to dazniau,nuejus pas veta paaskejo skrandzio problema.Po 2 d gydimo katinas vel pradejo tvarkingai eiti i tualeta savo.
Sekmes


Dekui dar karteli 4u.gif , tik dabar galvoju - o kaip ta skrandzio sutrikima nustato ? g.gif Ar tiesiog spejimo budu duoda vaistu? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2011 09 21, 17:08)
Dekui dar karteli  4u.gif , tik dabar galvoju - o kaip ta skrandzio sutrikima nustato ?  g.gif Ar tiesiog spejimo budu duoda vaistu?  rolleyes.gif

Na as kita katyte kaip pvz jums parasiau,ne butinai pas jusu tas pats.Vetas paskirs jums tyrimus(kraujo,slapimo ar kitus) ir nustatys kas negerai jusu katei.
Atsakyti
Mūsų 2 metų kašaras irgi išprotėjo sad.gif... Buvo geras, visiems gyriau išsijuosus ir visus raginau katinus turėt, o dabar... Gėda kam ir pasakyt ir pačią toks pyktis ima, kad atrodo - nebekenčiu to padaro...
Pokyčių, aišku, pas mus buvo - suremontavom vaikų kambarį, keitėm ten baldus, atsirado mažas lėliukas. tai pirmiausia privarė į kūdikio lopšelį ant žemės padėtą. Bet ne iš karto - kai vaikiukui beveik 1,5 mėn buvo. Niekada nebededam žemai - ir pamiršom. O neseniai pradėjo "varyti" į vyresnės dukrelės lovą doh.gif . Ir anksčiau ją kartais užpuldavo, tai dabar išeina, kad nori savo "vierchą" įtvirtinti? doh.gif Kad, tipo, ne jis ant žemiausio laiptelio, o abi mergytės? Mane už vadą tai pripažįsta, nes aš instinktyviai jį auklėjau griežtai nuo pradžių ir lyg džiaugiausi rezultatais. Bet dabar jau siaubas ir pačiai baisu, nes atrodo, kad galiu tuoj nebenorėt jokio katino. Ypač gaila būtų vyresnio berniuko, nes katinas - jo didžiausias draugelis... Na, bet kantrybės aš tiek neturiu, kaip čia dauguma anksčiau rašiusių - man jau kelis kartus užteko išplaut patalynę ir nervai ant ribos doh.gif .
Gal kas žino - ar pati mergaitė irgi turi kažkaip savo viršenybę įtvirtinti, ar aš labiau turiu jam tai parodyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 21 rugsėjo 2011 - 21:56
Cia ziuriu ne as viena kankinuosi biggrin.gif . Tik supratau, kad as dar laiminga - prie duru padare tai isvalei ir viskas, tai ne i lova ar i batus... doh.gif
Atsakyti