Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas ir gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(bavtav @ 2009 07 12, 19:32)
Butu kainos, kaip ir visur, dalinai priklauso nuo miesto. Mes gyvenam Frankfurto priemiestyje ir uz savo 2 kamb. buta mokam apie 600 EUR kas menesi. Nei daug, nei mazai  smile.gif

As Vokietijoje jau lygiai 1 metai. Man si salis labai patinka ir manau cia liksiu gyventi. Atvykau cia tiesa pasakius maximum metams maniau gal siek tiek padirbesiu ir vyksiu atgal i tevyne. Atvykus apsistojau pas drauge, siek tiek padejo drauge pradzioje, taciau viska skyniausi pati. Taip jau gavosi, kad atvykus jau laukiausi vaiko, tevelis mus paliko, tad turejau suktis viena pati svetimoje salyje, ir nedaug ka mokedama vokieicu kalba. Ir neprapuoliau, pasidariau Gewerbe, kaip selbstendich ir tvarkiau namus, darbu ne taip greit, bet atsirado. Nors pati turiu du aukstuosius issilavinumus ir bakalaura ir magistra. Mano specialybe inzinerija, tai ateityje sieksiu isidarbinti pagal specialybe. Kad neissiplesti galiu viska papasakoti ir apie butu nuoma ir apie gewerbe ir apie mokecsiu mokejima, ir apie vaiku ismokas, todel kad viska cia skyniausi pati, niekas neadejo, juo labiau laukiausi.. Dabar auginu savo dukryte, esu ElternZeit kaip vokieciai vadina, mokausi kalba ir paaugus vaikiukui sieksiu isidarbint pagal specialybe. Seip milijonu cia neuzsidirbsi sioje salyje wink.gif, bet gyventi cia verta. Vsk priklauso nuo zmogaus, kitam gali buti vienur blogai, kitam gerai, visur gerai kur musu nera wink.gif. Tik viena kas svarbu cia, be kalbos nera ko vaziuoti, cia pirmas dalykas ko reikia nruosiantis isvykti. Tai tiek jei ka klauskite ka galeisu ta atasakysiu jei zinosiu wink.gifwink.gif
Atsakyti
Kupsciukas,uzeik i musu vokietaiciu tema pabendrauti mirksiukas.gif

Cia http://www.supermama...;#entry46268115 mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo magistrante: 10 balandžio 2011 - 14:01
Ko taip tylu? smile.gif Jau taip skalambija per visokius delfi.lt kad geguzes menesi puse lietuvos i Vokietija issikraustys, bet cia visai nesijaucia smile.gif Forume zymiai daugiau susizavejimo tokia Amerika ir pan. salimis, nors ir seniai ta salis nebe pasaulio bamba smile.gif American dream mitas iauges zmonem i krauja...
Atsakyti
Mane vylioja, isvykimas i DE , deja kiek siuntinejau CV atsimusu kaip i siena verysad.gif o vaziuoti " na ura" kazkaip nesinori
Atsakyti
jei moki kalba tikrai susirasi darba. nenustok rasyti cv. vokieciai ir visi kiti irgi raso ir labai daug raso.
Atsakyti
QUOTE(Gunes @ 2011 04 20, 20:56)
jei moki kalba tikrai susirasi darba. nenustok rasyti cv. vokieciai ir visi kiti irgi raso ir labai daug raso.

smile.gif kalbu laisvai, bet deja praradau vilti kazkaip, nes atrodo neberealu , o cv gal kokius 500 jau isiuntus ir nieko, tik neigiami atsakymai
Atsakyti
Sveikutes. Gal galit patarti ka nors man smile.gif? Esu baigusi VDU socialini darba ir turiu viesojo administravimo magistra. kazin galiotu diplomai vokietijoje ar reiktu nuo grioviu kasimo pradeti?smile.gif uzkniso gyvenimas nuo algos iki dvieju i prieki (ta prasme prasiskolinant).....Uzveskit at kelio- prasau...
Atsakyti
QUOTE(5555col @ 2011 04 21, 17:34)
Sveikutes. Gal galit patarti ka nors man smile.gif? Esu baigusi VDU socialini darba ir turiu viesojo administravimo magistra. kazin galiotu diplomai vokietijoje ar reiktu nuo grioviu kasimo pradeti?smile.gif uzkniso gyvenimas nuo algos iki dvieju i prieki (ta prasme prasiskolinant).....Uzveskit at kelio- prasau...

Na jei moki super gerai vokieciu kalba ir ant diplomo yra parasyta, kad galioja europos sajungoje, tokiu atveju galetum bandyti.
Taciau,manau, kad nuo griovio vistik reiketu pradeti.Norint dirbt pagal specialybe, reikia issilaikyti cia vokietijoje zertifikatus kokiu lygiu tu kalbi vokiskai, aisku tai priklauso ir nuo darbdavio.
As nezinau, kaip socialiniu darbuotoju diplomai, taciau inzinieriai cia laukiami kiek girdejau, pati turiu inzinerini issilavinima, bet pradejau nuo PUTZFRAU; ir manau dar daug kas laukia.
Zodziu ne vsk paprasta, bet imanoma wink.gifsmile.gif
Atsakyti
Dekoju uz atsakyma wink.gif taip, diplome parasyta, kad galioja ir priedelis yra isverstas anglu kalba. nezinau reikes kazkaip pasirinkti info ir bamdyti emigruoti su seima, nes uzkniso galutinai tos finansines spragos....Visoms geru, ramiu ir spalvingu velyku thumbup.gif clap.gif
Atsakyti
QUOTE(5555col @ 2011 04 22, 08:17)
Dekoju uz atsakyma  wink.gif taip, diplome parasyta, kad galioja ir priedelis yra isverstas anglu kalba. nezinau reikes kazkaip pasirinkti info ir bamdyti emigruoti su seima, nes uzkniso galutinai tos finansines spragos....Visoms geru, ramiu ir spalvingu velyku thumbup.gif  clap.gif

Diploma reiks issiversti i vokieciu kalba, jiem angliskai netinka. CV taip pat reikia siusti vok kalba, nes i angliskus, net neziuri. Vnz, viskas turi but vok kalba, o kalbos lygis min B1.
Ir beje, vok nori laaaabai smulkios CV, darboviete, pareigos, ka dirbai tose pareigose. ir nuotrauka turi but pedantiskai tavrkinga, plius labai reikia ir rekomendaciju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drum: 22 balandžio 2011 - 09:43
QUOTE(Drum @ 2011 04 22, 11:26)
Diploma reiks issiversti i vokieciu kalba, jiem angliskai netinka. CV taip pat reikia siusti vok kalba, nes i angliskus, net neziuri. Vnz, viskas turi but vok kalba, o kalbos lygis min B1.
Ir beje, vok nori laaaabai smulkios CV, darboviete, pareigos, ka dirbai tose pareigose. ir nuotrauka turi but pedantiskai tavrkinga, plius labai reikia ir rekomendaciju.

Na kai kurie ir b2 reikalauja, as ruosiuosi paauginusi vaikiuka susirasta darba projektavimo darba, tai min b2 sake reikia kalbos zertifikato.
Atsakyti
svarbiausia moketi kalba, darbas ats 4u.gif iras, nors ir pas mus su darbais nekas schmoll.gif
Atsakyti