Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek ilgai sterilizuoti buteliukus ir čiulptukus?

Aš visai nesterilizuoju, nors nusipirkau garų sterilizatorių. Papraščiausiai su karštu vandeniu praplaunu ir iššluostau, ir mano pediatrė taip patarė. kartais dar su virintu vandenuku praskalauju, nu ir į sterilizatorių įmetu (Lb retai), kad bent būtų panaudotas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngaEstera @ 2009 04 05, 21:15)
NA MUMS 1 METAI IR 12 DIENŲ, BET DAR VIS STERELIZUOJU IR BUTELIUKUS IR ČIULPTUKUS IR ŠAUKŠTUKUS VISKĄ, BET MANAU GALBŪT JAU REIKTŲ BAIGTI smile.gif
[

Mano nuomone tokia, kad metu vaikas gali ir is kitur tu bakteriju prisirankiot, juk vis delto aplinka nera sterili, o vaikstantis vaikutis lenda i visokius uzkaborius biggrin.gif .
Atsakyti
As buteliukus sterilizavau mazdaug iki metuku, o saukstelius ir lekstutes - kazkur iki 7 - 8 men.
Atsakyti
Sveikos, o as sterilizuoju ir ketinu sterilizuoti iki tol kol mazylei reikes visu tu buteliuku ir ciulptuku ir tt. Procedura neuzima daug laiko be to jai turi garini sterilizatoriu nesukelia daug vargo.
Atsakyti
iki 6 men viska perplaudavau verdanciu vandeniu. o dabar kartais tik vandeniu is krano isplaunu ir viskas, kartais ir verdanciu nuplikinu. bet vis reciau tai darau, nes siaip ar taip rankytes ir viska ko tik nespeji paimti dedasi i burna. be to, ant zemes, ant savo kilimelio taip pat nemazai laiko praleidzia, o ten tikrai nera sterilu... nesuziuresi visko, tai ir buteliuku man atrodo jau nebera tikslo sterilizuot. manau, pirmieji men yra svarbiausi, tai tada ir reikia daugiausiai ziuret.
Atsakyti
Laba diena wink.gif As turiu draugus, kurie vaikams tokias salygas padare.. Pastoviai viskas sterealu, viskas islaizyta, nei vienos dulkytes namie nerasi, uz tai vaikas per menesi 2 kartus ligoninej guli.. Nuo visokiu infekciju ir tt.. As turiu sterealizatoiriu, kuri naudoju 1-2 kartus i savaite ir viskas isdezinfekuoju. Nematau reikalo gaudyt kiekviena dulke, nes kaip kazkas cia minejo, vaikiukas dulkiu vistiek prisigaudys.. O paskuj ir imuninetas silpnas bus.. Mano tokia nuomone smile.gif
Atsakyti
Dukryte maitinu nutrauktu pienuku, tai visada sterilizuoju ir pientraukį ir naudojamus buteliukus. Tik čiulptuką dažniausiai nuplaunu po tekančiu vandeniu 4u.gif
Tačiau manau po truputį atsisakysiu sterilizavimo.
Atsakyti
Na mum greit metukai..as iki 7 men kas diena virindavau buteliukus.veliau karta i savaite..tik ciulptuka reciau...kol mano uosve "apsauke" mane kam as tai darau..juk reikia pratinti prie bakteriju!!! ispradziu buvau sutrikusi ir pikta...man atrode jog butina tai daryti..bet dabar pagalvojau jog ji teisi ir nevirinu taip daznai..buteliukus isvalau su soda ir perlieju verdanciu vandeniu...
Atsakyti
Iki 11 men. buteliukus perplaudavau verdanciu vandeniu po kiekvieno maitinimo, dabar jau reciau.
Atsakyti

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 30, 05:22)
Sterilizavau tik nusipirktus buteliukus bei ciulptukus. Gimdymo namuose jau su soda bei druska praplaudavau. Grizusi-po tekanciu vandeniu.
Niekada nesupratau, koks tikslas sterilizuoti indus, jei vaikas kisa rankytes i burna

buteliukai sterilizuojami tam, kad panaikintu pieno balterijas, kurios GALI sukelti mazylio pilveliui daug nemalonumu. pieno bakteriju nebuna ant grindu, tad maziukai sliauziodami ju neprisirenka biggrin.gif
kai nuo 5 men pradejome naudoti buteliukus, po kiekveino naudojimo streilizuoju juos gariniu sterilizatorium ir tai darysiu, kol gers piena
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2009 05 08, 12:55)
buteliukai sterilizuojami tam, kad panaikintu pieno balterijas, kurios GALI sukelti mazylio pilveliui daug nemalonumu. pieno bakteriju nebuna ant grindu, tad maziukai sliauziodami ju neprisirenka biggrin.gif
kai nuo 5 men pradejome naudoti buteliukus, po kiekveino naudojimo streilizuoju juos gariniu sterilizatorium ir tai darysiu, kol gers piena

Kas jums tokia nesamone pasake? biggrin.gif Vaikas, kartu su pienu, jau GAUNA pieno bakterijas, tai koks tikslas tada sterilizuoti buteliukus? Tikrai ne nuo pieno bakteriju reikalinga sterilizacija schmoll.gif
Atsakyti
o tai nuo ko? kaip suprantu misinukuose yra daug rugimo bakteriju..ir todel reikia sterilizuoti.... ar as klystu?
Atsakyti