Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas ir gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(JurgaA @ 2011 07 09, 00:18)
drinks_cheers.gif
Ar seniai cia atvykote?
Aciu uz info del kursu 4u.gif
Tik nelabai supratau del vaiku pinigu g.gif Tai jei as dokumentus pridaviau birzeli,man skaiciuos tik nuo rugsejo g.gif Ar as kazka ne taip supratau?

Laba, ne vaiko pinigus skaiciuos arba nuo atvykimo, arba 3 menesius atgal. Jei birzeli pridavet, o atvykot geguze, tai ir gausit nuo geguzes. Bet jei atvykot sausi, o pridavet dokumentus tik birzeli, tai atgaline data gausit tik uz 3 menesius.
Atsakyti
SVEIKOS, aciu uz sia tema. mes su seima irgi ketiname vazuoti i vokietija. kol kas vyras ieskosi darbo vokietijoje. gyvensime vokietijos pietuose baden-wurtemberg zemese. gal kas gyvena? pradzioje planuojame apsistoti ir uzsiregistruoti pas mano tevus, kurie jau ten gyvena 10 metu.

Turiu klausima, spalio pradzioje turiu gimdyti, kaip bus su gimdymu, ar reikes moketi, jei turesiu ESDK kortele, jei dar vyras bus neisidarbines ir netures draudimo, o gal galiotu ale mano studentiskas draudimas, kai lankai kursus, kur reikia moketi po 85 eurus per men ?
Atsakyti
QUOTE(skeliga @ 2011 07 09, 13:04)
SVEIKOS, aciu uz sia tema. mes su seima irgi ketiname vazuoti i vokietija. kol kas vyras ieskosi darbo vokietijoje. gyvensime vokietijos pietuose baden-wurtemberg zemese. gal kas gyvena? pradzioje planuojame apsistoti ir uzsiregistruoti pas mano tevus, kurie jau ten gyvena 10 metu.

Turiu klausima, spalio pradzioje turiu gimdyti, kaip bus su gimdymu, ar reikes moketi, jei turesiu ESDK kortele, jei dar vyras bus neisidarbines ir netures draudimo,

Man ir sis klausimas aktualus del tos ESDK.o dar klausimukas internete raso kad ta kortele usisakai ir lauki 14d. o jei dabar nuvaziuociau i LT ir pasakyciau, kad skubiai jos reikia , kad dabar daleiskim isvaziuojam su vaikais o ne po 14d. gal galima ir greiciau ja gaut?Nes pazystama cia Vokietijoje gavo ja per 2 dienas , bet ji nezino ar visuose miestuose vienodai tas galioja 4u.gif Gal karstais cia is rasanciu ir turinciu ta kortele gavot greiciau nei 14d.? 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
seniau korteles reikedavo laukti apie savaite. o seip paskutinius du kartus kai emiau sau ir vaikams, tai isdave iskarto, ta pacia diena, as tik popierius, ta forma internetu uzsipildau, o paskui pas juos nueinu pasirasau ir viskas. isduoda ta pacia diena.
Atsakyti
Mano dukra 12okė su klasiokėmis ieško darbo iki studijų pradžios (rugsėjo 1), per kur ieškotis 1,5 mėn laikino darbo?
Atsakyti
QUOTE(wajew @ 2011 07 09, 16:39)
Mano dukra 12okė su klasiokėmis  ieško darbo iki studijų pradžios (rugsėjo 1), per kur ieškotis 1,5 mėn laikino darbo?

Geriausia vietoj, per pazistamus. Bet, zinoma, reikia kalbos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 07 09, 09:54)
Laba, ne vaiko pinigus skaiciuos arba nuo atvykimo, arba 3 menesius atgal. Jei birzeli pridavet, o atvykot geguze, tai ir gausit nuo geguzes. Bet jei atvykot sausi, o pridavet dokumentus tik birzeli, tai atgaline data gausit tik uz 3 menesius.

4u.gif Dabar jau aisku 4u.gif

QUOTE(gabusik @ 2011 07 09, 10:55)
Vyras dirba cia jau metus ,o mes su dukryte atvaziavome tik praieta penktadeni  rolleyes.gif  . O kada jus atvaziavote?

Mes atvaziavom pries menesi.O vyras siame mieste nuo balandzio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaA @ 2011 07 08, 08:20)
Tad pedina dabar i hauptschule,kur daug atvykeliu ir siaip silpniau besimokanciu.Tai sedi dabar ir kartoja matematika,ka mokesi LT ketvirtoje klaseje doh.gif

Jurga, kas nukreipe jusu mergaite mokytis Hauptschule? Bet kurioj mokykloj atvykeliu vaikams skiriama papildomos vokieciu kalbos valandos.
Jei mergaite LT baige 5 klases, o dabar Vokietijoje dar iki liepos galo 5 klase lanko, turite teise mergaite leisti i ta mokykla, kuria norite. Zinoma, nuo rugsejo vel i penkta klase, jei tai bus gimnazija ar gera Realschule.
Siulyciau geriau mergaitei metus pakartoti, taciau nelikti Hauptschule. Esu mokytoja ir gerai zinau, koks HS lygis. Be to, kils problemu su velesnem studijom. Kitaip sakant, apie studijas universitete gales tik svajoti. Zinoma, budu yra, taciau tai labai ilgas kelias. Persivesti po poros metu i Realschule irgi sudetinga. Labai skiriasi mokyklu programos.
Atsakyti
QUOTE(skeliga @ 2011 07 09, 18:09)
seniau korteles reikedavo laukti apie savaite. o seip paskutinius du kartus kai emiau sau ir vaikams, tai isdave iskarto, ta pacia diena, as tik popierius, ta forma internetu uzsipildau, o paskui pas juos nueinu pasirasau ir viskas. isduoda ta pacia diena.

O jus kokiam LT mieste ja emetes? Nes internete raso kad Marijampolej ir Kaune iskart isduoda.O kazin galima isiimt bet kokiam mieste ar reikai eit butent i savo miesta.?Ir dar ar jusu vaikai lanko mokykla ar darzelius cia Vokietijoj, tada gal teko tvarkytis tas sveikatos pazymas vaikam idomu ar su ta kortele priims gydytojas tai patikrai kad gaut tas pazymas pristatyt i darzeli ir i mokyklas?Nes man pagrinde del to ir reikia tos korteles, nes vaikam i mokykla jau kita menesi ir mum reikia tu pazymu , o nuo rugsejo jau ir taip turetume turet ta normalu draudima, bet jiem pazymu sake reikia dabar kitaip nepriims lankyt mokyklos.
Atsakyti
Sveikos, mes irgi jungiemes prie jusu. 4u.gif Vyras jau DE dirba, kai suras kur gyventi ir mes isvaziuosime. vaziuojam i baden-wurttemberg'a.
Del draudimo, tai kadangi vyras dirba ir yra draustas valstybiniu draudimu, tai mes atvaziave ir uzsiregistrave irgi busime apdrausti.
Del med pazymu vaikams, tai as issiemiau tik tarptautini skiepu pasa. Daugiau, kaip ir nieko nereik, jei nera kokiu letiniu ligu. Atvaziavus reiks uzregistruot mazasias pas daktara, kuris ir isduos pazyma darzeliui (bent as taip manau) blush2.gif
Atvaziavusi eisiu i Arbeitsamt (darbo birza), kad siustu i kalbos kursus, nes nieko nemoku, mokausi namuose pati. Nu bet tai cia ka mokausi tai baika, vistiek nieko nesuprasiu. ax.gif
O jus vaikams darote pasus ar tik korteles?
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 07 10, 11:11)
Jurga, kas nukreipe jusu mergaite mokytis Hauptschule? Bet kurioj mokykloj atvykeliu vaikams skiriama papildomos vokieciu kalbos valandos.
Jei mergaite LT baige 5 klases, o dabar Vokietijoje dar iki liepos galo 5 klase lanko, turite teise mergaite leisti i ta mokykla, kuria norite. Zinoma, nuo rugsejo vel i penkta klase, jei tai bus gimnazija ar gera Realschule.
Siulyciau geriau mergaitei metus pakartoti, taciau nelikti Hauptschule. Esu mokytoja ir gerai zinau, koks HS lygis. Be to, kils problemu su velesnem studijom. Kitaip sakant, apie studijas universitete gales tik svajoti. Zinoma, budu yra, taciau tai labai ilgas kelias. Persivesti po poros metu i Realschule irgi sudetinga. Labai skiriasi mokyklu programos.

Vyras nuvede i realschule pas direktoriu.Jis paziurejo,kad ji nekalba vokiskai ir pasake,kad siemet jos nepriims i sita mokykla.Kad priims po metu,kai ismoks vokiskai.Man skaudziausia tai,kad LT ji mokesi labai stiprioj gimnazijoj,kurioj gimtoji kalba vokieciu,o dabar turi eiti i hauptschule verysad.gif LT tai vienintele mokykla,kuorioje gimtoji kalba vokieciu.Aisku visi dalykai yra destomi lietuviu kalba,tad jos vokieciu kalbos zinios nera geros.O kartoti kurso,tai ji kategoriskai atsisako,sako geriau jau mokinsiuos haupschule g.gif
Na po metu tai tikrai begsim mes is jos.Gal gali parasyt,ar labai skiriasi mokymo programa cia ir LT?Kur lengviau,kur sunkiau?

QUOTE(gabusik @ 2011 07 10, 12:25)
Sveika , gal turi savo skype? ax.gif

Parasiau i az 4u.gif

QUOTE(Notė @ 2011 07 10, 13:52)

Viena dukra turi pasa,o kita kortele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mmamux @ 2011 07 10, 10:19)
O jus kokiam LT mieste ja emetes? Nes internete raso kad Marijampolej ir Kaune iskart isduoda.O kazin galima isiimt bet kokiam mieste ar reikai eit butent i savo miesta.?Ir dar ar jusu vaikai lanko mokykla ar darzelius cia Vokietijoj, tada gal teko tvarkytis tas sveikatos pazymas vaikam idomu ar su ta kortele priims gydytojas tai patikrai kad gaut tas pazymas pristatyt i darzeli ir i mokyklas?Nes man pagrinde del to ir reikia tos korteles, nes vaikam i mokykla jau kita menesi ir mum reikia tu pazymu , o nuo rugsejo jau ir taip turetume turet ta normalu draudima, bet jiem pazymu sake reikia dabar kitaip nepriims lankyt mokyklos.

mes ememe Panevezyje. manau kad galima imti bet kokiame mieste. maniskiai dar nelanko vokietijoje darzelio, tik nuo rugsejo, tad nelabai galiu ka papasakoti.
Papildyta:
QUOTE(Notė @ 2011 07 10, 11:52)
Sveikos, mes irgi jungiemes prie jusu. 4u.gif  Vyras jau DE dirba, kai suras kur gyventi ir mes isvaziuosime. vaziuojam i baden-wurttemberg'a.
Del draudimo, tai kadangi vyras dirba ir yra draustas valstybiniu draudimu, tai mes atvaziave ir uzsiregistrave irgi busime apdrausti.
Del med pazymu vaikams, tai as issiemiau tik tarptautini skiepu pasa. Daugiau, kaip ir nieko nereik, jei nera kokiu letiniu ligu. Atvaziavus reiks uzregistruot mazasias pas daktara, kuris ir isduos pazyma darzeliui (bent as taip manau)  blush2.gif
Atvaziavusi eisiu i Arbeitsamt (darbo birza), kad siustu i kalbos kursus, nes nieko nemoku, mokausi namuose pati. Nu bet tai cia ka mokausi tai baika, vistiek nieko nesuprasiu. ax.gif

i koki miesta vaziuojate, gal kaimynes busim. smile.gif mes daromes pasus, nes korteliu darytis neapsimoka.
kursai man rodos prasideda nuo rugsejo pradzios, tai as irgi ten zadu eiti, o paskui prasysiu profesines kvalifikacijos kursu, kaip tik reikiamus jau susiradau, tai kol vaikutis dar maziukas bus tai bent ju pasimokysiu, nes dirbti nelabai iseis, beto kiek zinau yra skiriama mokslo pasalpos ismoka, tik nezinau kokia suma nuo 600 iki 1200, ci apriklauso nuo kiek laiko mokiniesi, bent jau toms kurios mokosi ir turi vaiku iki 2 metu.

kas dar ka zino? gal kokius dar kursus zinote?
Atsakyti