Įkraunama...
Įkraunama...

Lavinamieji žaislai

Na, manyciau, kad 9-12 menesiu vaikui butu pats tas indeliai, kurie vienas i kita susideda arba kaladeles tokios didesnes (bent jau griauti, tikrai patiks). Jau galima pabandyti toki zaisla, kuriame yra ivairaus dydzio ir formos ispjovos, i jas deti atitinkamas detales. Tik kadangi viskas keliauja i burna, reikia, kad zaislai butu patikimi, kokybiski
Atsakyti
Ta parduotuve Latvijoje, kur prekiauja lavinamaisiais, mediniais zaislais ir autoriniu metodiku priemonemis, Kaledu proga daro 15% nuolaida visoms prekems (nuo lapkricio 20 dienos). siulau mamytems kooperuotis atsivezti zaisliuku. Kas noretu prisijungti, rasykit AZ
Atsakyti
'ПЛАСТИЛИН'

user posted image

Время приготовления: 10 мин

Ингредиенты: 1 стакан простой муки
1 стакан воды
1/2 стакана соли
2 ст л винного камня
2 ст л растительного масла
пищевые красители на выбор: красный, синий, зеленый, желтый
по желанию: ванильная эссенция

(Винный камень - это натуральная кислота (в порошке), стабилизиирующая белки при взбивании. Заменить можно на лимонный сок (натуральный) в пропорции 1:2 (две части сока).)

Инструкции: Это соленое тесто для лепки. Этот материал эластичный, приятный на ощупь, теплый, нежный, совершенно безвредный с точки зрения экологии и аллергенов.

1. Смешать все ингредиенты в кастрюле. Венчиком избавиться от комков. Помешивать на высоком огне, пока не получится желеобразная масса. Деревянной ложкой помешивать.

2. Когда охладится, замесить до гладкости. Такое "тесто" также можно сделать в микроволновой печи в течение 4х минут, помешивая каждые 30 секунд. Хранить в пластиковом контейнере в холодильнике; хранится несколько недель.

На заметку

Такое соленое тесто имеет свои преимущества перед пластилином. Хоть оно и не съедобно, попробовав его, ребенок поймет, что это не вкусно, так как в нем много соли. Оно довольно экономично, легко отмывается и не оставляет следов, а кроме того его можно можно сушить в духовке, а не просто на воздухе. С высушенной готовой игрушкой из соленого теста можно играть без боязни, что оно потеряет форму, можно разукрашивать и покрывать лаком - ей ничего не повредит.
Atsakyti
Na, mamytes, pasidalinkit patirtim, kokiu lavinamuju zaislu randate parduotuvese? Gal ka naujo ar idomaus, originalaus pastaruoju metu isigijote?
4u.gif
Atsakyti
Neužilgo pas mano mažių gimtadienis, tai numačiau jam nupirkti vaikišką kompą. Nežinau ar tai bus lavinimo žaislas ar ne, bet jis labai įdomus: moko raides, sudėti žodžius, natos, užrašų knygutė, rašymas, anglų kalbos mokinimas ir t.t. Skirtas vaikams nuo 5 metų. Manau turėtų būti įdomus
Atsakyti
mums teta iš Anglijos atsiuntė žaisliuką, skirtą nuo 1 metukų. ten tokios kaip vielelės storos visaip išraitytos ir ant jų sumautos įvairių gyvūnų medinės figūrėlės (tikiuosiu, kad bent kažkiek suprantamai aprašiau biggrin.gif ) Pirmą kartą matau tokį žaislą mellow.gif
Atsakyti
Padovanojau vaikui kompą skirtą nuo 5 metų. Kompas įdomus, tik dar maniškis šiek tiek per mažas. Jam ten tinka tik porą žaidimų, mat jis dar nemoka skaityti ir rašyti. Šiaip kompas neblogas: įrašai trūkstamą raidę arba ją išmeti, daugini, sudedi, dalyba ir t.t. Nemažai tų programų. Ten daugiau skirta tikrinti savo lietuvių, matematikos, anglų žinias. Nepatiko: ekranas mažas, tylus garsas, nėra atskiro lapo rašymui ir nėra diskelio, kad galėtum įdėti žaidimą. Didelis pliusas: 2 metai garantija. Tik jei pirksit, būkit atidžios. Parduotuvėj man pareiškė, kad garantija yra 14 dienų, tačiau man atkišus instrukciją kur nurodyta kad garantija 2 metai, ją išrašė be kalbų.
Atsakyti
www.gudragalvis.lt. Prekiaujame mokomosiomis priemonėmis. Tai visiškai atskiras sektorius,- visiškai kiti gamintojai nei žaislų, nors kitos priemonės tikrai labai artimos žaislams. Mat užsienyje mokymo procese naudoja būtent daug daug visokių priemonių, o ne tik vadovėlius, vadovėlius, ir dar kartą vadovėlius bei visokius kitokius spaudinius. Mūsų priemones daugiausiai ir perka mokyklos ir darželiai, bet manau kad ir jums būtų įdomu žvilgtelėti. rolleyes.gif Jeigu ką, rašykite...
Atsakyti
Sakykite, ar gali kurinys sukurti kazka geresnio nei kurejas? Kam ieskoti kazkokiu zaislu, kuriuos sukure zmones, jei yra zaislai, kuriuos sukure gamta. Niekas nepakeis, neatstos naturaliu zaislu ir niekas nepaneigs, kad vaikai zaizdami su jais vystosi prasciau. Kalbu apie gyvunus. Ypac naudinga iskart gimusiam vaikui padovanoti koki suni, is protingesniu, kad ir vilksuni. Jei gyvenate kur nuosavame name, tai visai nieko butu ka nors is laukines gamtos, bet lai vaikas pastoviai kontaktuoja. Tai yrodyta praktiskai, tokie vaikai ne tik intelektualiai, bet ir fiziskai vystosi sparciau. Jei ka domina mano patirtis, tai pas mane butent taip yra, kiek vaiku, tiek ir gyvu zaislu. Tik deje pas mane namie negali sunys augti. Turejau tris, visi vienaip ar kitaip per mane mire. Gaila, nes ir zmona ir vaikai labai noretu suns. Apie tai rimtai galvoju, manau cia kalta mano katiniska prigimtis.
Atsakyti
QUOTE(ram @ 2007 02 02, 12:18)
Sakykite, ar gali kurinys sukurti kazka geresnio nei kurejas? Kam ieskoti kazkokiu zaislu, kuriuos sukure zmones, jei yra zaislai, kuriuos sukure gamta. Niekas nepakeis, neatstos naturaliu zaislu ir niekas nepaneigs, kad vaikai zaizdami su jais vystosi prasciau. Kalbu apie gyvunus. Ypac naudinga iskart gimusiam vaikui padovanoti koki suni, is protingesniu, kad ir vilksuni. Jei gyvenate kur nuosavame name, tai visai nieko butu ka nors is laukines gamtos, bet lai vaikas pastoviai kontaktuoja. Tai yrodyta praktiskai, tokie vaikai ne tik intelektualiai, bet ir fiziskai vystosi sparciau. Jei ka domina mano patirtis, tai pas mane butent taip yra, kiek vaiku, tiek ir gyvu zaislu. Tik deje pas mane namie negali sunys augti. Turejau tris, visi vienaip ar kitaip per mane mire. Gaila, nes ir zmona ir vaikai labai noretu suns. Apie tai rimtai galvoju, manau cia kalta mano katiniska prigimtis.

Tiesa, sakant man skamba tragiskai "Ypac naudinga iskart gimusiam vaikui padovanoti koki suni, is protingesniu, kad ir vilksuni"
blink.gif blink.gif blink.gif
neisivaizduoju jei gimus dukrai man dar kas ir suni butu ikise augint blink.gif buciau matyt nusisovus, amzinai saugot, kad tas suo prie vaiko nelystu su savo seilem, seriais ir panasiai... kad vaikas nelistu i jo edala ar pan... Pati gyvunus myliu ir sutinku kad reikia gyvuno namie, bet kai vaikas vyresnis truputi, dabar dukrai virs metu, bet vistiek neisivaizduoju, kiek papildomo vargo man koks suo ar katinas kainuotu, be to ram, kaip tu isivaizduoji, kad toks "gyvas žaislas" gali lavinti tokias "sritis"(nezinau kaip cia geriau issireiksti) kaip kalba, skaiciavimas, fantazija ir pan? Nemanau kad reikia lyginti lavinamuosius zaislus ir gyvunus... schmoll.gif
Atsakyti
Pilnai pritariu as mamytei. Gydytojų patarimai, kad gimus vaikui jokių gyvūnų pradžioj negalima pirkti, vaikui kenkia ir jo plaukai ir seilės ir mikrobai. Nebent tu gyvūną laikei iki vaiko gimimo. Tada moteriai būnant nėščiai jos kūdikis pripranta prie tų mikroorganizmų, kuriuos turi gyvūnai ir tada gimus kūdikiui nėra jie taip pavojingi. Tačiau gyvūnus, ypač katinus ir šunis, patartina pradžioj neleisti prie naujagimių. Kodėl dar gydytojai rekomenduoja, kad gimus vaikui geriau pradžioj neitų draugai ir giminaičiai jo lankyti? O tu ram sakai, kad iš karto reikia gyvūno. Gyvūnas reikalingas tada kai vaikas pradeda suprasti ką tai reiškia, kai pats gali jį prižiūrėti, pamaitinti, pažaisti ir išvesti į lauką. Tada vystomas vaiko atsakingumo ir rūpestingumo jausmas. O ką gali tas šuo išmokinti kūdikį, nebent iš bendros lėkštės valgyt ir loti. Be to prieš dovanojant (ar perkant) šunį, reikia gerai pagalvoti, ar jis neatneš į namus tragiškos nelaimės. Tai atsitinka ir su "protingais" šunimis kaip ir vilkšunis. Gyvūnas yra gyvūnas.
Atsakyti
Gal reiktų to vaiko paklausti ar jis nori to gyvūno. Mano mažius pradžioj pasakė, kad nori šuns. Paklausiau kam jis jam, žaisti sako, o kai žaisti nebenorėsi, o jis norės ir griauš žaisliukus, vėl paklausiau, tada sako nenoriu. Daugiau jis manęs nebeprašo jokio šuns. Turbūt jam tiek jo ir reikėjo. Sode pas kaimynus yra šuo, jis su juo žaidžia, tačiau kai atsibosta, o šuo vis tiek nuo jo neatstoja, jis pradeda pykti. Štai tau ir šuns laikymas. Visas rūpestis kris mamai ant pečių: pamaitinti, išmaudyti, vesti į lauką. Tai kam tas šuo: vaikui ar mamai?
Atsakyti