Įkraunama...
Įkraunama...

Suaugusi katė ir tualeto problemos

mano katei jau 2 metai beveik, o nustojo daryt i dezute.. jau menesi laiko dezute svari. siusiojo ant palmes, i vazona. isnesem is kambario. siandien pamaciau, kad daro i kriaukle.. kraigo nekeiciau, viskas po senovei, nzn kas dedasi. o kakoja jau keli menesiai koridoriaus viduryje, nakties metu, kad net nesuziuriu kada ir kur ji padaro. tik ryte randu kruvele.. padekit, nes nebezinau ka daryt. gi nebemaza yra..
Atsakyti
Vaje vaje, mūsiškė jau beveik dešimt metų už jūsų vyresnė, bet irgi kartais neužtaiko į dėžutę prisysint, o kakoja visada tik šalia dėžės arba koridoriuj. Nors pas mus tai šita problema nuo pat pradžios buvo. Galit pabandyt dėžutę į kitą vietą padėt ar nupirkti uždarą- gal jai per triukšminga ar šiaip nebesmagu toj vietoj, kur stovi. Ir šiaip yra visokių ten atbaidančių/pritraukiančių purškalų. Bet mum tai jie visiškai nepadėjo schmoll.gif (katė specialiai papurškus, kad atbadytų, pvz., koridoriuj ant žemės, po kurio laiko prisisioja, kad tą kvapą panaikint ir savo išsikovot lotuliukas.gif ).
Atsakyti
Mano katytė irgi porą kartų šalia dėžutės pakrovė.Taip ir nežinau,ar į rėmus neįsipaišė(tokia labai plačiu užpakaliu ji pas mane),ar čia charakterį demonstruoja.Šiaip katytė nereali,niekad nėra buvus subarta - tiesiog nėra už ką - nei ant stalo šoka,nei nagus rodo,superinis charakteris.Bet va man mįslė.Ji sterilizuota,kraikas tikrai švarus,nes kaskart padarius po kelių minučių išvalau,dėmesio gauna pakankamai,sąlygų pavydui kaip ir nėra.Gal nepataikė.Bet va pas lyriką situacija sudėtingesnė.Net nežinau,ką patarti.Laukiam labiau išmanančių,nes labai įdomu ir man pasidarė.
Atsakyti
dekui uz savos patirties pasidalinima smile.gif
na manoji kate labai islepinta, gal todel.. siaip jai taip pasidare, kai kaciuku atsivede. tai dabar ir vaiku net nemokina dezuten daryt, nes pati "varo" kur papuola. siaip ji visad labai mylima, retai kas ir koki zodi pasako. gyvenam name, pirmam aukste tevai, antram aukste mes. tai tevas labai nemegsta kates, pastoviai ja paveja, tai ji pirmam aukste ir atlieka savo reikalus visada.. ir atlieka taip, kad kartais tevas nakti net ilipa. doh.gif .bet mes su vyru tai katyte ir lovon guldom, ir dureles duryse padarem kad tik jai patogiau butu, lepinam, glostom, masazuojam po kelias valandas blush2.gif
galvoju, gal tevui ji kersija? siaip planuojam duris istatyti, kad nebegaleju eiti i pirma auksta, tik kazin ar pades, nes jei neleidziam i zemyn nulipti, tai musu koridoriuj prikakoja, bet i dezute niekaip..
bet siusioti ne dezutej pradejo visai neseniai..
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2009 03 24, 16:28)
bet siusioti ne dezutej pradejo visai neseniai..


Manau sterilizuokit jūs ją ir dings tos problemos.
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2009 03 24, 18:31)
Manau sterilizuokit jūs ją ir dings tos problemos.

lygiai tas pats ir pas mane buvo kol nesterelizavai, o sterelizacijos suitvake,tai rujos sauksmas(zymejimas), taip manu ?
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2009 03 24, 17:31)
Manau sterilizuokit jūs ją ir dings tos problemos.



rimtai? o kas nuo to katei keiciasi? gal butu galima kazkur pasiskaityti?
Atsakyti
Va dar čia kažkas į temą katė savo reikaliukus atlieka ne vietoj arba dar čia kačių elgsena.
Atsakyti
QUOTE(gaika78 @ 2009 03 24, 19:08)


dekui labai. perskaiciau beveik viska, tik kad neguodzia mintis apie sterilizacija.. is pasisakiusiu, kazkur 50proc stelirizuotu kaciu vis tiek nesisioja i savo toleta...
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2009 03 24, 19:37)
dekui labai. perskaiciau beveik viska, tik kad neguodzia mintis apie sterilizacija.. is pasisakiusiu, kazkur 50proc stelirizuotu kaciu vis tiek nesisioja i savo toleta...


Kuo ilgiau katė elgsis taip kaip dabar ir kuo ilgiau jos nesterilizuosite, tuo tvirčiau užsifiksuos elgesio modelis. Taigi, siūlau mažiau svarstyti ir palengvinti katytei ir sau gyvenimą.

Dar čia pasiskaityti galite:

http://www.pifas.org...eniu=38&page=60
Atsakyti
Teritorijos žymėjimas šlapimu

Žymėjimas šlapimu yra vienas iš svarbiausių metodų teritorijai žymėti. Nepriklausomai nuo to patelė ar patinas, kastruotas ar ne, visos katės gali žymėti šlapimu. Remiantis mokslinių tyrimų duomenimis 10% kastruotų patinų ir 5% kastruotų patelių žymi teritoriją šlapimu.
Nustatyti du skirtingi žymėjimo tipai priklausantys nuo aplinkos priežasčių. Vienas vadinamas „susijęs su seksualumu“ pastebimas nekastruotiems patinams ir patelėms, dažniausiai lydimas kniaukimo. Žymėjimas dažniausiai sumažėja arba išnyksta po kastracijos-sterilizacijos Kitas tipas yra „susijęs su nerimu“, kuris pasireiškia bet kokiu katės teritorijos griovimu: naujo šeimos nario atsiradimas (gyvūnas, žmogus ar kūdikis), nauji baldai ar jų perstatymas, nauji namai ar remontas.

Pastebėta, kad vietose, kur laikoma daug kačių žymėjimas šlapimu gali būti susijęs su agresija, tokiu atveju elgesio sutrikimo terapija reikia derinti kartu su feromonų terapija.
Tipinė žymėjimo šlapimu choreografija padeda lengviau diferencijuoti žymėjimą nuo šlapinimosi. Pirmiausia katė pasirenka vertikalų paviršių (siena, baldas). Uosto pasirinktą vietą truputi atverta burna, suminko grindis ir sustingsta keletui sekundžių. Pasisuka užpakaliu į pasirinktą vietą ir laikydama vertikaliai uodegą išpurškia horizontalią šlapimo čiurkšlę ant objekto. Šlapimo dėmės dažniausiai gali būti matomos ant išsikišusių paviršių ar sienos kampų maždaug 10 – 20 cm aukštyje (ne ant grindų). Šlapimo kiekis ženkliai mažesnis nei šlapinimosi metu.
Katės savininkui gali būti sunku atskirti teritorijos žymėjimą nuo kitų šlapinimosi priežasčių (pvz., poliakiurija, urolitiazė, dizurija, poliurija ir kt.). Pastebėjus neįprastą šlapinimąsi kreiptis į veterinarijos gydytoją.
Norint nustatyti tikrą šlapinimosi ne dėžutėje priežastį reikia atsižvelgti į dėžutės buvimo vietą, dydį, švarumą ir kraiko kokybę. Problema gali būti susijusi su katės centrinės nervų sistemos, judėjimo problemomis ir katės emociniu nestabilumu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alrune: 24 kovo 2009 - 20:01
O aš turiu du katinus -katę ir katiną ,tai katė jau kokie 2 m,etai kakoja šalia dėžės ,sisioja visada dėžutėj ,istorija pas mus truputį kitokia-kai atsivežiau katiną į namus tai katė jau pas mane dveji metai buvo ,iš pradžių visada tvarkydavau du tuoletus ,ir reikalus jie atlikdavo kiekvienas savo dėžėje,po to pradėjo daryt į viena,draugiškai ,tai antrą panaikinau ir kokiuus metus buvo viskas gerai ,ir staiga ,katė pradėjo kakot šalia dėžės,ir ką bedariau ,niekas nepadeda ,katinas sterilizuotas jau prieš atvežant ,o katė va prieš kelis mėnesius ,kitos operacijos metu dar ir sterilizavo ,bet elgesys vissai nepasikeitė,sisioja į dėžę visada ,o kakoja tik šalia dėžės....ir ką daryt nebeišmanau... blush2.gif
Atsakyti