Cia daug paminetu vardu yra visiskai normalus ir asociaciajos su normaliais zmonemis. Neduociau sunkiai istariamu,uzsieniniu,serialu ir is triju raidziu.
QUOTE(Mortale @ 2012 01 02, 16:07)
nepamastot kad sitaip beverdindami pakankamai gerus ir grazius vardus galit izeisti kita zmogu kurio toks vardas jau yra. tiek purvo dedat, kad ir skaityt daros baisu..
Kodel zmogus turetu isizeisti, kad jo vardas kazkam nepatinka ? Mano manymu, tai normalu, ir tikrai nera cia ko pykti ar liguistai reaguoti. Na, nepatinka kazkam mano vardas, tai nepatinka, anokia cia beda
QUOTE(Milda_Milda @ 2012 01 02, 20:08)
Cia daug paminetu vardu yra visiskai normalus ir asociaciajos su normaliais zmonemis.
Aha, bet kartais tie normalus vardai tiesiog negrazus ir nieko sau negaliu padaryti. Man labai negrazus vardai Modestas, Robertas, Gytis ir niekada taip sunaus nepavadinciau. Suprantu, kad tai visiskai normalus vardai, bet negrazus jie man nors tu ka
labukas
O aš norėčiau jūsų nuomonės paklausti, ar duotumėte savo vaikui vardą Unė, jei jau jūsų brolis ar sesuo savo vaikui davęs vardą Ugnė.
Mūsų šeimoj tipo taip bus. Žinojau jau seniai, maniau tikrai susitaikysiu, bandžiau save raminti, bet dabar kai jau žinau kad kažkada gims vaikiukas ir taip man skaudu dėl būsimo vardo... Na, maniau aš čia biškį perdedu, pasisakiau vyrui, o jam pasirodo irgi skaudu... kažkaip mes jaučiamės, kad iš mūsų lyg ką atimtų... originalumą, nes iki šiol šeimoj vienas vaikas tokiu vardu, kažkaip nemalonu, nžn... na, bus kaip bus, beabejo... bet pvz aš jei trečią vaikelį turėčiau na, pvz berniuką, nu niekada neduočiau tokio pačio vardo kaip jų sūnaus, kad ir viena raidele kitokio....
Aišku, tų Ugnių pilna Lietuva iš tiesų, bet taip nemalonu, kai jau net šeimoj kelios bus.... na, jie duos Unė
O aš norėčiau jūsų nuomonės paklausti, ar duotumėte savo vaikui vardą Unė, jei jau jūsų brolis ar sesuo savo vaikui davęs vardą Ugnė.
Mūsų šeimoj tipo taip bus. Žinojau jau seniai, maniau tikrai susitaikysiu, bandžiau save raminti, bet dabar kai jau žinau kad kažkada gims vaikiukas ir taip man skaudu dėl būsimo vardo... Na, maniau aš čia biškį perdedu, pasisakiau vyrui, o jam pasirodo irgi skaudu... kažkaip mes jaučiamės, kad iš mūsų lyg ką atimtų... originalumą, nes iki šiol šeimoj vienas vaikas tokiu vardu, kažkaip nemalonu, nžn... na, bus kaip bus, beabejo... bet pvz aš jei trečią vaikelį turėčiau na, pvz berniuką, nu niekada neduočiau tokio pačio vardo kaip jų sūnaus, kad ir viena raidele kitokio....
Aišku, tų Ugnių pilna Lietuva iš tiesų, bet taip nemalonu, kai jau net šeimoj kelios bus.... na, jie duos Unė
QUOTE(Mildute @ 2012 01 04, 11:42)
labukas
Turbut ne, bet man neatrodo tragedija, jei pusseseres panasiais vardais pavadintos. Tuo labiau, kad Ugnes ir Unes reiksmes ir kilme visiskai skiriasi.
Nepagalvojote, kad gal jusu brolis/sesuo svajojo apie varda Une jau seniai ir jautesi nusivyles/usi, kai dukryte pavadinote Ugne?
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 01 05, 16:04)
Turbut ne, bet man neatrodo tragedija, jei pusseseres panasiais vardais pavadintos. Tuo labiau, kad Ugnes ir Unes reiksmes ir kilme visiskai skiriasi.
Nepagalvojote, kad gal jusu brolis/sesuo svajojo apie varda Une jau seniai ir jautesi nusivyles/usi, kai dukryte pavadinote Ugne?
ne, tai tikrai ne tragedija kad tik tokios bėdos, aš kad tragedija tai ir nerašiau, man tiesiog širdį skauda truputį
šiaip iš tiesų paanalizavus tai seneliams ir patiems vaikams didžiausias subalamutinimas laukia, jei atvažiuotume visi į kaimą šaukt vaikus-jiems ištart o vaikams atskirt kur kurią šaukia. Mes tai retai susitinkame iš tiesų, o jei taip puikiai susiskirstysim mėnesiais vasarą kaip susiskirstėm pernai, tai išviso nėr bėdos iš esmės
o apie svajones tai tikrai aš taip nedaryčiau dėl mano vaikų vardų nusivilti niekas nenusivylė dėl lyties tik buvo, kad o kas giminę pratęs bet aš ir trečios mergytės norėčiau
o dėl reikšmių, aš žinokit manau, kad tai suaugusių žaidimas, kažkokios tai reikšmės mano vyrui tai juoką sukėlė, kai būsima mama pasakė, kad tai visiškai kitą reikšmę turintis vardas mano manymu pirmiausia skambesys, na iš tiesų ar ne koks užsienietiškas žodis nes kai susigalvoja šiais laikais.... o reikšmė kažkieno sugalvota, mitais pasakom pagrįsta... nu sorry, kažkaip vaikiška. Čia mano nuomonė, kam tai yra svarbu ir labai sureikšmina
Mildute, mano nuomone tai nieko cia tokio, jei patinka vardas tai ir duokit. As pati buvau tokioje situacijoje, irgi pasimeciau ir davem kita varda. Dabar taip nesielgciau.
Mildute, Jūsų dukrytės vardas kaip mano
Suprantu, kad nėra labai smagu, nes, pvz., kviečiant skambesys yra beveik identiškas, bet aš nematyčiau labai didelės bėdos
O pvz., man reikšmė tikrai svarbi ir neduočiau vardo Klaudijus (kuris skamba visai gražiai, bet reikšmė "šlubas"), o Unė labai gražus vardas, nuo seno patinkantis. Jo reikšmė - viena, vienintelė vaikystėj net įsivaizdavau, kaip smagu būtų turėti seserį tokiu vardu Bet turiu brolį...
Į tą pačią temą - kai mano draugė laukėsi, jos vyro brolio šeima taip pat. Gimė draugei sūnelis, davė jam išsvajotą vardą, kurį jau seniai seniai buvo išrinkusi (beje, jis labai gražiai derantis prie draugės mergautinės pavardės). Ir kilo giminėj skandalas nes, pasirodo, vyro brolis su šeima buvo tą patį vardą numatę savo sūnui (jų berniukas gimė mėnesiu vėliau) Prasidėjo interpretacijos apie "pavogtą" vardą Nors jie tarpusavyje net nebuvo iki tol kalbėję apie vardus, gal tie giminaičiai ir prasitarė kokiems draugams ar kam, bet tikrai ne artimiesiems... Na ir konfliktas didžiausias, liko nuoskaudos...
Gal galite pamėginti nuoširdžiai pasikalbėt, kad jums atrodo, jog vardai per daug panašūs, seneliams gali būti sunku ir t.t., jie gal net nepasvarstė tokių niuansų? O be to, gimus vaikui kartais ta vardo vizija visiškai pasikeičia, ne kartą teko girdėti, kaip žmonės, pasižiūrėję į vaikutį, suvokia, kad jam skirtas visai kitas vardelis
Suprantu, kad nėra labai smagu, nes, pvz., kviečiant skambesys yra beveik identiškas, bet aš nematyčiau labai didelės bėdos
O pvz., man reikšmė tikrai svarbi ir neduočiau vardo Klaudijus (kuris skamba visai gražiai, bet reikšmė "šlubas"), o Unė labai gražus vardas, nuo seno patinkantis. Jo reikšmė - viena, vienintelė vaikystėj net įsivaizdavau, kaip smagu būtų turėti seserį tokiu vardu Bet turiu brolį...
Į tą pačią temą - kai mano draugė laukėsi, jos vyro brolio šeima taip pat. Gimė draugei sūnelis, davė jam išsvajotą vardą, kurį jau seniai seniai buvo išrinkusi (beje, jis labai gražiai derantis prie draugės mergautinės pavardės). Ir kilo giminėj skandalas nes, pasirodo, vyro brolis su šeima buvo tą patį vardą numatę savo sūnui (jų berniukas gimė mėnesiu vėliau) Prasidėjo interpretacijos apie "pavogtą" vardą Nors jie tarpusavyje net nebuvo iki tol kalbėję apie vardus, gal tie giminaičiai ir prasitarė kokiems draugams ar kam, bet tikrai ne artimiesiems... Na ir konfliktas didžiausias, liko nuoskaudos...
Gal galite pamėginti nuoširdžiai pasikalbėt, kad jums atrodo, jog vardai per daug panašūs, seneliams gali būti sunku ir t.t., jie gal net nepasvarstė tokių niuansų? O be to, gimus vaikui kartais ta vardo vizija visiškai pasikeičia, ne kartą teko girdėti, kaip žmonės, pasižiūrėję į vaikutį, suvokia, kad jam skirtas visai kitas vardelis
Na taip, vaikelis dar negimė, gal visai netiks jai tas vardelis, sako taip būna, kad pažiūri į vaiką ir iškarto matosi, kad sugalvotas vardas netinka. Jei taip bus, aš apsidžiaugčiau, vyras irgi, seneliai manau taip pat... nes močiutės pirma reakcija buvo kai sužinojo, tai kad jūs girdėtumėt na, kaip bus taip bus, nieko niekam aš nesakysiu, ne vaikų darželis, gi patys mato, kad praktiškai tą patį vardelį duos savo vaikui.
Beja, manoji Ugnė save vadina Une, nes G neištaria panašu ilgokai ji taip save dar vadins tai kurį laiką tokios dvi bus pas mus, jei iš tiesų duos vardelį tokį. Didžioji sesę irgi Une vadindavo, kol išmoko ištarti, suaugo
ačiū, mergaitės už komentarus
Beja, manoji Ugnė save vadina Une, nes G neištaria panašu ilgokai ji taip save dar vadins tai kurį laiką tokios dvi bus pas mus, jei iš tiesų duos vardelį tokį. Didžioji sesę irgi Une vadindavo, kol išmoko ištarti, suaugo
ačiū, mergaitės už komentarus